Reutum kan aanvallend tegen Ruurlo geen echte vuist maken.
Terug
Reutum kan aanvallend tegen Ruurlo geen echte vuist maken.
Laatst bijgewerkt:
Reutum
zon 24 maart 2024
1-3
Ruurlo

REUTUM – Ook afgelopen zondag, tegen Ruurlo, kreeg een gehavend Reutum wederom de complimenten, maar opnieuw leverden deze complimenten geen punten op. Trainer Jan Lorsé van Ruurlo wist ook dat Reutum al een tijdje de nodige spelers mist, maar was positief verbaasd over de veerkracht van de spelers die gisteren wel bij Reutum in de wei stonden. En hiermee zei de trainer van Ruurlo geen woord te veel want ondanks een 0-2 bij rust wist Reutum na de thee te overtuigen, maar zag het meer dan eens de prima doelman van Ruurlo een tegentreffer voorkomen.

Dat de selectie van Reutum wekelijks een puzzel is zal u niet verbazen. Daar waar vorige week tegen DTC 11 spelers aan de aftrap stonden, kon er deze wedstrijd tegen een Ruurlo een streep door 4 van deze 11 namen. Tel hierbij de waslijst met langdurig afwezigen op, dan is het bijna een vorm van kunst om op zondag toch nog de nodige seniorenteams de wei in de te sturen. Een woord van dank aan iedereen die zich hier wekelijks uren mee bezighoudt is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Met een snoeiharde wind die dwars over het veld raasde, gekoppeld aan de nodige slagregens deze middag, was het Reutum dat al snel gevaarlijk voor het doel van Ruurlo te vinden was. Een verre inworp (gedragen door de wind) werd een prooi voor Bjorn die de bal prima verlengde. De bal leek bij de tweede paal door Wout ingeschoten te kunnen worden, maar door een prima verdedigende interceptie, van nota bene een aanvaller van Ruurlo, kon de bal nog net op tijd worden geruimd.

Reutum bleef brutaal naar voren voetballen en zag een prima aanval over rechts uiteindelijk bij Stijn voor de voeten vallen. Stijn bedacht zich geen moment en zag zijn schot van rond de penaltystip door een verdediger van Ruurlo gekraakt worden.

Maar kort hierna was het Ruurlo dat vooral via ter Haar en Temmink voor dreiging zorgde. Het was aan Jurre Groothuis te danken dat de 0-0 op het bord bleef want de lage inzet van dichtbij leek de 0-1 te betekenen, maar Jurre pareerde de lage inzet op een geweldige manier.

Hierna was het Ruurlo speler ter Haar die op randje van buitenspel aan het werk werd gezet. Met zijn snelheid was hij al snel van zijn Reutumse tegenstander verlost, waardoor hij vrij baan kreeg richting Jurre. Maar opnieuw wist Jurre met een geweldige safe de 0-1 te voorkomen.

In de fase hierna kabbelde het spel een beetje op en neer. Ruurlo was voetballend bepalender, maar wist zich niet echt meer gevaarlijk voor het doel van Reutum te melden. Aan de andere kant was Reutum veel te voorspelbaar om het Ruurlo echt lastig te maken.

Toch stond een Reutumse aanval aan de basis voor de 0-1. Na balverlies in het zestienmetergebied van Ruurlo werd door de ploeg uit Ruurlo razendsnel geschakeld. Vanaf de rechterkant lag de bal in een split-seconde aan de linkerkant van het veld. Ter Haar stoof de zestien van Reutum binnen om daarna zijn kompaan Temmink (die overigens vogeltje vrij stond) op de zestienmeterlijn aan te spelen. Na een korte aanname liet hij gelijk zijn linker spreken. Met een droge en harde knal was de 0-1, na 22 minuten voetbal, dan ook een feit.

Voetballend wist de ploeg uit Ruurlo er niet doorheen te komen, want eigenlijk stond de verdediging vandaag bij Reutum als een huis. Onder leiding van Mart Lammerink wisten Jop, Kjelt en Mats zich prima staande te houden tegen de doelpuntenmachine uit Ruurlo.

Ruurlo was vooral in de omschakeling en dan met namen via de snelle Temmink en ter Haar gevaarlijk. Zo ook na een klein half uur voetbal. Het was Ter haar die vanaf de linkerkant de bal voor het doel slingerde om zo opnieuw Temmink te bereiken. Wout stond in de baan van de bal, en dacht de bal weg te kunnen koppen. Dit lukte ook wel, alleen leek de bal in eigen doel te verdwijnen. Met een katachtige reactie wist Jurre de bal nog voor de lijn te keren, maar was kansloos op het intikkertje van Temmink, die op de doellijn de 0-2 mocht binnen punteren.

Ruurlo wilde natuurlijk nu doordrukken, maar wist zich in het verloop van de eerste helft niet meer gevaarlijk voor Jurre te melden.

Ook Reutum probeerde natuurlijk met man en macht de aansluitingstreffer te forceren, maar zag dat de prima keepende doelman Pardijs van Ruurlo enkele lastige schoten prima wist te pareren.

Toch kreeg de thuisploeg vlak voor de thee nog een prima mogelijk toen, de prima fluitende scheidsrechter Smeenge, Ruurlo op een 22 meter van het doel een overtreding zag maken. Stijn nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet nog redelijk ver over het doel van de Ruurlo goalie verdwijnen waarna de 22 spelers, compleet doorweekt, de warme kleedkamer opzochten.

Gelukkig was het na de thee een stuk droger op de Kottenbrei, maar de harde wind had nog steeds een grote invloed op het spel van beide ploegen.

Ondanks deze lastige weersomstandigheden was het toch Reutum dat het beste uit de kleedkamer kwam. Reutum leek al binnen de minuut na de thee de aansluitingstreffer via Bjorn binnen te schieten, maar het schot van Bjorn werd vakkundig door de Ruurlo doelman gepakt.

Het leek wel of Ruurlo nog in de kleedkamer zat, want het was werkelijk na de thee niet meer de ploeg die de eerste 45 minuten soms met enkele balcontacten de andere kant van het veld te vinden was.

Reutum zag dit gebeuren, en merkte natuurlijk ook dat Ruurlo voetballend steeds verder wegzakte. De mouwen gingen nog iets meer omhoog, en strijd werd nog meer aangegaan wat inhield dat praktisch alle duels door Reutum werden gewonnen.

De kunst is dan om dit overwicht in mogelijkheden of doelpunten om te zetten, en daar lag vandaag het grootste manco bij Reutum. De wil was er, de passie was er, maar scoren blijft toch een groot probleem.

Toen er dan toch echt een keer een goede bal binnen de palen werd geschoten, lag die dekselse doelman van Ruurlo weer in de weg. Zo zag Dani zijn harde inzet van een meter of 16 al tegen de touwen vallen voor de 1-2. Helaas dacht de doelman van Ruurlo hier toch net even iets anders over. Met een werkelijk fabelachtige redding wist hij de bal nog met zijn vingertoppen naast het doel te tikken.

De volgende mogelijkheid voor Reutum scharen we maar onder het mom van, de erg harde wind in combinatie met een fraaie getrapte volley. Het was namelijk Wout dat midden op de helft van Ruurlo de bal via een stuit voor zijn voeten zag belanden. De bal werd vanaf de zijlijn volley getrapt, en werd mede door de harde wind richting het doel van Ruurlo gedragen. Doelman Pardijs deed nog alle moeite om deze vreemde bal te keren, maar kwam met de schrik vrij toen hij zag dat de bal rakelings voorbij het doel verdween.

Inmiddels was Chiel ingevallen voor Ramon, en hij had al snel de 1-2 op zijn schoen. Het was Dani die zich aan de rechterkant van het veld heerlijk vrijspeelde, om daarna Chiel rond de penaltystip te bedienen. Na een stuit probeerde Chiel bal uit de draai uit de lucht te pakken. Dat lukte prima, alleen had de bal niet de juiste hoogte waardoor de bal van dichtbij hard tegen de ballenvanger verdween.

Toch kreeg Reutum na ruim 80 minuten loon naar werken. Het was Jordi die over de rechterkant prima doorjoeg, en een bal onderschepte. Zijn voorzet vond Bjorn die van dichtbij mocht afdrukken. Zijn eerste poging met rechts strandde nog tegen een Ruurlo verdediger, maar in de rebound liet Bjorn zijn linker spreken. Hard en hoog, en onhoudbaar voor doelman Parijs viel de bal dan eindelijk tegen de touwen, 1-2.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok, en gezien het spelbeeld in de gehele tweede helft was het niet vreemd dat Reutum zelfs nog een punt mocht gaan denken.

Maar het echte slotoffensief zat er niet meer in. Ruurlo controleerde, nam de tijd voor alles, en speelde de wedstrijd vakkundig uit. Dat had zelfs nog vlak voor de tijd de 1-3 kunnen betekenen, maar de eerste echte poging van Ruurlo na de thee verdween ruim over het doel van Jurre.

Toch viel ver in blessuretijd alsnog de 1-3 toen Temmink nog een keer op pad werd gestuurd. Op het moment dat alles bij Reutum open lag sloeg Ruurlo nogmaals toe. Met de bal aan de voet stoof hij vanaf de linkerkant de zestien binnen, om daarna met een simpele schuiver zijn derde treffer deze middag, binnen te schieten, 1-3.

Reutum heeft haar huid opnieuw duur verkocht, maar ondanks de complimenten van Ruurlo, en andere ploegen de laatste weken, zal het zo langzamerhand toch echt punten moeten gaan pakken. Komend weekend gelukkig geen competitieverplichtingen waardoor de kleine pijntjes de tijd krijgen om een beetje te herstellen.

De komende tegenstander zal DSVD zijn die we in Deurningen treffen. DSVD had op voorhand misschien wel gedacht een rol te kunnen spelen in de kop van deze competitie, maar zal inmiddels ook meer naar beneden kijken dan omhoog. Mede door de nodige belangen staat er op 7 maart voor beide ploegen een interessant potje op het programma.

Opstelling tegen Ruurlo: Jurre, Jop, Mart, Kjelt, Mats, Ramon (Chiel 65’), Dani (Jordi 72’), Wout, Stijn, Bjorn (Gijs 85’), Mick.


Recent nieuws