nieuws   27 maart 2022     1 foto
Reutum 2 beleeft een effectieve ochtend

Zondagmorgen voetballen kan soms heerlijk zijn. Alle omstandigheden waren prima deze ochtend. Prima temperatuurtje, een leuke tegenstander en een scheidsrechter die met gevoel voor humor de wedstrijd prima floot.
De warming-up werd uitgevoerd in hagelnieuwe trainingsjasjes, gesponsord door Aannemersbedrijf Ter Haar.
Om 09.30 uur werd er afgetrapt tegen nummer 4 van onze competitie en buurman UD 2 uit Weerselo.
De opstelling was lichtelijk gewijzigd aangezien Mart Lammerink vandaag bij 1 mocht aantreden.Reutum begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten spelen al op een 1-0 voorsprong, Maurice Kuipers opende goed op Niek Platvoet die Casper Kuipers de bal meegaf waarna Casper met een geplaatst schot de keeper wist te verschalken.
Hierna volgde een leuke 1e helft met meer balbezit voor UD wat niet tot uitgespeelde kansen kwam, maar met corners en vrije trappen zeker gevaarlijk was. Reutum wist net de laatste pass naar het doel niet goed te spelen waardoor echte kansen uitbleven. Wel waren er 2 penalty situaties waarbij de eerste onbewust hands was en bij de 2e werd Jan Aarnink wel degelijk onderuit gehaald. Beide situaties werden beoordeeld en als doorspelen bepaald, dit doorspelen gaf de wedstrijd wel een goed tempo waardoor de rust snel werd bereikt. Vlak voor rust ranselde keeper Jurre Groothuis nog een vrije trap uit de hoek en zodoende bleef het 1-0.
Rust.

De 2e helft werd ongewijzigd begonnen en eigenlijk kwam Reutum steeds beter in de wedstrijd, Casper kreeg een kopkans na een scherpe voorzet en Jop Vrerink en Maddi vd Aa probeerden het van afstand.
De 2-0 kwam uit een vrije trap waarbij Jord vd Aa hard voorschoot en Jan Aarnink binnentikte.
Roel Deterink kwam in het veld om Niek Platvoet af te lossen en niet veel later viel de 3-0 door Maurice die met een bekeken schuiver de verre hoek zocht. Chiel Wesselink kwam in het veld voor Jan Aarnink en hierna volgde de tegentreffer van UD uit een corner. Het was spits Rick Blokhuis die weer eens op de goede plek stond. Rick wist de bal die werd weggewerkt door Roel Mensink perfect in eigen doel te caramboleren.
Even was er druk van UD die nog een tweetal mogelijkheden kreeg maar Jurre stond prima op te letten en maakte dit onschadelijk.
5 minuten voor tijd maakte Chiel de beslissende goal door alert te zijn op een verkeerde pass van UD en 1 op 1 was het voor Chiel simpel scoren.
Roel Booijink kwam Casper vervangen en het slotakkoord was voor aanvoerder Maddi vd Aa die een voorzet van Roel Mensink binnen kom lopen.
5-1 eindstand en met name op basis van de 2e helft dikverdiend.

Aankomend zondag mag het 2e afreizen naar Delden waar het om 11.5 uur aantreed tegen Rood Zwart 2. Tot dan!