Reutum 1 - SDC 12 ----3-2
Terug
Reutum 1 - SDC 12 ----3-2
Laatst bijgewerkt:

REUTUM – Het is Reutum dan uiteindelijk toch gelukt om niet rechtstreeks te degraderen, iets wat velen in het Twentse voetballandschap zeker hadden verwacht.Als we ook komend seizoen nog op dit niveau actief willen zijn, dan zullen er zeker nog een aantal lastige hobbels genomen moeten worden.Door de krappe en nipte overwinning van 3-2 op SDC ’12 verzekerde de ploeg uit Reutum zich voor nacompetitie-voetbal.
Waar Reutum vorig jaar uiterst succesvol streed voor promotie, mag het dit seizoen proberen het vege lijf te redden in de 2e klasse.

Met nog een aantal met afwezigen (Wout M, en Daan) begon de Reutum op deze prachtige zondagmiddag aan haar missie om nacompetitievoetbal veilig te stellen.
Eigenlijk was de opdracht helder, duidelijk, maar zeker niet gemakkelijk, namelijk winnen.
Een gelijkspel, of zelfs een verliespartij tegen SDC had in theorie nog gemogen, maar dan zouden alle andere uitslagen wel 100% in het voordeel van Reutum moeten zijn.
Om daar op te gokken was op voorhand een veel te groot risico vandaar dat eigenlijk alleen maar winst telde vandaag.

Dat Reutum vandaag om iets speelde was zeker in het spel merkbaar.
Veel fouten, veel balverlies en te veel spelers die, hoe onbegrijpelijk ook, niet gelijk bij de les waren.
SDC speelde vrijuit, en zag dat het na een kleine 10 minuten de eerste kans mocht noteren.
Het was “good old” Stef van der Velden die zijn vrije bal op de buitenkant van de paal uiteen zag spatten.
Maar hierna was het toch de thuisploeg dat ook voorzichtig uit haar schulp kroop.
Niet dat het allemaal flitsend was wat de vele toeschouwers voorgeschoteld kregen, maar Reutum durfde beetje bij beetje wat naar voren te lopen waardoor er zich aan de andere kant van het veld ook een aantal hachelijke momenten voordeden.
De eerste die het mocht proberen was Sam, maar zijn hard genomen vrije bal werd prima door de doelman van SDC uit zijn doel gebokst.
De aansluitende corner rolde, via via, uiteindelijk bij Stijn voor de voeten die op een meter of twaalf van het doel een vrije schietkans kreeg. Het schot kwam er, maar zo ook het SDC-blok waardoor de doelman van SDC niet in actie hoefde te komen.
SDC voetbalde gemakkelijker, vond gemakkelijker de vrije man, maar in de buurt van de zestien stagneerde het keer op keer waardoor doelman Tulk van Reutum niet echt veel te doen kreeg voor de thee.
Ondanks dat SDC gemakkelijker voetbalde was het toch echt Reutum dat de grootste kansen mocht noteren.
De 1-0 leek te vallen toen Sam de achterlijn van SDC vond. Zijn lage voorzet bij de eerste paal op Stijn leek de 1-0 te betekenen, maar Stijn zag zijn inzet, op enkele meters van het doel, tegen de ballenvanger verdwijnen.

Toen hierna Bjorn door Mark op pad werd gestuurd leek de 1-0 nu wel in de maak.
Oog in oog met de doelman van SDC kreeg Bjorn het echter niet voor elkaar de bal tegen de touwen te jagen.
Met een beter en gemakkelijker voetballend SDC, maar met de grote mogelijkheden voor de thuisploeg, zochten de spelers na ruim 45 minuten voetbal de warme thee op.
Reutum begon ontketend aan het tweede bedrijf.
Ruim een minuut na de thee had de 1-0 al kunnen vallen toen Wout vanaf de zestien meterlijn zijn rechter liet spreken. Met een reflex wist de doelman van SDC deze inzet nog maar net te keren.
Maar Reutum bleef gaan, en zag dat al snel beloond worden met een treffer toen een voorzet van Mark, Stijn bij de tweede paal vond. Met een harde en geplaatste kopbal lag de bal dan ook al snel tegen de touwen, 1-0.
SDC probeerde het wel maar kreeg het in deze fase niet voor elkaar grip te krijgen op het spel van de thuisploeg.
Toen kort hierop een scherp aangesneden corner Mark vond, leek de 2-0 al te vallen, maar de inzet van Mark verdween rakelings naast het doel.
Toch viel al snel een tweede treffer toen Dani bij de tweede paal Bjorn vond. Bjorn op zijn beurt lepelde de bal gelijk voor het doel waar Stijn opnieuw prima stond opgesteld om de 2-0 binnen te tikken.
Helaas werd deze treffer geannuleerd omdat Bjorn waarschijnlijk buitenspel had gestaan toen hij de bal van Dani ontving.
Toch bleef de thuisploeg aandringen en zag dat beloond worden toen Stijn, op zijn geheel eigen wijze, de bal met veel gevoel over de doelman wist te stiften, 2-0.
Met deze stand op het bord, en het getoonde spel van na de thee leek de thuisploeg op rozen te zitten, maar toen bleek maar weer eens hoe broos en kwetsbaar het spel van de thuisploeg is. SDC nam na de 2-0 brutaal het initiatief waardoor de thuisploeg weer meer achteruit dan vooruit liep.

Eigenlijk was er nog niet veel aan de hand want opnieuw wist SDC het veldoverwicht niet echt uit te drukken in mogelijkheden of doelpunten.
Maar dit veranderde toen een onschuldig voorzetje van SDC pardoes bij aanvaller Chantrak op het hoofd viel. Zijn kopbal was niet hard maar wel geplaatst waardoor de bal, bij de tweede paal, tegen het netje te rolde, 2-1.
Reutum leek verstijfd door deze treffer want na de 2-1 was het alleen nog maar SDC wat de klok sloeg. De druk zat er vol op, en SDC zocht in deze fase naar de verdiende gelijkmaker.
En 15 minuten voor tijd viel deze dan ook toen Reutum opnieuw collectief apathisch verdedigde.
Een slalom van een SDC middenvelder, gevolgd door een droge schuiver betekende 15 minuten voor het einde de 2-2.
Met deze stand op het scorebord , en met de tussenstanden op de andere velden kon het in deze fase nog alle kanten op.
Lemerlerveld stond al ruim voor tegen Witkampers evenals Eilermark tegen BWO.
Deze twee ploegen wisten tegen het einde van de wedstrijd al dat ze nacompetitie zouden spelen.
Maar dat gold nog niet voor AZC en Reutum want beiden ploegen stonden met nog een kleine 10 minuten op de klok beiden op een tussenstand van 2-2.
Voor Reutum voldoende om de nacompetitie te halen maar bij een late overwinning van AZC zou Reutum met een 2-2 gedegradeerd zijn vandaar dat het niet kon gokken op de 2-2, en dus op zoek ging naar de bevrijdende treffer.
Na opnieuw een aanval van SDC was het Reutum dat snel omschakelde. Met een bal in de diepte werd Sam gelijk aan het werk gezet.
Sam controleerde de bal en stoof vanaf de linkerkant richting de zestien van SDC.
Na een fraaie passeeractie liet hij gelijk zijn rechter spreken. Hard, en met veel gevoel krulde de bal steeds iets meer naar binnen om een “split-second” later, hard en hoog binnen te slaan voor de 3-2.
Kort hierna leek Sam ook nog de 4-2 op zijn schoen te hebben maar deze poging verdween enkele centimeters naast het doel van SDC.
Inmiddels was ook bekend dat AZC de 3-2 tegen Schalkhaar had binnen geschoten, dus was het zaak deze 3-2 over de streep te trekken.
SDC was nog dicht bij de gelijkmaker toen een kopbal net naast het doel van Reutum verdween. Hierna had de doelman van SDC nog een geweldige redding in petto toen Sam opnieuw het doel van SDC onder vuur nam.
Kort hierna volgde dan het verlossende fluitje van de geweldig fluitende heer Kroessen uit Nijmegen waardoor ook Reutum zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie.

In de nacompetitie gelden natuurlijk hele andere wetten, maar we weten nu al wel dat vol aan de bak moeten tegen: vv. Beekbergen.
Deze ploeg eindigde dit seizoen op een keurige derde plaats achter kampioen Markelo, en het ons wel bekende Wijhe ’92.
De trots van Beekbergen speelde voor dit seizoen, 6 seizoenen in de vierde klasse, maar wist net als Reutum vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren.
Als debutant in deze 3e klasse D wist het op een keurige derde plaats te eindigen, en dat is voor een dorpsclub met ongeveer 500 leden een geweldige prestatie.
vv. Beekbergen speelde al eens in de 2e klasse, maar moest in het seizoen 2013-2014 toch een stapje terug doen richting de 3e klasse. In 2015-2016 volgde opnieuw degradatie maar wist dus dit seizoen weer de sprong te maken naar de 3e klasse. En dus nu misschien wel naar de 2e klasse. De stijgende lijn is dus duidelijk in Beekbergen ingezet.

Reutum is gewaarschuwd.

​Opstelling tegen SDC’12: Kevin, Lex, Lindsay (Kjelt 80’), Jurgen, Wout, Mark (Casper 80’), Jaap, Dani (Jordi 73’), Sam, Stijn (Mats 70’), Bjorn (Mart 73’).
Recent nieuws