Reutum 1 - vv Beekbergen 1 ----- 2-5
Terug
Reutum 1 - vv Beekbergen 1 ----- 2-5
Laatst bijgewerkt:

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om tweede klasser te blijven.

Na de prachtige promotie vorig seizoen is het boek na één seizoen in tweede klasse al weer gesloten.

Als je alle plussen en minnen naast elkaar neerlegt dan moet je simpelweg tot de conclusie komen dat er gewoon meer in had gezeten ondanks de versterkte degradatieregeling.

Natuurlijk kunnen we tal van argumenten aanhalen waarom het niet is gelukt maar misschien moet een deel van de selectie, nu het seizoen erop zit, maar eens goed in de spiegel kijken en zichzelf afvragen of ze er daadwerkelijk alles aan hebben gedaan om het sprookje in de tweede klasse een passend slot te geven.

En dan zeg ik knetterhard dat een deel het schijnbaar niet kan opbrengen om volkomen gefocust en optimaal voorbereid aan een nacompetitiewedstrijd te beginnen.

Natuurlijk was er afgelopen weekend een feestweekend bij Reutum met tal van activiteiten, maar om dan als selectiespeler op zaterdag dan toch mee te voetballen gaat mij toch net iets te ver wetende dat je een dag later moet knokken tegen degradatie.

Ik kan vanaf deze kant nog wel zaken benoemen waarom het tegen Beekbergen gruwelijk mis ging, maar laat ik mij vanaf deze kant maar inhouden want gedane zaken nemen geen keer. Reutum is inmiddels gedegradeerd en is volgend seizoen gewoon weer derde klasser.

 

Reutum begon tegen Beekbergen geweldig.

Al heel snel lag de 1-0 tegen de touwen toen Stijn zijn voorzet tegen een speler van Beekbergen aanschoot waardoor de bal al binnen 5 minuten tegen de touwen rolde.

Kort hierop had de 2-0 al gewoon moeten vallen toen Sam helemaal alleen op de doelman van Beekbergen mocht aflopen. Helaas werd de inzet van Sam een prooi voor de doelman van Beekbergen.

Toen kort hierop Bjorn het doel van Beekbergen onder vuur nam leek de thuisploeg een zorgeloze middag tegemoet te gaan.

Maar dat veranderde op deze prachtige zonnige zondagmiddag als een donderslag bij heldere hemel toen Beekbergen voor het eerst deze middag de helft van Reutum een keer wist te vinden.

Waar je normaal druk op de bal verwacht als er een aanvaller wordt ingespeeld mocht Beekbergen als een kind in een snoepwinkel door de achterhoede van Reutum paraderen.

Een simpel balletje breed was voor Beekbergen voldoende om een volledig vrije medespeler binnen de zestien te vinden. Deze speler op zijn beurt had geen enkele moeite de bal droog voorbij de doelman van Reutum te schieten, 1-1.

Toch had kort hierop ook maar zo de 2-1 kunnen vallen toen een schot van Sam nog net op tijd door een verdediger van Beekbergen kon worden geblokt.

Beekbergen verdedigde wel met het mes tussen de tanden, iets wat vandaag aan de verdedigers van Reutum niet was besteed.

Reutum was veel te tam, steeds te laat en had vooral moeite om de lopende mensen op te pakken.

Beekbergen speelde zeker geen wonderpot maar als ze op de helft van Reutum te vinden waren was het steeds alarmfase 1. De achterhoede kreeg het niet voor elkaar de aanvallers van Beekbergen te bespelen waardoor iedere bal op de helft van Reutum paniekerig werd verdedigd.

Op deze manier viel dan ook de 1-2. Niet na een geweldige aanval van Beekbergen, maar door een persoonlijke fout werd een soort van halve terugspeelbal in de breedte een prooi voor de spits van Beekbergen. Ook nu had Beekbergen geen enkele moeite het netje te vinden waardoor het na ruim 20 minuten voetbal op 1-2 kwam.

Het voetbal waarmee Reutum de eerste 15 minuten Beekbergen leek te overrompelen werd na deze 1-2 minder en minder.

Reutum had in deze fase het geluk dat de aanvallers van Beekbergen zich eigenlijk geen raad wisten met de vrijheid die ze keer op keer werd geboden.

Doelman Tulk probeerde de achterhoede van Reutum meerdere malen goed wakker te schudden maar veel impact had dit helaas niet.

Toch leek de wedstrijd weer te kantelen toen Mark na ruim 30 minuten voetbal de bal, vanuit een corner van Sam, strak in het kruis kopte, 2-2.

Eigenlijk zou dat Reutum weer enige hoop moeten geven, maar niet kort na de 2-2 was het opnieuw Beekbergen dat opnieuw kinderlijk eenvoudig de spits vanaf de flank mocht bedienen. Vrij voor het doel wist deze speler het doel niet te vinden waardoor Reutum met de schrik vrijkwam.

Het slotakkoord was voor de thuisploeg toen Stijn met een heerlijke boogbal Sam op pad stuurde. Sam bedacht zich geen moment en vuurde gelijk af. De bal leek in de korte hoek doel binnen te slaan, maar met een katachtige reflex wist de doelman van Beekbergen de 3-2 te voorkomen.

 

Na de thee schoot Reutum opnieuw prima uit de startblokken.

Het was opnieuw Sam die aan het einde van een prachtige solo de bal vrij leek in te schieten.

Het harde schot kwam er maar zo ook de redding van de doelman die hiermee opnieuw een zekere treffer wist te voorkomen.

De opmerking in de rust, om hoge ballen voor de stuit te pakken, was schijnbaar aan doveman oren gericht want na 60 minuten gebeurde dat, wat voor de thee ook al enkele malen gebeurde.

Een onschuldige lange bal van de doelman van Beekbergen werd opnieuw dramatisch verdedigd. Mede hierdoor stuiterde de bal nog verder op de helft van Reutum waardoor Reutum zichzelf ondanks een overtal van verdedigers in de problemen bracht.

Een aanvaller van Beekbergen anticipeerde het best op deze stuiterbal en leek vrij op doelman Kevin Tulk van Reutum af te lopen. Leek, want het was Wout Slaghekke die hem het leven meer dan zuur maakte. Binnen de 16 gingen uiteindelijke beide spelers naar de grond waarop scheidsrechter Maestre Rocha resoluut naar de stip wees, en Wout trakteerde op zijn tweede gele prent, dus rood, deze middag.

Beekbergen maakte geen fout en zag de strafschop prima binnen geschoten worden, 3-2.

Met een man minder op het veld en een achterstand van 2-3 moest Reutum proberen de schade te herstellen.

En dat leek al snel te lukken toen Sam opnieuw aan een heerlijke solo begon.

Sam was iedereen te snel af, waardoor hij opnieuw helemaal vrij voor de doelman van Beekbergen verscheen. Maar net zoals in de eerste helft wist ook de doelman van Beekbergen een zekere treffer te voorkomen waardoor de 3-3 dus niet op het scorebord kwam.

Toen Reutum eigenlijk aan wilde zetten voor een slotoffensief schoot Beekbergen in de omschakeling het laatste sprankje hoop aan diggelen.

De manier was typerend voor deze wedstrijd want opnieuw zag de achterhoede er van Reutum er dramatisch uit.

Uiteindelijk was de simpele intikker voor de 2-4 de genade klap voor Reutum in de tweede klasse.

Dat vlak voor tijd dan ook nog de 2-5 viel was zeker het spelbeeld misschien iets teveel van het goede, maar zeker niet minder verdiend.

Laat ik er vanaf deze kant maar niet meer woorden aan vuil maken.

Reutum is gedegradeerd, en daar moeten we het maar mee doen.

Volgend seizoen zullen we in de derde klasse moeten laten zien wat we waard zijn, want ook volgend seizoen zal de verzwaarde promotie / degradatieregeling nog steeds gelden.

Dat betekend opnieuw 3 directe degradanten, en 3 ploegen die strijden via de nacompetitie voor klassenbehoud.

Je moet dus opnieuw weg zien te blijven bij de onderste 6 ploegen.

Het besef zal nu toch wel aanwezig zijn omdat we nu al weten dat we komend seizoen uit een heel ander vaatje moeten tappen dan vandaag tegen Beekbergen, want als we zo spelen dan zal het ook komend seizoen nog een hele klus worden om het hoofd boven water te houden.

Rest mij nog om alle trouwe supporters, die wekelijks aan de lijn stonden, te bedanken voor hun geweldige support dit seizoen.

Iedereen een hele fijne vakantie, en tot volgend seizoen.

Opstelling tegen Beekbergen: Kevin, Lex, Lindsay (Jord 65’), Jurgen, Wout, Mark, Jaap (Mart 83’), Dani (Daan 75’), Sam, Stijn (Mats 83’), Bjorn (Jordi 65’)

Recent nieuws