nieuws   27 november 2022     1 foto
Reutum 2 doet goede zaken tegen RSC 3.

Een wedstrijd eind november hoort traditioneel koud en nat te zijn, zo ook deze ochtend waar RSC 3 uit Rossum op bezoek kwam.
Opnieuw een thuiswedstrijd en dit keer tussen de nummer 3 en 4 van de competitie.
Om 09.30 uur werd er afgetrapt nadat er eerst foto’s waren gemaakt door Angela Deterink.
Reutum begon sterk en was het eerste half uur prima aan het voetballen. Er werd verdedigend weinig weggegeven met als uitblinker Gijs Steggink.
Er waren kansen voor Maurice Kuipers en Chiel Wesselink maar gescoord werd er niet. Een vrije trap van Dani Scholten belandde op de paal en na 40 minuten voetballen was het raak. Maurice Kuipers zette de aanval op en kreeg de bal op een presenteerblaadje van Dani Scholten. Een wippertje over de keeper was voldoende voor de 1-0.
Vlak voor rust kon Kjelt Kuipers bijna binnen koppen uit een hoekschop maar de bal ging hoog over.
Ruststand 1-0.

Roel Booyink kwam in de ploeg voor Chiel Wesselink en Reutum begon fel aan de 2e helft.
Een terugspeelbal werd opgepakt door keeper Jurre Groothuis maar de scheidsrechter liet doorspelen en uit deze aanval gaf Jan Aarnink een heerlijke voorzet op het hoofd van Rick Blokhuis die de 2-0 binnenknikte. RSC was van slag en binnen 20 minuten besliste Reutum de wedstrijd. Eerst was het Roel Booyink die fantastisch afrondde op een pass van Jord vd Aa en Jan Aarnink kopte even later een voorzet van Maurice Kuipers binnen.
RSC bracht wat spelers binnen de lijnen en het voetbal werd wat fysieker zonder dat het beter werd. Reutum wisselde Luuk ter Haar voor Kjelt Kuipers en Rieme Maathuis kwam in het veld voor Stan Morskieft.
Een strafschop voor RSC bracht de 4-1 op het scorebord maar de voorsprong van Reutum kwam niet meer in gevaar.
Scheidsrechter Steggink floot na 90 minuten en de drie punten waren dik verdiend voor Reutum 2. De 2-0 was het breekpunt in de wedstrijd maar RSC maakte vandaag voetballend geen aanspraak op meer dan een nederlaag.

Volgende week weer een topper en dit keer uit tegen Avanti 3. Een bekende tegenstander die dit seizoen prima presteert. Aftrap 10.00 uur in Glanerbrug. Tot dan!