verslag   14 mei 2023     48 foto's
Reutum verkeerd na nederlaag tegen De Witkampers in zwaar weer.

VV Reutum
zondag 14 mei 2023

lees verslag

Witkampers


REUTUM – Reutum zit in een hele lastige fase en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.
Als je uit de laatste 11 wedstrijden maar 7 punten pakt dan weet je dat je vroeg of laat in de problemen komt.
Inmiddels is het vlaggenschip van Reutum afgezakt naar een plek wat op dit moment nog recht geeft op nacompetitie.
Om nacompetitie te voorkomen zal een ware Houdini-act de komende 2 wedstrijden nodig zijn tegen eerst De Tukkers, en daarna tegen het steeds beter presterende SDC ’12.
Mocht deze act lukken, dan moeten we alsnog met een scheef oog blijven kijken naar onze naaste belagers, want ook deze ploegen kunnen nog zout in de wonden strooien.
Maar als in deze 2 wedstrijden ook de neerwaartse spiraal zal blijven zakken dan moeten we waarschijnlijk voor het ergste vrezen.
Maar ondanks al het negatieve leven we nog steeds. Het laatste sprankje hoop wat we nog hebben omarmen we met beide armen want  “It ain't over till the fat lady sings”

Reutum en De Witkampers deden “voetballend” niet veel voor elkaar onder, maar het was wel de ploeg uit Laren dat na 90 minuten aan het langste eind trok, getuige de 2-3 dat na 90 minuten voetbal op het scorebord stond.
Witkampers was gewoon feller, scherper, liet de bal gemakkelijker rondgaan, en wist veelal in persoonlijke duels als winnaar uit de bus te komen.
Eigenlijk was dat de gehele wedstrijd het geval waardoor Reutum steeds achter de feiten aanliep, en mede hierdoor steeds een stapje te laat was.
Schijnbaar heeft een deel van de selectie nog steeds niet in de gaten dat het 1 minuut voor 12 is, en dat er dan toch net even iets meer gevraagd wordt dan normaal.

Tegen Witkampers was het eerste speldenprikje nog wel van Reutum (een schot van Stijn), maar al snel nam de ploeg uit Laren het heft in handen.
Dit leverde al snel een vrije trap op het randje van de 16. Via de muur verdween deze mogelijkheid echter over de lat van de Reutum goalie.
Maar na 10 minuten had De Witkampers het gaatje in de defensie van Reutum al gevonden.
Een blinde trap naar voren werd door linkerspits Jordy Woestenenk, als één van de weinigen, op waarde ingeschat. Met de bal aan de voet stoof hij over de linkerflank de 16 binnen. Met een lage voorzet wist de rappe buitenspeler Colin Stegeman te bereiken die op zijn beurt, van dichtbij, fraai de 0-1 binnen schoot.
Lang mochten kon de gasten uit Laren niet van deze voorsprong genieten want een minuut na de 0-1 lag de 1-1 door Lex ook al tegen de touwen.
Het was Lex zelf die de aanval inleidde. Dani kreeg de bal van Lex aan de rechterkant voor de voeten, en zijn voorzet vond Bjorn binnen de 16. Bjorn aarzelde geen moment en dropte de bal “panklaar” bij Lex voor de voeten die prima was doorgelopen. Met een geplaatste trap lag de 1-1, na 11 minuten voetbal, dan ook al snel tegen de touwen.
Maar na deze treffer was het toch echt De Witkampers dat op alle gebieden liet zien dat ze voor hun allerlaatste kans aan het vechten waren.
Een volley van praktisch de middenlijn leek de 1-2 op te leveren, maar via een stuit, gevolgd door een ketser boven op de lat bleef Reutum de 1-2 bespaard.
Witkampers hield de druk erop en was met een kopbal, na een scherp aangesneden vrije bal, al dicht bij een voorsprong.
Reutum probeerde het wel maar kreeg geen druk op de achterhoede van De Witkampers waardoor de ploeg uit Laren gemakkelijk overeind bleef.
Een actie van Sam leek in een penalty uit te monden toen hij over een been leek te gaan, maar de prima fluitende scheidsrechter Reintjes uit Didam dacht het er zijne van en liet gewoon doorspelen.
Een strafschop was misschien ook wel een te zware sanctie geweest.
Toen niet veel later aan de andere kant een Witkampers speler de bal van dichtbij tegen een Reutumse arm aan leek te schieten vond ook scheidsrechter Reintjes dit te weinig voor een elfmeter.
Toch bleef de ploeg uit Laren de gevaarlijkste ploeg. De 1-2 leek voor de thee toch nog te vallen toen een Larense middenvelder oog in oog verscheen met doelman Kevin Tulk van Reutum. Kevin verkleinde prima zijn doel waarna hij met een fraaie save een zekere 1-2 voorkwam.
Tegen het eind van de eerste helft liet Reutum nog twee keer van zich horen.
Een prima schot van Stijn werd klemvast gepakt door de doelman van De Witkampers, en kort hierna was het Lindsay die, met een soort van hakbal, dicht bij een treffer was, maar ook deze inzet verdween niet tussen de palen. 

Na de rust leek Reutum wel de juiste versnelling te hebben gevonden.
Het leek meer te beseffen dat er toch echt meer nodig is om tegenstanders op de knieën te krijgen.
Het was Stijn die snel een vrije trap nam om zo Bjorn alleen voor de doelman van De Witkampers te zetten. Bjorn controleerde de bal en stoof richting de doelman van De Witkampers. Een verdediger dacht hier anders over en liep Bjorn compleet van de sokken.
Nu kon scheidsrechter Reintjes niets anders dan de bal op de stip te leggen.
Mark nam plaats achter de bal, en schoof niet kort hierna de 2-1 beheerst tegen de touwen.
Maar eigenlijk vanaf dat moment leek het wel of Reutum op 2 gedachten begon te hinken.
Of op zoek gaan naar een derde treffer, of wat inzakken en hopen op een snelle uitbraak. 
Reutum koos ongewild voor het laatste, want na de 1-2 rammelde De Witkampers steeds meer op de Reutumse poort.
Een prima genomen vrije bal leek al snel de 2-2 te betekenen, maar het was aan doelman Kevin Tulk te danken dat de 2-1 op het scorebord bleef.
De Witkampers bleef gevaarlijk en zette de druk er vol op.
Niet dat dit mogelijkheden opleverde, maar het balbezit en de dreiging was absoluut voor De Witkampers.
Na een individuele actie van een aanvaller van De Witkampers was het Lindsay die niet tijdig uitstapte waardoor de aanvaller van De Witkampers ten val kwam.
Misschien was de strafschop wel erg goedkoop en gezocht, maar de bal ging wel op de stip.
Bryan Brummelman nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk de 2-2 tegen de touwen.
Met nog ruim 25 minuten op de klok kon het nu werkelijk alle kanten nog op.
De Witkampers wisselde aanvallend want ook deze ploeg wist dat het met een 2-2 niet veel opschoot in de strijd tegen degradatie.
Ondanks deze aanvallende move van de trainer van De Witkampers mochten in deze fase toch de grootste kansen voor Reutum worden genoteerd.
Het was Sam die vanaf links richting de 16 stoof. Met een man in de rug, en de man voor zijn kiezen ging de bal breed naar Stijn die werkelijk geheel vrij voor de doelman kwam te staan.
Stijn koos ervoor de bal gelijk te nemen waar waarschijnlijk een korte aanname, gevolgd door een schot een beter optie was geweest. Nu verdween de bal hard naast het doel tegen de ballenvanger.
Kort hierna leek Stijn alsnog de winnende treffer op de schoen te hebben, maar van dichtbij zag hij zijn schot nog net op tijd geblokt worden door een Larense verdediger.
Hierna was het De Witkampers dat met veel risico toch probeerde de overwinning te forceren.
Voetballend kwam met er niet doorheen, maar de druk bleef waardoor Reutum in deze fase vol in de achteruit moest.
Toch viel de 2-3 op een moment dat van een Witkampers aanval eigenlijk helemaal geen sprake was. Een bal werd laag rond de 16 ingespeeld in een mêlee van spelers. Daar waar Reutum de bal eigenlijk makkelijk had kunnen ruimen werd de bal dramatisch verwerkt waardoor Sem Pardijs de bal vanuit deze kluts voor de voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment en schoof de bal, vanaf een meter of 12, laag en onhoudbaar tegen de touwen, 2-3.Reutum probeerde hierna nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar zag dat De Witkampers uit een snelle counter ook maar zo de 2-4 had kunnen binnen koppen.
Toen daarna doelman Kevin Tulk op de middenlijn!! al zijn skills als voetballer moest etaleren leek alsnog de 2-4 te vallen, maar De Witkampers kregen het niet voor elkaar de beslissende vierde treffer tussen de palen te schieten.
Reutum probeerde het daarna nog wel, maar verder dan een paar corners kwam het niet waardoor het uiteindelijk dus tegen een hele zure en vervelende nederlaag aanliep. 

Met nog 2 potjes op het programma zullen we moeten proberen nog twee keer dit seizoen het gaspedaal te vinden.
Komend weekend zullen we in Albergen het prima presterende De Tukkers treffen.
De Tukkers is nog volop aan het strijden voor een periode door als hoogst geklasseerde ploeg zonder periode, een vervangende periode over te nemen.
Het lijkt erop dat de Tukkers en BWO gaan uitmaken wie hiervoor in aanmerking gaan komen.
Dus voor De Tukkers staat er komende zondag, net als voor Reutum veel op het spel.
Natuurlijk roepen dergelijke derby’s altijd iets speciaals op.
Zo wist Reutum in de eerste wedstrijd dit seizoen met 10 man De Tukkers op een 4-1 nederlaag te trakteren. Dus het kan zeker, en waar een wil is, is een weg. 

Zondag gaan we het meemaken als de bal rond de klok van 14.00 uur in Albergen gaat rollen. 

Opstelling tegen De Witkampers: Kevin, Lex (Daan 85’), Lindsay, Jurgen, Wout (Jort 85’), Mark, Dani (Jordi 70’), Jaap, Stijn, Sam, Bjorn (Mart 76’).