verslag   26 mei 2019     57 foto's
Reutum 1 sluit seizoen perfect af

VV Reutum
zondag 26 mei 2019

lees verslag

RKSV NEO


Voor Reutum stond vanmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Vooraf gezien een wedstrijd met twee gezichten. Voor Reutum stond het in het teken van het afscheid van enkele spelers en voor Neo stond er nog een kampioenschap op het spel. Waarbij wel gezegd moet worden dat men hierbij afhankelijk was van het resultaat van Eilermark. 

Waar het de afgelopen weken nog wel eens aan scherpte ontbrak aan de kant van Reutum was daar vandaag niks van te merken. De mannen begonnen fel en het eerste gevaar werd gesticht door Reutum. Mark Morskieft moest eerst worden afgestopt met een overtreding en even later werd Wout Slaghekke onterecht afgevlagd. Toch was het Neo dat het eerste een doelpunt maakte. Een scherp ingedraaide corner werd door Reutum in eigen doel gewerkt. Reutum gaf Neo de ruimte om het spel te maken maar de gasten uit Borne werden nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Kevin Tulk. Vlak voor rust kwam Reutum op gelijke hoogte. Mark dribbelde op het doel af en met een gelukje kwam de bal bij Wout. Wout bedacht zich niet en schoot de bal in de verre hoek binnen. 

De tweede helft was het Reutum dat als eerste gevaarlijk werd. Lindsay Moncherry wist goed bij zijn man weg te draaien en met een mooie pass vond hij Mark. Mark ging alleen op de keeper af en schoof de bal makkelijk in het hoekje. Na een uur spelen werd er als eerste afscheid genomen van Rick Blokhuis. Rick heeft jarenlang op het middenveld en in de verdediging van Reutum gespeeld en de laatste jaren werd hij vooral als aanvaller gebruikt. In die laatste rol heeft hij het veel verdedigers lastig gemaakt en zijn doelpuntjes mee gepakt. Stijn Slaghekke kwam voor hem in het veld en al snel kwam hij tot scoren. Waar Neo het naliet om te scoren, wist Reutum wel goed met de kansen om te gaan. In de omschakeling werd Stijn gevonden door Mark en hij wist de bal laag binnen te schieten. Met de 3-1 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. Even later werd het tijd voor het volgende afscheid. Roel Mensink mocht het veld verlaten voor broer Luuk. Roel heeft vele seizoenen in het eerste elftal van Reutum meegespeeld waarbij hij vooral werd gebruikt als verdediger. De laatste jaren is Roel een linie opgeschoven en daar kwam hij goed tot zijn recht op de positie van de verdedigende middenvelder. Tien minuten voor tijd werd er als laatste afscheid genomen van Jord van der Aa. Jord heeft vele jaren zijn diensten bewezen als laatste man van Reutum. Hij leidde de verdediging van Reutum en scoorde vaak via vrije trappen of met de kop. Het gemis van de beste voetballer die Reutum ooit gekend heeft, zal een grote aderlating zijn. In het restant gaf Luuk Mensink nog een mooie pass op Stijn en Stijn scoorde zo zijn tweede van de middag. Zo werd het seizoen met een mooie 4-1 overwinning afgesloten.

Na afloop werden de spelers die afscheid nemen in het zonnetje gezet door de selectie. Tevens werd er afscheid genomen van Ties Leferink. Ties is enkele seizoenen verzorger geweest en heeft besloten om nu weer te gaan voetballen. We willen Roel, Rick, Jord en Ties hartelijk danken voor de bewezen diensten de afgelopen jaren en wensen ze veel succes in hun verdere loopbaan! Nu is het tijd voor zomerstop en daarna is het aan Peter Bokma om de mannen van Reutum te trainen en te coachen.
We willen de supporters bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen en we hopen iedereen weer terug te zien langs de lijn!