Reutum verliest van beter WVV
Terug
Reutum verliest van beter WVV
Laatst bijgewerkt:
Reutum
maa 20 mei 2024
2-5
WVV'34

REUTUM – Ondanks de verdiende nederlaag van 2-5 tegen hoogvlieger WVV ’34, wist Reutum toch een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie. Heeten (tegen Delden) en DTC (tegen Reünie) wisten niet te profiteren van de nederlaag van Reutum waardoor beide ploegen op sportief gebied een stapje terug moeten doen. Reutum leeft nog, en heeft alleen via de nacompetitie nog kans zich te handhaven.

Vooraf was duidelijk hoe de poppetjes op het veld zouden staan, maar binnen 5 minuten wist de WVV ’34 al het netje te vinden. Een lage voorzet rolde vanuit een erg onoverzichtelijke situatie uiteindelijk tergend langzaam over de doellijn. Volgens WVV ’34 kwam het laatste tikje van Gijs Pierik, maar vanuit het Reutum-kamp kwam het verhaal dat de bal via een Reutum-speler in eigen doel verdween.

Na dit snelle doelpunt probeerde WVV ’34 gelijk goede zaken doen, maar moest toch meer in de achteruit dan gewild. Dat resulteerde uiteindelijk in een scrimmage op enkele meters van het WVV ’34 doel. Stijn dacht de bal nog even te kunnen controleren, maar liep zich vast in een woud van benen. Achteraf was een droge knal, of een puntertje op enkele meters van het doel misschien wel verstandiger geweest.

Het was de thuisploeg die vanuit een prima omschakelmoment de 1-1 op het bord had moeten zetten. Nadat Stijn de bal oppikte zag hij Bjorn door de as opstomen. Bjorn zocht contact met zijn directe verdediger om daarna de bal panklaar bij Jordi voor de voeten te droppen. Vanaf links dook Jordi de 16 binnen om daarna met zijn rechter de bal in de lange hoek te krullen. De 1-1 stond eigenlijk al op het bord, maar doelman Pierik van WVV ’34 wist met een geweldige safe de bal nog net met zijn vingertoppen tot corner te promoveren.

Reutum leek de druk er behoorlijk op te hebben in deze fase, maar zag kort na deze grote kans dat WVV ’34 voor de tweede keer deze middag via de linkervleugel doorbrak. De bal belandde uiteindelijk bij Rikkert voor de voeten die daarna de bal uiterst bekeken in de lange hoek liet verdwijnen, 0-2.

Reutum probeerde het hierna wel maar wist maar moeilijk de voorwaartsen te bereiken waardoor WVV ‘34 in het laatste deel van de eerste helft gemakkelijk overeind bleef. De enige die het probeerde was Mart, die zijn kopbal in de handen van de doelman zag verdwijnen.

Speelde dan WVV ’34 tot aan deze fase dan een prima wedstrijd? Nee, eigenlijk niet, maar WVV ’34 had aan twee momenten genoeg om een 0-2 op het bord te zetten. Trainer Nikki Leferink had het na de wedstrijd over een hoge efficiëntie in de eerste 45 minuten, en daarmee zei de trainer geen woord te veel.

Toch had de 0-3 al kunnen vallen toen linkerspits Lars Aarnink op pad werd gestuurd. Na een lange bal van achteruit werd de snelle buitenspeler van WVV ‘34 de diepte ingestuurd. Na een prima aanname op de borst, stoof hij de 16 binnen om daarna de 0-3 binnen te tikken. Maar Wout zat hem zo dicht op de hielen dat de rappe aanvaller de bal nog redelijk ver naast het doel van de Reutum goalie schoot.

WVV ‘34 was hierna nog een keer dicht bij een treffer toen een scherp aangesneden voorzet het hoofd van Gijs Pierik vond. De lange aanvaller kreeg wel zijn hoofd achter de bal, maar zag ook dat de bal ver over het doel van Reutum verdween.

De 0-3 voor WVV ’34 mag Reutum zichzelf 100% aanrekenen. Een corner vond aanvoerder Leferink die de bal geheel vrij mocht inkoppen. Vanaf een meter of 8 wist de aanvoerder het gaatje te vinden, om zo de 0-3 op het bord te zetten.

Resumerend: alle 3 ballen die op welke manier dan ook tussen de palen werden geschoten, leverden WVV ’34 ook 3 doelpunten op. Trainer Leferink had dus volkomen gelijk toen hij doelde op de efficiëntie van zijn ploeg in de eerste 45 minuten.

Voor de thee had ook maar zo de 0-4 kunnen vallen, maar Rikkert wist de bal met een bekeken stift niet over doelman Kevin Tulk van Reutum te lepelen.

Kort hierna werden de 22 acteurs door de prima fluitende scheidsrechter Jan Reijnen uit Apeldoorn naar de kleedkamers gedirigeerd. En dan zit je in de kleedkamer met een 0-3 achterstand. Hierdoor lijkt het dat je alle hoeken van het veld hebt gezien, maar dat was eigenlijk niet het geval. Natuurlijk voetbalde WVV ’34 wat gemakkelijker, maar de 0-3 was gezien het spelbeeld iets te veel van het goede.

Na de thee had de ploeg uit Hengevelde al snel de 0-4 op de schoen, maar Jaafil Mahmoud zag doelman Kevin Tulk in een 1:1 duel als winnaar uit de bus komen.

Maar hierna was het Reutum dat steeds brutaler van zich begon af te bijten. WVV ’34 koos ervoor de bal aan de thuisploeg te laten en dat leverde gelijk problemen op. Daar waar WVV ’34 voor de thee (veel) te gemakkelijk aan de doelpunten kwam, was het Reutum dat zich via een aantal heerlijke combinaties steeds gevaarlijker voor het doel van WVV ’34 meldde.

Het was de vandaag opnieuw erg sterke spelende Mats Holsink, die de bal op eigen helft oppikte, en met de bal aan de voet richting de zestien van WVV ’34 stoof. Op het juiste moment speelde hij Jaap op de zestien in, die op zijn beurt de bal met veel gevoel van zijn voet liet vallen. Mats, die inmiddels was doorgelopen, controleerde daarna de bal om hem daarna met heel veel gevoel, en onhoudbaar voor de doelman, in de benedenhoek te droppen, 1-3.

Maar hiermee was de koek nog niet op, want hierna soortgelijke aanval over de linkerkant van het veld. Het was Jordi die de aanval opzette, om daarna via Tom en Jaap de bal weer voor de voeten te krijgen. Met veel gevoel lepelde Jordi de bal voorbij de uitstormende doelman. Deze had geen kans op de inzet van Jordi, want het leder sloeg als een granaat in de winkelhaak, 2-3.

WVV ’34 begon te wankelen en zag dat het allemaal niet vanzelf ging, maar na opnieuw niet resoluut en doortastend te verdedigen viel werkelijk uit het niets (een inworp!) de 2-4. Door deze treffer kon er gelijk een streep door het slotoffensief wat Reutum in petto had, want de standen op de andere velden gaven aan dat Reutum alles of niets kon gaan spelen. Maar deze curieuze vierde treffer gooide dus behoorlijk wat roet in het eten.

Reutum probeerde het nog wel, maar wist zich in het restant niet meer echt gevaarlijk voor het doel van WVV ’34 te melden. Het was zelfs WVV ’34 dat ver in blessuretijd nogmaals profiteerde van de ruimte die het kreeg. Horstink lepelde vanuit een counter de bal met veel gevoel nog voorbij doelman Tulk, 2-5.

Gezien het spelbeeld won vandaag de beste ploeg maar we moeten toch eerlijk toegeven dat WVV ’34 zich vandaag soms in Luilekkerland waande. Reutum zal in het restant van deze (na) competitie zeker nog stappen moeten maken want als de aanvallers van de tegenstander zo gemakkelijk het doel van Reutum kunnen vinden, dan wordt het nog een hele klus.

Gelukkig weten we nu al dat we in de nacompetitie mogen uitkomen om te proberen om degradatie te voorkomen, dus is de wedstrijd van komende zondag tegen Eilermark niet meer beslissend. Dat houdt in dat de focus vanaf nu volkomen op de nacompetitie gaat, want hierin worden de prijzen verdeeld. Tegen wie, en waar Reutum het in de eerste wedstrijd moet opnemen in de nacompetitie is nu nog niet bekend. Hierover na komend weekend meer.

Opstelling tegen WVV ’34: Kevin, Wout, Mart, Jop (Kjelt 69’), Mats (Ramon 79’), Maurice, Dani, Jordi (Mick 79’), Stijn, Bjorn (Tom 69’), Jaap.


Recent nieuws