verslag   19 oktober 2023     1 foto
Reutum tankt vertouwen ondanks verlies in beker.

VV Reutum
donderdag 19 oktober 2023

lees verslag

Quick 20


REUTUM – Het bekersprookje voor Reutum is voorbij.
Reutum wist 4e divisionist Quick ’20 niet op de knieën te krijgen.
Natuurlijk geen schande als je weet dat de club uit Oldenzaal net iets meer dan 1800 leden heeft.
Reutum was voetballend natuurlijk de mindere, maar Reutum gaf prima weerstand zodat er na 90 minuten maar een hele nipte 0-1 voor de ploeg uit Oldenzaal op het scorebord stond.

Beide ploegen hadden door verschillende oorzaken veel afwezigen, maar dat is bij Quick ’20 toch net even iets gemakkelijker op te vangen, dan bij het veel kleinere Reutum.
 
Onder leiding van een heus arbitraal trio begon rond 19.30 uur de wedstrijd op het prima kunstgrasveld van Reutum.
Gelijk waren de bedoelingen van de gasten uit Oldenzaal duidelijk. Veel bewegende mensen en een hoog baltempo. Reutum zocht in het begin naar de juiste organisatie en had na een kleine 10 minuten de zaakjes aardig op orde.
Toch viel al snel de 0-1. Een voorzet van links werd voor het doel gedropt, waarna de bal door een aanvaller van Quick ’20 heerlijk werd binnen gevolleerd.
Toch zat er aan dit doelpunt een heel naar luchtje want de voorzet zou gegeven zijn nadat de bal al ruim de achterlijn had overschreden. Spelers, toeschouwers, en iedereen die er kort opstond, zag de bal uit was, maar toch bleef scheidsrechter Fijke Hoogendijk bij haar beslissing en keurde deze treffer goed.
Daarna bleef het balbezit voor Quick, maar wist Reutum toch geregeld gevaarlijk door te komen. 
Na een snel omschakelmoment werd Mark op rechts op pad gestuurd. Mark had op zijn beurt Mick gezien die vol de zestien instoof. De bal leek Mick te bereiken die het van dichtbij mocht proberen, maar zover kwam het niet.
Mick voelde 2 handen in zijn rug waardoor hij de balans verloor en viel. Scheidsrechter Hoogendijk vertelde achteraf het wel gezien te hebben, maar het te weinig vond voor een strafschop. Hoe dan? Wat moet er dan nog meer gebeuren voor een strafschop? 
Aan de andere kant had Quick ’20 de 0-2 op de schoen, maar was het Wout Slaghekke die de bal van de lijn haalde.
Quick ’20 bleef het wel proberen via Ilia, Eulderink en Kip, maar een gaatje werd voor de thee niet meer gevonden.

In de rust bleven Kevin en Wout Slaghekke achter. Jurre en Stan waren de vervangers.
Met een nagenoeg zelfde tactiek leek Reutum wat energieker aan de tweede helft te beginnen.
Quick ’20 wist zich met deze druk geen raad en zag dat Reutum veel feller en scherper was waardoor de ploeg uit Oldenzaal steeds wat verder achteruit moest.
Dit leek uiteindelijk bijna de 1-1 op te leveren toen een schot niet helemaal goed kon worden gepakt door de doelman van Quick ’20.
De rebound was voor Mark die van dichtbij dus de 1-1 leek binnen te schieten, maar met een voortreffelijke reflex wist de doelman uit Oldenzaal zijn hok toch schoon te houden.
Niet kort hierna opnieuw een zuiver strafschop moment voor Reutum toen Bjorn op de penaltystip vol onderuit werd geschoffeld. Maar ook hier zag de vrouwelijke scheidsrechter niets in en liet doodleuk door voetballen. Opnieuw een vreemde en onbegrijpelijke beslissing in het nadeel van de thuisploeg.
Hierna was Mark, na een verre uittrap van Jurre, nog dicht bij een treffer, maar verder liet het keurkorps uit Oldenzaal het niet aanbranden.
Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te meer Reutum in de achteruit moest.
Quick ’20 probeerde het tempo hoog te houden, en zag een megakans uit een lage voorzet naast getikt worden. 
Reutum kreeg het steeds lastiger, en zag dat het de laatste 15 minuten vol met de rug tegen de muur stond.
Quick ’20 bepaalde en zag opnieuw een hele grote kans niet verzilverd worden.
Toen vlak voor tijd een voorzet van Eulderink bij de tweede paal neerplofte leek de, inmiddels meer dan verdiende, 0-2 wel te vallen. Toch kreeg Quick ’20 het voor elkaar om ook deze grote mogelijkheid om zeep te helpen.
Niet kort hierna vond scheidsrechter Hoogendijk het voldoende geweest, en floot deze bekerwedstrijd de geschiedenisboeken in.

Dat je ondanks een nederlaag toch zelfvertrouwen kunt tanken werd vanavond wel bewezen.
Of Quick ’20 uit deze wedstrijdook het nodige vertrouwen heeft gehaald is lastig in te schatten, maar men had zich deze avond toch wel net even iets anders voorgesteld.
Reutum mag gaan genieten van een vrij weekend, en zal zich vanaf dinsdag op DTC gaan voorbereiden dat ons volgend weekend op de Kottenbrei komt bezoeken.

Opstelling tegen Quick ’20: Kevin (Jurre 45’), Lex, Wout S (Stan 45’), Kjelt (Wout M 75’), Jaap, Stijn, Dani (Maurice 65’), Mats (Jort 65’), Bjorn, Mark, Mick.