Reutum verliest van kampioen MVV '29.
Terug
Reutum verliest van kampioen MVV '29.
Laatst bijgewerkt:

REUTUM – Verliezen van de terechte kampioen is natuurlijk geen schande, helemaal als je weet dat MVV ’29 deze competitie nog geen wedstrijd verloor. Reutum had een plan, maar de kwaliteit van MVV ’29 was vandaag doorslaggevend waardoor het eenvoudig met 0-3 won. Door deze overwinning werd MVV ’29 dan ook meer dan verdiend kampioen in de derde klasse A.

De ploeg van trainer Gerard Kocks moest nog wel even wachten na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Heveling omdat Delden-DSVD pas om 14.30 uur was begonnen. Al snel werd duidelijk dat WVV ’34 thuis had verloren waardoor het wachten was op de uitslag bij Delden-DSVD. Toen rond de klok van 16.30 uur het bevrijdende telefoontje kwam dat ook Delden punten had gemorst kon het feest losbarsten op de Kottenbrei.

MVV ’29 van harte gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap. Wij hopen (en gaan ervan uit) dat MVV ’29 in de resterende wedstrijden de ongeslagen status zal blijven behouden.

Reutum had een plan, en dat plan werkte zeker in het eerste half uur van de wedstrijd prima. Het was toch MVV ’29 dat de eerste grote mogelijkheid kreeg. Na een slippertje op het middenveld bij Reutum werd gelijk spits Stan Oude Avenhuis aan het werk gezet. Met de bal aan de voet stoof hij alleen op Reutum doelman Kevin Tulk af. De geslepen spits zag Kevin komen, en probeerde met een stift de 0-1 op het bord te zetten. Het idee was geniaal, alleen bleef de uitvoering iets achter. De bal verdween over het doel waardoor deze megakans dus niet de 0-1 opleverde.

Toch was het hierna de thuisploeg dat de beste kansen kreeg op een openingstreffer. Na ruim 20 minuten voetbal verslikte MVV ’29 zich in de opbouw waardoor de bal opeens tussen de achterhoede en de keeper terechtkwam. Mick anticipeerde als snelste, en pikte de bal op om daarna het 1:1 duel met doelman Goossen van MVV ’29 te zoeken. Met een verdediger in de rug leek de 1-0 op het bord te komen, maar de doelman wist met een prima reflex de bal nog voor de lijn uit het doel te boksen.

Toch bleef Reutum hierna brutaal het initiatief houden. Veel dreiging en beweging maakte het de achterhoede van MVV ’29 meer dan eens lastig waardoor Reutum in een kort tijdsbestek enkele corners mocht gaan nemen. Uit één van deze corners leek alsnog de 1-0 te vallen. Een prima genomen corner van Mats vond Kjelt die de bal vrij voor het inkoppen had. De kopbal volgde, maar Kjelts inzet ketste via een verdediger, op de doellijn, over de achterlijn waardoor de gewenste 1-0 dus uitbleef.

En dan was daar werkelijk uit het niets de 0-1 voor MVV ’29. Puur op kwaliteit flitste linksbuiten Kamphuis langs zijn directe tegenstander om daarna de bal voor het doel te droppen. Inmiddels was Maathuis voor het doel opgedoken om van dichtbij de 0-1 binnen te koppen. Doelman Tulk leek de bal nog te kunnen pareren, maar zag uiteindelijk de bal toch tegen de touwen verdwijnen, 0-1.

Na deze treffer gebeurde er eigenlijk niet meer zoveel voor beide doelen waardoor beide ploegen de thee opzochten met de 0-1 op het scorebord.

Reutum kwam als beste uit de kleedkamer, want door een kleine aanpassing kwam Reutum wat gemakkelijker voor het doel van MVV ’29. Daarnaast werden de mouwen ook nog een beetje meer opgestroopt. Dat resulteerde al snel in een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Het was namelijk Dani die in de as van het veld de bal veroverde, om daarna met de bal aan de voet richting de zestien van MVV ’29 op te stuiven. Bijna op dezelfde plek als vorige week, toen Dani de 1-2 binnenschoot tegen DSVD, mocht hij opnieuw van net buiten de zestien aanleggen. Het schot volgde, de keeper leek gepasseerd, maar de bal scheerde rakelings over de lat waardoor de 0-1 op het scorebord bleef.

Reutum bleef brutaal naar voren voetballen en dwong mede hierdoor enkele corners af. Opnieuw was het Mats die een medespeler voor het doel vond. Nu was het Jaap die slim bij de eerste paal was opgedoken. Zijn prima kopbal volgde, maar zag daarna het leder hard naast het doel verdwijnen.

MVV ’29 vond het allemaal wel goed, en maakte zich in deze fase geen grote zorgen. Reutum probeerde het wel, maar de echte dreiging om de kampioen op te knieën te krijgen ontbrak simpelweg.

MVV ’29 bleef gemakkelijk overeind en zag dat het aan één tempoversnelling genoeg had om de wedstrijd in het slot te gooien. Puur op klasse wist MVV ’29 aan de linkerkant opnieuw door te breken. Reutum kwam hierdoor verdedigend in een ondertal, en zag dat de ploeg uit Harbrinkhoek dit prima uitspeelde. Via de handige Maathuis werd uiteindelijk spits Oude Avenhuis gevonden, die van dichtbij geen enkele moeite had de bal voorbij de doelman van Reutum te schuiven, 0-2 en wedstrijd gelopen.

Het sierde de thuisploeg dat het toch bleef gaan voor een beter resultaat. Deze instelling werd bijna beloond toen Jaap op enkele meters van het doel in balbezit kwam. Van dichtbij mocht Jaap afdrukken, maar opnieuw lag de prima doelman van MVV ’29 in de weg om de 1-2 te voorkomen.

10 minuten voor het einde viel de wedstrijd helemaal in het slot toen MVV ’29 vanaf 11 meter mocht aanleggen. Of de overtreding nu wel of niet binnen de lijnen werd gemaakt zal voor altijd een raadsel blijven. Scheidsrechter Heveling oordeelde dat de overtreding binnen de lijnen plaats vond vandaar dat de bal op stip ging. Maathuis klaarde dit klusje vakkundig door de bal hard binnen te schieten, 0-3.

Vlak voor tijd had MVV ’29 zelfs nog de 0-4 op schoen, maar van dichtbij wist doelman Tulk deze lage inzet prima te pakken. De uitstekend fluitende scheidsrechter Heveling vond het hierna wel welletjes, en floot niet kort na deze mogelijkheid voor het einde.

Reutum heeft het geprobeerd, maar was vandaag niet bij machtte om MVV ’29 het vuur aan de schenen te leggen. Hiervoor was het krachtsverschil vandaag simpelweg te groot. Reutum heeft opnieuw hard gewerkt en gestreden voor iedere meter, maar het mist simpelweg te veel spelers die het verschil zouden kunnen maken. Toch zullen we verder moeten, want ook in de laatste 5 wedstrijden zullen deze spelers niet beschikbaar zijn. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben, en zolang de strijd nog niet gestreden is zullen we wekelijks alles geven om zo het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

De komende 5 wedstrijden worden allesbeslissend in deze laatste fase van de competitie. Reutum treft hierin namelijk veel ploegen die rondom Reutum op de ranglijst staan. De komende wedstrijden kun je dus zeker als 6-punten wedstrijden bestempelen want winst of verlies heeft gelijk grote gevolgen.

In, en tegen Lemelerveld zal Reutum komend weekend de eerste van 5 hordes moeten nemen.

Opstelling tegen MVV ’29: Kevin, Stan, Wout, Kjelt (Jop 73’), Mats, Ramon(Chiel 66’), Jaap, Maurice, Stijn, Dani (Mart 80’), Mick (Tom 66’)


Recent nieuws