nieuws   16 juni 2022     58 foto's
The Saga Continues Part 2 of 3

Kennen jullie het sprookje van die dorpsclub uit Twente die vriend en vijand keer op keer weet te verrassen? Ga rustig zitten en u leest het vanzelf..:
Een Rollercoaster, dat is waar Reutum in is beland. Door het verslaan van Wijhe 92 met maar liefst 5-1 gaat het sprookje van Reutum het finale stadium in.

Het affiche vooraf was natuurlijk al om van te watertanden, V.V. Reutum in de 2e ronde van promotie naar de 2e klasse, als tegenstander kwam Wijhe 92 uit de bus.
Een ploeg die 3 seizoenen 2e klasse heeft gespeeld en in de eerste ronde MVV 29 uit Harbrinkhoek met 2-1 wist te verslaan.
De commentaren uit Harbrinkhoek waren dan ook helder, deze ploeg is te goed en de kansen van Reutum werden dan ook nihil geschat.

De sfeer om deze avondwedstrijd op het eigen sportpark was fantastisch, een discussie over op welk veld werd gespeeld werd door de scheidsrechter bepaald, het werd kunstgras aangezien de doelen op het hoofdveld niet helemaal conform de regels 2022 waren.

Het publiek wat in grote getale om het veld stond zag om 20.00 uur de opkomst van beide teams. Spelers van de week Jelte en Keanu mochten de aftrap verrichten en onder luid applaus werd het eerste doelpunt van de avond gemaakt. Onder luid vuurwerk van de Wijhe supporters werd er afgetrapt en kon het spektakel beginnen. Het begin was voor beide ploegen voorzichtig, iedereen keek naar elkaar, waar ligt elkanders kracht? Klopt wat er in de voorbereiding is afgesproken? Zo ging het aftasten een 10 minuten door.
Wijhe speelde met wat meer druk naar voren en Reutum liet zich wat inzakken en speelde in deze fase wat slordig in de passing.
Wijhe trok na 20 minuten spelen het balbezit wat meer naar zich toe, de centrale verdediger en het middenveld waren veel in beweging maar gevaarlijk werd de ploeg niet.
In de gehele eerste helft werd er 1 schotkans gecreëerd wat keeper Kevin Tulk prima wist te pakken, daarnaast had Kevin enkele goede voorzetten in de smiezen en wist deze onschadelijk te maken.
Als team begon Reutum zich steeds beter te voelen. De ruimtes die er lagen werden gezien en steeds meer benut. Stijn Slaghekke was de eerste die een grote kans kreeg maar deze miste.
De volgende grote kans was voor Sam Holsink, deze 1 op 1 situatie werd echter door de keeper prima gered. Reutum kreeg de kansen, zag de ruimtes en begon ook nog eens beter te spelen.
Lex oude Kotte kwam een aantal keren goed in balbezit en was direct dreigend door vooruit te denken en lef te tonen. Aan de andere kant was Jurgen Lammerink de linkerkant uitstekend aan het invullen en werd de opkomende back prima opgevangen.
Het duo Lammerink op het middenveld, Mart en Jordi, waren vandaag de controleurs en deden dit uitstekend. Mark Morskieft mocht zijn eigen plan trekken, was verdedigend belangrijk en aanvallend flitste hij regelmatig mee wat Wijhe direct in de problemen bracht.
Verdedigend stond het deze avond bij Reutum als een huis, geen paniek en hoe gedisciplineerd Reutum speelde was een genot om naar te kijken.

De ruststand echter was 0-0, in de kleedkamer werd dit punt dan ook direct besproken, de kansen tegen het hoger ingeschatte Wijhe werden benoemd en de uitkomst was simpel, deze wedstrijd is van ons!De 2e helft waaide er dan ook een ware Geel-Blauwe wervelwind over het veld.
Sam Holsink opende het gala door knetterhard de 1-0 binnen te schieten.
Na al het gejuich was het niet veel later weer raak, dit maal was het Stijn Slaghekke die op aangeven van Sam Holsink de 2-0 knap binnenschoot.
Reutum op rozen en de tegenstander aangeslagen.  Reutum wisselde en Jord v/d Aa kwam in de ploeg voor Jurgen Lammerink, de ruimte die ging ontstaan was prima voor de linksbenige Jord die hier wel mee weet om te gaan.
Toch kwam Wijhe plotseling terug in de wedstrijd, een ingestudeerde vrije trap werd van 30 meter langs de muur geschoten door de aanvoerder en vloog hard in de verre hoek waarbij keeper Kevin Tulk kansloos was.
Reutum had besloten dat deze avond van niemand anders als Reutum zelf en ging verder met het goede spel, ruimtes lagen er en kwamen er, Sam Holsink wist opnieuw zichzelf vrij te spelen, de pass was juist, de keeper werd uitgespeeld en de 3-1 was een feit.
Mark Morskieft werd gewisseld voor Bjorn Luttikhuis na 65 minuten spelen en hierdoor kwam Mart Lammerink wat centraler te spelen.
Wijhe kreeg nog een grote kans uit een goede actie van de linksbuiten, deze gaf een voorzet die nipt werd naast gekopt en hierna kwam Reutum in de tegenaanval op 4-1, het was opnieuw Stijn Slaghekke die het netje liet bollen en dit was het moment dat Wijhe het kopje liet hangen.
Hierna werd Sam Holsink door de keeper onreglementair ten val gebracht waardoor een strafschop werd gegeven aan Reutum, vanwege commentaar werd een speler van Wijhe met direct rood van het veld gestuurd in een verdere sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid.
De strafschop werd door Stijn Slaghekke op de paal gemikt en vloog helaas niet binnen.
Maurice Kuipers en Dani Scholten kwamen de laatste 10 minuten in het veld voor de moegestreden Jordi Lammerink en Stijn Slaghekke en niet veel later viel de 5-1 uit een strakke vrije trap die op het hoofd van aanvoerder Wout Mensink viel die de bal prima binnen knikte.
Het centrale duo Wout Mensink en Wout Slaghekke mag zeker niet onvermeld blijven in dit verslag want beide speelden een foutloze wedstrijd, het hele team speelde deze avond op een zeer hoog niveau wat ook nog eens werd aangemoedigd door een uitzinnig publiek.
Na goed 90 minuten spelen was daar dan het eindsignaal en barstte een luid gejuich los op sportpark de Kottenbrei.
Voor Wijhe zijn de druiven zuur, echter gaf de tegenstander ook aan geen moment goed in de wedstrijd te hebben gezeten en rest er niks anders als de 3e klasse.

Reutum mag zich aanstaande zondag nog opmaken voor een heuse finale en wel tegen Avanti Wilskracht, een goede bekende aangezien er dit seizoen al twee keer tegen deze ploeg werd gespeeld. Avanti wist in voorgaande rondes Robur et Velocitas en KVCO te verslaan.
De locatie wordt vrijdagmorgen definitief bekend maar dat heel Reutum in grote getale zal afreizen naar deze wedstrijd zal niemand verwonderen, de Geel-Blauwe trein dendert door en wie weet wat het eindstation zal zijn…Aan de spelers en begeleiding zal het aanstaande zondag niet liggen, een kans om 2e klasse te spelen en geschiedenis te schrijven in de historie van Reutum is iets waar men graag nog eenmaal voor zal opladen.

Supporters, vrijwilligers, iedereen die Reutum een warm hart toedraagt en zich zichtbaar / onzichtbaar inzet, bedankt voor jullie steun op deze woensdagavond en op naar aanstaande zondag!

♫het zijn de Geel-Blauwe kleuren, die kunnen niet stuk! ♫