verslag   27 oktober 2019     50 foto's
Collectief sterk Reutum wint met 3-1 van Saasveldia

VV Reutum
zondag 27 oktober 2019

lees verslag

Saasveldia


REUTUM – Het 1e elftal van Reutum heeft afgelopen weekend een prima antwoord gegeven op de nederlaag van een week ervoor in Hengelvelde tegen WVV ‘34.
Afgelopen weekend werd op de Kottenbrei, Saasveldia op een meer dan terechte 3-1 nederlaag getrakteerd.
Makkelijk ging het niet, maar gezien het spelbeeld, de vele mogelijkheden en de juiste instelling en tactiek had er maar één ploeg recht op een overwinning, en dat was Reutum.

Met twee aanpassingen in de basis bij Reutum ten opzichte van vorig weekend, en een iets andere veldbezetting begonnen de 22 spelers ietwat afwachtend aan de wedstrijd.
Saasveldia dat graag van achteren opbouwt moest al snel de lange bal zoeken omdat alles door Reutum prima werd vastgezet.
Hierdoor werd het, in eerste instantie, dan ook een “strijd “ op het middenveld. De eerste mogelijkheid kwam dan ook voort uit een dribbel vanuit het middenveld.
Mark Morskieft ontdeed zich van enkele spelers om daarna de bal kiezelhard tussen de palen te schieten.
De prima doelman van Saasveldia had echter goed zicht op de bal en wist deze bal dan ook gemakkelijk te pakken.
Omdat het spel zich in deze fase met name op het middenveld afspeelde werden de aanvallers
van beide ploegen lastig gevonden. Het moest dus in deze fase vooral uit de 2 e lijn komen.
De nr. 8 van Saasveldia nam van zeker 30 meter het doel van doelman Kevin Tulk van Reutum onder vuur.
Met een heerlijk safe wist Kevin deze kogel nog net uit de kruising te tikken. Hierna leek Saasveldia wat aan te dringen.
Een lange bal van achteruit werd prima op waarde geschat door de linkerspits van Saasveldia.
Een sprintduel in de diepte volgde waarna de aanvaller probeerde via een individuele actie in een betere scoringspositie te komen.
Op het randje van de 16 werd hij gestuit, maar wel ten koste van een vrije trap.
De vrije trap, op een heerlijk plek, verdween uiteindelijk via de prima opgestelde muur over het doel.
Maar na een minuut of 15 nam Reutum het initiatief in de wedstrijd over, en wist dit tot aan de rust te houden.
Doordat de middenvelders en aanvallers van Reutum vandaag veel “vieze” meters wilden maken ontstond er een zee van ruimte om in te voetballen.
Saasveldia had hierop geen passend antwoord en zag hoe aanval na aanval op het doel van Saasveldia afrolde.
Stijn Slaghekke was de eerste die het met een fraaie omhaal probeerde. De bal leek niet de juiste richting te hebben, maar leek toch van dichtbij ingetikt kunnen worden door Ron Brunninkhuis.
Ron kwam helaas net een teen tekort om deze omhaal tot doelpunt te promoveren. Enkele minuten later flitste Sam Holsink over de rechterkant langs zijn tegenstander.
Zijn voorzet vond Mark die de bal via een soort van flipperkast-kluts uiteindelijk niet in het doel zag verdwijnen. 
Saasveldia wankelde in deze fase en had geen antwoord op de frivole aanvallen van de thuisploeg.
Toen Mark hierna op links een bal laag voor het doel krulde leek de 1-0 wel te vallen,maar ook Sam kwam een teen tekort om de bal van dichtbij binnen te tikken.
Saasveldia probeerde zich wel onder deze druk uit te voetballen maar zag dat iedere aanvalspoging strandde op het uitstekende defensieve blok onder leiding van Lindsay Moncherry en Wout Mensink.
Beide heren werden vandaag op de flanken perfect geassisteerd door Wout Slaghekke en Jurgen Lammerink.
Er kwam in deze fase werkelijk geen muisje door waardoor Reutum het vizier naar voren gericht kon houden.
Een prachtig schot uit de 2e lijn door Mark kon nog net met de vuisten tot corner gebokst worden door de beste man vanmiddag aan Saasveldia-zijde.
Toch leek de meer verdiende 1-0 voor de thuisploeg in deze fase te vallen toen Sam op de 16 een vrije schotkans kreeg, maar opnieuw wist de doelman deze inzet te keren.
Stijn was de volgende die mocht proberen de doelman te verschalken.
Met een prima aanvallend blok speelde hij zichzelf prima vrij, en mocht het 1:1 duel zoeken met de doelman van Saasveldia.
Maar u raadt het waarschijnlijk al, ook deze prima inzet wist de doelman met een katachtige reflex tot corner te verwerken.
Het was werkelijk een klein wonder dat de thuisploeg het net nog niet had gevonden want het had al gewoon minimaal 2 of 3-0 kunnen staan.
Ondanks deze aanvallende tegenslagen bleef de thuisploeg erin geloven.
Ron Brunninkhuis was met een kopbal dicht bij de 1-0 maar zag dat ook deze bal een prooi werd voor de doelman.
De doelman moest echter wel een rebound weggeven waardoor Ron nog een keer mocht uithalen.
De bal had de juiste richting maar een verdediger van Saasveldia dook nog net op tijd in de baan van de bal waardoor deze grote mogelijkheid ook niets opleverde.
Als je zoveel mogelijkheden mist dan gaat er vaak een ongeschreven voetbalwet in werking. Saasveldia dat eigenlijk nog niet gevaarlijk voor Kevin was opgedoken zag één van de weinige corners bijna omgezet worden in een treffer. De bal werd bij de tweede paal hard ingekopt en spatte via de lat het veld weer in.
Hier had Reutum al het geluk van de wereld dat het niet op achterstand kwam.
Toch was het slotakkoord voor de ploeg die eigenlijk al comfortabel had moeten leiden.
Een schot van Sam werd opnieuw door de keeper gered maar deze moest wel een rebound weggeven.
Mark was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten maar opnieuw lag die dekselse doelman op de juiste plek om de nul op het bord te houden.
Reutum speelde met veel flair en dynamiek, maar kreeg hiervoor ook de ruimte van de ploeg uit Saasveld.
Ondanks de grote mogelijkheden stond het na ruim 35 minuten nog maar steeds 0-0, en dat kon de ploeg uit Reutum zichzelf behoorlijk kwalijk nemen.
Toch bleef het op jacht naar de openingstreffer. Sam probeerde het van een meter of 25, maar de doelman stond (opnieuw) op de juiste plek.
Vlak voor de rust leek dan toch de eerste treffer te vallen toen Sam opnieuw via de rechterkant van het veld opstoof.
Zijn lage voorzet vond of Mark en/of Jordi Lammerink maar beide spelers liepen elkaar in de weg waardoor deze megakans helemaal niets opleverde. In praktisch het rustsignaal van scheidsrechter Blok uit Hattem werd Mark vlak voor de 16 tegen de graszoden gewerkt. Een vrije trap volgde. Sam nam plaats achter de bal om daarna de bal hard en hoog over demuur te krullen. De bal had de juiste snelheid en hoogte maar verdween net aan de verkeerde kant van het doel.

Gelijk na de rust een soortgelijk spelbeeld. Reutum op jacht naar een treffer, en Saasveld in de achteruit. Jordi was de eerste die het na de thee probeerde maar zijn schot van ruim buiten de 16
verdween hard en hoog tegen de ballenvanger. Niet veel later was het opnieuw Jordi die een hoofdrol opeiste.
Met de bal aan de voet slalomde hij langs een aantal spelers om daarna de 16 binnen te stuiven. Vrij voor de doelman koos Jordi voor een lage schuiver in de lange hoek.
De bal vloog voorbij de uitstormende doelman maar ook voorbij de tweede paal waardoor er nog steeds niet gescoord werd.
Het lijkt eentonig maar kort hierna was het Sam die de bal van Stijn de loop mee kreeg, en zo vrij voor de doelman van Saasveldia mocht opduiken.
Of een polletje of iets anders was er de oorzaak van dat Sam de bal volkomen verkeerd raakte waardoor ook deze megakans niets opleverde.
10 minuten na de thee had Reutum al een groot aantal mogelijkheden gehad om de score te openen.
Saasveldia was in deze fase onmachtig maar kreeg het opeens in de schoot geworpen.
De linkerspits ontdeed zich (te) eenvoudig van een Reutumse verdediger waardoor hij vrij baan kreegrichting Kevin.
Daar waar Reutum vele malen in de afronding faalde had Saasveldia aan de eerste debeste mogelijkheid genoeg om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen.
De lage geplaatste schuiver was voor Kevin te machtig waardoor de voetbalwereld in Reutum toch wel een klein beetje op de kop stond, 0-1.
Gelukkig liet Reutum zich door deze treffer niet afleiden en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker.
Toen Stijn zich voor de zoveelste keer deze middag prima vrijspeelde, stuurde hij na deze actie Mark met een splijtende pass de diepte in.
Mark was sneller dan zijn tegenstander en tikte op volle snelheid de bal de 16 binnen.
Maar bij het 2e contact werd hij compleet van de sokken gelopen waardoor scheidsrechter Blok niets anders kon doen door de bal op de stip te leggen.
Deze kans liet Mark zich niet ontnemen en joeg de bal hard tegen de touwen waardoor de gelijkmaker dus al weer snel op het bord kwam te staan.
Nu rook Reutum bloed en wilde erop en erover. Dit leek ook te lukken toen Stijn zich prima vrijspeelde binnen de 16.
Vanuit de draai joeg hij de bal binnen de palen maar opnieuw wist de doelman in een reflex de bal met de voet te keren.
Ondanks de aanhoudende druk van Reutum was het Saasveldia dat hierna over links goed door kwam.
De linkerspits streepte de bal hard voor het doel en toucheerde daarbij een aantal benen. Wout Slaghekke stond prima in de baan van de bal en kreeg de bal kneiterhard op zijn bovenbeen.
Hands,hands, hands,..............riep iedereen uit het Saasveldia-kamp. Scheidsrechter Blok twijfelde hevig maar floot uiteindelijk toch voor een handsbal binnen de 16.
Natuurlijk was er nu het onbegrip aan Reutumse-kant vanwege deze gegeven strafschop.
Omdat scheidsrechter Blok het niet 100% had kunnen waarnemen ( waarom dan wel fluiten voor een strafschop?), ging hij verhaal halen bij zijn  Reutumse assistent .
Deze vertelde hem exact hetzelfde verhaal wat hij van enkele Reutum spelers  had gehoord. Hij trok hierop de strafschop in waardoor nu Saasveldia weer helemaal van de kaart  was.
Mede hierdoor werd het grimmiger binnen en buiten het veld.
Niet dat het gemeend werd of hard maar er ontstond een sfeer die vooral bij Saasveldia tot de nodige frustraties ( lees; gele kaarten) leidde.
Toen Saasveldia opnieuw vanaf een meter of 20 het doel van Kevin onder vuur nam stond Ramon Eerdman prima in de baan van de bal. De bal verdween hard in zijn middenrif waardoor
Ramon bijna doormidden klapte. Hands, hands, hands.......werd er weer geroepen maar nu liet scheidsrechter het terecht lopen waardoor Reutum in de tegenaanval Stijn op pad mocht sturen.
Stijn moest nog afrekenen met een verdediger maar dat was deze middag voor Stijn geen enkel probleem.
Met een fraaie actie stuurde hij de verdediger het bos in waardoor Stijn vanaf een meter of 20 vrij op de prima doelman van Saasveldia mocht aflopen.
Stijn controleerde nog een keer de bal, om daarna de bal met binnenkantje rechts onhoudbaar voorbij de doelman tegen de touwen te jagen, 2-1.
Na deze treffer opnieuw de nodige commotie aan Saasveldia-kant. Toen eindelijk alle kruitdampen waren opgetrokken mocht trainer Weusthof van Saasveldia met een rode kaart plaats
nemen achter de omheining. Toch was de ploeg uit Saasveld uit een corner daarna erg dicht bij de gelijkmaker.
Gelukkig stond Ramon bij de tweede paal prima opgesteld om de bal weer het veld in te rossen.
Saasveldia gooide alles op aanval en probeerde met een soort van “paniekpressie” door de verdedigende stellingen van Reutum te breken.
Reutum gaf verdedigend echter geen krimp en zag dat er aan de andere kant van het veld mega grote ruimtes ontstonden om in te voetballen.
Toen Stijn voor de zoveelste keer deze middag weer op pad werd gestuurd kon de 3-1 niet uitblijven.
Stijn stoof de 16 in om daarna de bal hard en laag op de 5 meter in de voeten van de prima mee opgekomen Jordi te spelen.
Voor Jordi was het een koud kunstje de 3-1 binnen te schuiven.
Ondanks de 3-1 bleef Saasveldia de poorten wagenwijd openhouden want het bleef op zoek naar de aansluitingstreffer.
Maar mede door deze gekozen tactiek kreeg vooral Reutum in de slotfase enkele 100% scoringskansen om de score nog iets verder op te krikken.
Het was Ron, die net als het hele elftal vandaag bergen met werk verzette, die Stijn volkomen vrij zag staan op enkele meters van het doel.
De pass van Ron op Stijn was prima, maar Stijn probeerde met buitenkantje rechts de keeper te verschalken maar deze vlieger ging helaas niet op.
Niet veel later was het opnieuw Stijn die over rechts vrij doorkwam.
De bal verdween hard tegen de paal waarna Ron in de rebound de bal via zijn knie over het lege doel zag verdwijnen.
Niet veel later floot scheidsrechter Blok voor de laatste keer op zijn fluit, en mocht de ploeg uit Reutum opnieuw 3 belangrijke punten bijschrijven.

Een overwinning die werd behaald door het collectief, en dat zijn altijd de mooiste overwinningen.
Veel strijd, passie en beleving, gekoppeld aan de juiste speelwijze waren vandaag meer dan voldoende voor de meer dan verdiende overwinning.
Volgende week zondag opnieuw een derby. In Rossum tegen RSC zal de bal om 14.00 uur gaan rollen.

Opstelling tegen Saasveldia: Kevin, Wout S, Lindsay, Wout M, Jurgen, Ramon, Jordi, Ron, Mark, Sam, Stijn.