Reutum 1 - SC Overwetering 1 ------- 2-4
Terug
Reutum 1 - SC Overwetering 1 ------- 2-4
Laatst bijgewerkt:

REUTUM – Voordat ik met dit verslag begin moet ik toch gelijk 1 ding even rechtzetten.

In het verslag van SC Overwetering is namelijk het volgende te lezen:

Reutum dacht slim te zijn door niet op hun hoofdveld met kunstgras te spelen, maar op het hobbelige veld met de natuurlijke grasmat.

Het hoofdveld van Reutum is het veld met de natuurlijke grasmat. Hier worden alle wedstrijden van Reutum 1 op gespeeld. Als het hoofdveld onbespeelbaar is door regen, ijs, sneeuw, of wat dan ook wordt er uitgeweken naar veld 2 (kunstgras). Dus waar men in Olst deze vreemde wijsheid vandaan heeft om te denken dat het kunstgrasveld bij Reutum het hoofdveld is, blijft een raadsel.

Maar verder klopte het verslag van Overwetering helemaal. Het was beter, voetbalde gemakkelijker, en had de drive er echt iets van te maken. Mede hierdoor won het dan ook verdiend van een erg mat en tam Reutum.

Eigenlijk was Overwetering vanaf het eerste fluitsignaal van de vandaag erg warrig fluitende scheidsrechter Hoornsta de bovenliggende partij. Reutum wilde wel, maar was werkelijk steeds een stap te laat waardoor het in de eerste 10 minuten volledig achter de feiten aanliep.

Toen de bal voor het eerst deze middag in de 16 van Overwetering plofte was het wel gelijk raak voor Reutum.

Een vrije bal van Dani vond Stijn bij de tweede paal. Stijn kopte de bal prima terug voor het doel waar Mark stond opgesteld die van dichtbij de 1-0 op het bord zette.

Deze treffer had de burger moed moeten geven, maar werkelijk vanaf de aftrap was het Overwetering dat over de rechterzijde doorbrak. De lage voorzet nog wel getoucheerd, maar viel mede hierdoor precies bij spits Elshof voor de voeten. Hij had van dichtbij geen enkele moeite de bal in het lege doel te schuiven, 1-1.

Reutum probeerde het hierna nog wel, maar verder dan een schot van Jaap (in de handen van de keeper) kwam het voor de thee niet meer.

Het was Overwetering dat Reutum de duimschroeven steeds verder aandraaide.

Voetballend was het beter maar wist zich eigenlijk niet gevaarlijk voor doelman Jurre Groothuis van Reutum te melden. Het meeste gevaar van Overwetering kwam in deze fase vanuit corners, die hard en indraaiend werden genomen.

Zo viel een indraaiende cornerbal via een hoofd uiteindelijk boven op de lat, en kort hierna moest Jurre al zijn skills tonen door een gevaarlijk indraaiende cornerbal nog net over de lat te tippen.

Overwetering zag dat gevaarlijker en gevaarlijker werd en zag dat een van de aanvallers in de as op pad werd gestuurd. Oog in oog met Jurre leek de 1-2 te vallen, maar Jurre had een meer dan passend antwoord op dit 1:1 duel.

Toen hierna een vrije bal via de muur over het doel van Reutum verdween kondigde zich de volgende gevaarlijke Overwetering hoekschop aan. Opnieuw werd de bal hard ingedraaid, maar nu was het wel raak toen Overwetering-speler Koers de bal van dichtbij hard tegen de touwen knikte, 1-2.

Overwetering rook bloed en zag dat Reutum geen enkele vuist kon maken. De 1-3 leek al snel na de 1-2 te vallen toen een ziedend schot rakelings voorbij het doel van de Reutum goalie vloog.

Verder liet Reutum het gelukkig niet aanbranden waardoor Overwetering met een magere, maar meer dan verdiende 1-2 op het scorebord de thee opzocht.

Natuurlijk zijn er in de rust de nodige noten gekraakt, want hoe Reutum zich de eerste 45 minuten presenteerde was, nagenoeg op alle fronten, ver onder de maat.

Dit had schijnbaar nog niet gelijk de juiste uitwerking want het was werkelijk Overwetering dat praktisch vanaf de aftrap alleen voor doelman Jurre Groothuis verscheen. Spits Elshof leek op weg naar zijn tweede treffer deze middag, maar faalde in de afronding door, oog in oog met Reutum doelman, de bal hard, en nog redelijk ver naast te schieten.

En dan eindelijk leek het kwartje te vallen bij Reutum. De mouwen werden opgestroopt, de strijd werd aangegaan waardoor Overwetering verder en verder naar achter werd gedrukt.

Uiteindelijk was daar de druk die je van Reutum mocht verwachten. Reutum was nu meer dan eens in de zestien van Overwetering te vinden waardoor de druk er vol opstond. Mark leek richting de keeper af te stuiven, maar werd reglementair ten val gebracht volgens scheidsrechter Hoornstra. Hier kon Reutum nog wel mee leven, maar toen Reutum kort hierna binnen 10 seconden drie maal, binnen de zestien, van de sokken werd gelopen liet scheidsrechter Hoornstra dit nog bijna ongestraft. Eerst was het Stijn die onderuit werd gehaald, maar hierin zag de scheids geen overtreding, toen Mark de bal oppikte en wilde uithalen werd hij vol onderuit gegleden, dit was zeker een 100% strafschop, maar de scheidsrechter Hoornstra floot nog steeds niet. Toen hierna Jaap de bal in zijn bezit kreeg werd ook Jaap scherp verdedigd. Deze verdediger raakte 100% de bal, en nam Jaap hierin mee, maar de bal werd 100% gespeeld, maar deze tackle was voor de scheids dan wel voldoende om naar de stip te wijzen. Mark nam plaats achter de bal en schoof gezien het spelbeeld (op dat moment) de verdiende 2-2 tegen de touwen.

Nu ging men er in Reutum, maar eens goed voor zitten, want Reutum had blijkbaar de sleutel gevonden om Overwetering te bespelen. Maar net als bij de 1-1 liet Reutum het enkele minuten later alweer aanbranden. Opnieuw wist men over de rechterkant gevaarlijk door te komen waardoor uiteindelijk de bal bij een speler op de zestien belandde. Deze aanvaller schoot gelijk de bal richting het doel van Jurre. Jurre kreeg nog wel de handen tegen de bal, maar gaf onbedoeld een rebound weg. De bal rolde bij de tweede paal bij Elshof voor de voeten die voor de tweede keer deze middag geen moeite had de bal van dichtbij binnen te tikken, 2-3.

Reutum probeerde het hierna nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak simpelweg om opnieuw in de achtervolging te gaan. Mark was nog het dichtst bij de 3-3 toen hij een bal uit de draai tegen het lichaam van de doelman uiteen zag spatten.

Reutum gooide alles open om zo dan toch nog de 3-3 te forceren, maar liep hierbij vol in het mes toen opnieuw Elshof een balletje uit een rebound van dichtbij binnen mocht tikken, 2-4. Voor de spits van Overwetering kwam hiermee het totaal gemaakte doelpunten dit seizoen tegen Reutum op 7.

Reutum was vandaag geen moment zichzelf, want praktisch met dezelfde 11 namen wist het vorige week WVV nog een hele lastige middag te bezorgen. Het zal wellicht zijn oorzaken hebben, maar dat hoeven we hier niet te benoemen.

We zitten nu exact op de helft van de competitie en weten dat we de komende 3 wedstrijden een loodzwaar programma voor de kiezen krijgen (Eilermark thuis, en Trias en Wijhe uit) Natuurlijk is er nog geen man overboord, maar het besef mag zo langzamerhand wel eens komen dat we er niet florissant voorstaan, en gezien de overvolle ziekenboeg, weten we dat het moet gebeuren met de spelers die de afgelopen weken in de wei hebben gestaan.

Met de juiste mindset kunnen we een heel eind komen, maar we zullen dan wel uit een heel ander vaatje moeten tappen dan vandaag tegen Overwetering, want met deze mindset zal het lastig worden om wedstrijden in winst om te zetten.

Opstelling tegen Overwetering: Jurre, Maurice, Wout S, Kjelt, Mats (Tom 75’), Ramon (Kars 82’), Dani, Jaap, Bjorn (Mick 65’), Mark, Stijn.


Recent nieuws