nieuws   24 augustus 2020     1 foto
Reutum 1 ruim voorbij HVV Hengelo

HENGELO - Eindelijk rolde de bal weer eens voor de voetballers van Reutum 1. Op zondag 8 Maart werd In Saasveld voor het laatst in een echte wedstrijd tegen een bal getrapt.
Dit weekend mochten de spelers van Reutum 1 laten zien of ze het voetbalspelletje nog een beetje onder de knie hadden. Na een 3-tal trainingen de afgelopen week, en een ochtendtraining op zondagmorgen, en een prima lunch rond de middag, werd er afgereisd naar Hengelo om daar aan te treden tegen de plaatselijk trots; HVV Hengelo. De ploeg van de nieuwe trainer Hilbert van Gils was al wat verder in de voorbereiding dan Reutum want het had al deelgenomen aan een toernooi van Sportlust Glanerbrug. Hier waren de resultaten, in relatief korte wedstrijdjes, zeer positief te noemen want Hengelo hield meer dan goed stand tegen ploegen die enkele klassen hoger acteerde.
Maar vandaag stond er voor de thuisploeg een wedstrijd van 90 minuten op het programma, en dat is toch wel iets anders dan een poule-wedstrijdje in een toernooi. En dat bleek achteraf ook wel.
Reutum kwam met een volledige selectie richting het mooie gerenoveerde sportpark van Hengelo. Op 2 blessuregevallen na ( Mick en Dani) was de groep compleet, en kon er door iedereen minimaal een uur worden gespeeld in 3 verschillende, vooraf doorgenomen, opstellingen.
Reutum liet er geen gras over groeien en zag dat een ingestudeerde (!!) vrije trap, al binnen 2 minuten, kiezelhard achter de doelman van Hengelo verdween. Sam was de schutter. Toen Hengelo niet kort hierna erg opzichtig schutterde in de opbouw was het Mark die al snel de 2-0 tegen de touwen schoot. Reutum hield de druk er op en dat resulteerde in opnieuw slordig balverlies voor de thuisploeg. Het was nu Stijn die keurig onderschepte en de bal met een listig wippertje in de lange hoek liet verdwijnen, 0-3. Reutum was heer en meester en zag dat enkele goede mogelijkheden geen treffer opleverde. Aan de andere kant was ook Hengelo 2x dicht bij een treffer toen de achterhoede er niet helemaal lekker uitzag. Maar Reutum bleef bepalen en zag een snelle vlot lopende aanval over de rechterflank via Jordi uiteindelijk bij Mark voor de voeten belanden. Van dichtbij was een droge schuiver genoeg voor de 0-4. Na 30 minuten de eerste wissels aan de kant van Reutum. Mede hierdoor was de echte druk een beetje verdwenen maar  bleef het balbezit wel voor de ploeg uit Reutum. Maar vlak voor de thee was daar toch de 5e treffer. De van JO-O19 overkomen Björn eistte hierbij een hoofdrol op. Na een prima interceptie stoof hij richting het doel van Hengelo om daarna de bal van rond de 16, hard en volkomen onhoudbaar voorbij de keeper van Hengelo binnen te schieten, 0-5 en rust.
Ondanks dat Reutum na de thee wat minder dominant voor de dag kwam dan in de eerste 45 minuten, had het met gemak verder kunnen/moeten uitlopen. Enkele erg grote mogelijkheden werden jammerlijk om zeep geholpen. Na een uur voetballen werd er opnieuw doorgewisseld waardoor het opnieuw in het begin even zoeken was. Hengelo profiteerde hiervan optimaal door uit een snelle uitval de 1-5 binnen te schieten. Maar het was opnieuw Björn die  het verschil weer op 5 bracht door prima te anticiperen op een heerlijk doorgehakte bal van Stijn. Van dichtbij was het voor Björn een koud kunstje de 1-6 binnen te schieten. Tot slot was het opnieuw Björn die van zich liet horen. Nu fungeerde hij als aangever. De assist van hem belande bij Jordi voor de voeten die geen moeite had de bal van dichtbij voor de 7e keer voorbij de doelman  van Hengelo te schieten, 1-7. Hierna vond de prima fluitende Jan Everlo het wel welletjes en floot voor het einde.
7 x scoren na meer dan 5 maanden stil gelegen te hebben is natuurlijk niet verkeerd. Daarnaast werd er zeker in de eerste 45 mimnten een spelletje op de mat gelegd waar men ook niet ontevreden over mag zijn. Verder is iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen en kan dus de geplande voorbereiding richting de competitie verder worden voorgezet.
Komende dinsdag zullen we op de Kottenbrei, om 20.00 uur, een heel ander kaliber elftal voor de kiezen krijgen. Oranje Nassau zal ons sportpark dan komen bezoeken. Oranje Nassau speelde al 3 wedstrijden in deze voorbereiding tegen hoog spelende teams ( DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) en wist in al deze 3 wedstrijden ongeslagen te blijven ( 1 x winst , 2 x gelijk). We kunnen dus onze borst nat maken. Maar dat is juist wat we willen. Veel tegenstand waardoor we naderhand precies weten waar we aan moeten werken om over een kleine maand goed voorbereid aan de competitie te beginnen.