nieuws   01 mei 2022     1 foto
Reutum 2 blijft best of the rest.

In Mei worden de prijzen verdeeld! Een volle voetbalmaand hebben we dan ook voor de boeg met Reutum 2.
Te beginnen met een uitwedstrijd tegen Vogido 2. Een tegenstander wat kwalitatief gelijk is aan de sterren van Reutum 2.
De wedstrijd leek zonder problemen te beginnen, echter bleek de tas met kleding nog in Reutum te staan. Deze werd (opnieuw) met grote spoed ingevlogen (met dank aan Rick Sonder).
In overleg met Vogido kon Reutum warmlopen in leenkleding(waarvoor dank) en de wedstrijd begon een kwartiertje later.

Scheidsrechter Alkhteb floot om 11 uur voor het begin en het was Vogido wat flitsend begon.

De eerste 20 minuten werd Reutum weggespeeld en dit leverde 2 mega kansen op voor de ploeg uit Enschede . Keeper Bas Lansink hield z’n doel schoon in deze fase en langzaam kon Reutum ook z’n speldenprikjes beginnen uit te delen. Buitenspelers Casper Kuipers en Björn Luttikhuis werden gevaarlijk en na 30 minuten wist Björn na goed doorzetten de 0-1 zelf te maken. Dit was tegen de verwachting in maar wel erg lekker.
Vogido kopte nog een bal op de lat en de rechtsbuiten wist 1 op 1 met Bas niet te scoren. Ook Björn kwam alleen op de keeper, omspeelde deze maar kwam te ver naar buiten uit om gevaarlijk te worden.

Ruststand 0-1.

2 wissels, Dani Scholten voor Bjorn en Luuk ter Haar mocht wisselen voor Roel Deterink.
Organisatie terugkrijgen, in balbezit andere keuzes maken en klaar voor de 2e helft.
Hier liet Reutum 2 zijn klasse direct zien, werkend voor elke meter werd Vogido teruggedrongen, kwam de tegenstander niet meer tot kansen en kon Reutum wel gevaarlijker worden.
Stan Morskieft speelde zijn eerste wedstrijd op rechtsback en deed dit prima. Het middenveld onder leiding van Maddi Vd Aa en zijn secondanten Jop Vrerink en Maurice Kuipers kwamen eindelijk aan het voetballen en blonken uit als vechtmachine.
De 0-2 kwam uit een voorzet van Jord vd Aa die spits Rick Blokhuis knap binnen wist te koppen en de wedstrijd was met 60 minuten al gespeeld.
Dani Scholten en Casper Kuipers werden nog gevaarlijk maar wisten niet te scoren. Roel Booijink kwam Rick Blokhuis vervangen en als laatste troef werd Jan Aarnink nog ingebracht voor Jop Vrerink.
0-2 was het en bleef het.

Een topprestatie maar ook koploper SDC wist zijn wedstrijd weer te winnen waardoor de achterstand blijft en haast onoverbrugbaar wordt.
We blijven hopen op een misstap van Denekamp en zelf wordt het taak de laatste 4 wedstrijden te winnen. Als eerste komt Suroye 2 op bezoek volgende week in Reutum.

Toeschouwers tot dan!