Reutum 1 - Lemelerveld 1 ----1-1
Terug
Reutum 1 - Lemelerveld 1 ----1-1
Laatst bijgewerkt:
Reutum
zon 26 november 2023
1-1
Lemelerveld

Reutum en Lemelerveld keurig in balans.

REUTUM – Het was koud, waterkoud op de Kottenbrei de thuishaven van de VV Reutum.
Op het kunstgras mochten de nrs. 10 en 11 van de ranglijst proberen zichzelf een betere
positie te verwerven op de ranglijst.
Een overwinning zou de aansluiting naar boven betekenen, terwijl bij een verliesbeurt toch echt naar beneden gekeken zou moeten worden.
Maar met een kille 1-1 schoten zowel Reutum als Lemelerveld eigenlijk niet zoveel op.
Het kon vandaag echt alle kanten op, het voetbal was van beide kanten niet best, maar toch viel er voor beide doelen voldoende te beleven.
En mede door het vertoonde (flipperkast) spelbeeld wist Reutum voorzitter Frank Droste het na afloop treffend te verwoorden, want ook hij kon niet aangeven of we vandaag nu een punt hadden gewonnen, of er juist 2 hadden verloren.
 
Op blessuregebied lijkt de gifbeker nog steeds niet leeg te zijn want na amper 10 seconden voetbal moest aanvoerder Wout Mensink zich al laten vervangen waardoor het totaal aantal spelers wat voor de winterstop niet meer in actie komt op 6!!!
Door deze blessure moesten er al snel de nodige aanpassingen worden doorgevoerd.
Dat hield in dat Maurice de plek van Wout achterin overnam. Stijn schoof mede hierdoor
naar het middenveld terug, waardoor Bjorn als invaller voor Wout de frontlinie weer op
sterkte bracht.
Maar ondanks deze omzettingen was het gewoon de thuisploeg dat voor het meeste gevaar zorgde in deze fase.
De 1-0 leek al snel te vallen toen Mark met een listig balletje Bjorn aan het werk zette. Bjorn zag de doelman komen, maar zag ook dat zijn inzet naast het doel verdween.
Reutum was feller en doelgerichter dan Lemelerveld waardoor het vaak op de helft van de
tegenstander te vinden was.
Dat had eigenlijk na ruim 15 minuten voetbal ook de 1-0 moeten opleveren toen Bjorn en
Mats aan de basis stonden van een snelle aanval over de linkerkant. De lage voorzet van Mats bereikte Mark net niet, maar kwam panklaar bij de tweede paal bij Mick voor de voeten.
Mick drukte af om de 1-0 te vieren maar zag dat zijn schot nog net op tijd geblokt werd door een verdediger van Lemelerveld.
De aansluitende corner van Mats leek dan wel de 1-0 op te leveren. Het was Mark die op 5 meter van het doel de bal vrij voor het inkoppen had. Zijn kopbal volgde maar deze had helaas niet de juiste richting waardoor de bal rakelings voorbij het doel scheerde.
Daar waar het in deze fase al gewoon 2-0 had kunnen staan stond er nog doodleuk een 0-0 op het bord.
Lemelerveld leek na deze prima beginfase van de thuisploeg zich beetje bij beetje te
herstellen waardoor het ook aan aanvallen mocht gaan denken.
Doelman Tulk van Reutum had namelijk in de eerste 25 minuten nog niets te doen gehad.
Dat veranderde toen een bal onbedoeld via een kets van een Reutumspeler bij een aanvaller van Lemelerveld voor de voeten plofte.
Nu had Lemelerveld de 0-1 op de schoen maar met een fraaie redding wist doelman Tulk de 0-1 te voorkomen.
Toch was het hierna weer de thuisploeg dat brutaal van zich afbeet.
Mark maakte zich destijds (19 juni 2022) in de beslissingswedstrijd tegen Avanti bijna
onsterfelijk door een bal van ver buiten de 16 over de doelman te krullen. Ook tegen
Lemelerveld leek hij dit huzarenstukje te herhalen. Uit een wat lastiger hoek, als destijds
tegen Avanti, probeerde Mark de bal met veel gevoel over de doelman en enkele verdedigers te tillen.
Dat lukte wonderbaarlijk goed, alleen had de bal niet de juiste richting waardoor
deze, op een haar na, het doel miste.
En daar was dan opeens de 0-1. Na wat geklungel, en niet doortastend genoeg te zijn in eigen 16, lag dan opeens de 0-1 tegen de touwen.
Reutum kreeg hiermee de deksel, voor het missen van een groot aantal goede kansen, vol de neus en moest dus in de achtervolging.
De 0-1 leek al snel gerepareerd te worden toen Lex over de rechterkant opstoof.
Zijn voorzet vond Bjorn die prima voor het doel was opgedoken. Zijn volley van dichtbij had waarschijnlijk zo goed als zeker de 1-1 opgeleverd al de bal tussen de palen was ingeschoten.
Nu verdween de bal hard naast het doel van Lemelerveld waardoor de 0-1 tot aan de thee op het bord bleef.
 
Na de thee werd het voetbal, en ook het weer er niet beter op.
Met de LED verlichting inmiddels aan, probeerde de thuisploeg de achterstand weg te werken maar sneed het zich zelf geregeld in de vinger door simpelweg niet slim genoeg te anticiperen in verschillende situaties.
Reutum knokte wat het kon, maar het vernuft (voetbal-gogme) wat ook nodig is om een taaie tegenstander als Lemelerveld te bestrijden was in veel gevallen ver te zoeken.
Maar vooral door er steeds voor te blijven gaan werden er kleine kansjes gecreëerd.
Een volley van Jaap, en een schot uit de tweede lijn van Bjorn waren hiervan de eerste kleine voortekenen.
Maar eerlijk is eerlijk, de eerste grote kans na de thee was voor Lemelerveld. Een hard schot leek de lange hoek de vinden, maar miste op een haar na het doel waardoor de thuisploeg echt goed wegkwam.
Hierna was het weer de beurt aan Reutum toen Mark aan de linkerkant een paar verdedigers het bos instuurde. Mick was inmiddels geheel vrij bij de tweede paal opgedoken om daar de heerlijke voorzet van Mark te ontvangen. Mick hoefde de bal alleen nog maar binnen te schieten, maar zag dat de bal, op enkele meters van het doel, van zijn voet afsprong waardoor de bal een wel heel gemakkelijke prooi werd voor de doelman uit Lemelerveld.
Toch wist Mick zijn foutje hierna goed te maken door druk te blijven houden op de achterhoede van Lemelerveld.
Een Lemelerveld verdediger dacht de bal even terug te kunnen spelen op de doelman maar had daarbij Mick over het hoofd gezien. Met een slim wippertje was hij de uitstormende doelman de baas waardoor de 1-1 dan op het scorebord kwam.
Lemelerveld leek te breken na deze treffer want Reutum, wat nog steeds niet groots speelde, draaide op karakter steeds verder de duimschroeven aan.
Dit leek al snel beloond te worden toen Stijn op rechts de achterlijn vond. Zijn lage voorzet vond de inkomende Jaap die de bal vrij voor het inschieten had. Jaap zag de 2-1 al vallen maar zag ook dat de bal niet lekker werd geraakt waardoor ook deze mogelijkheid geen treffer opleverde.
Nog geen 1 minuut later stond hetzelfde duo aan de basis voor een volgende mogelijkheid.
Opnieuw was het Stijn die vanaf rechts de inlopende Jaap vond. Nu wist Jaap de bal wel goed te raken waardoor het leek dat de bal bij eerste paal zou binnenslaan, maar een been van een verdediger voorkwam de voorsprong voor de thuisploeg.
Reutum bleef het proberen, maar zag ook dat het daarbij in de organisatie grote gaten liet vallen.
Lemelerveld zag het gebeuren, en counterde zichzelf nog bijna naar de overwinning.
Het was aan doelman Tulk van Reutum te danken dat werkelijk twee grote mogelijkheden
voor Lemelerveld op voortreffelijke manier werden gepakt want anders had het wedstrijdformulier er waarschijnlijk toch echt iets anders uit gezien.
Na 1 minuut blessuretijd vond de prima fluitende scheidsrechter Bloksma het prima, en dirigeerde de 22 acteurs richting de warme kleedkamer.
Als u dit verslag hebt gelezen, dat weet u nu ook wat de Reutum voorzitter precies bedoelde met zijn opmerking, of we nu een punt hadden gewonnen, of juist twee punten hadden verloren.
 
Het had vandaag echt alle kanten op gekund, en op basis van het vertoonde spel en de mogelijkheden voor beide doelen, was een gelijkspel dan ook de enige juiste uitslag deze middag.
Deze week zullen we ons gaan beraden hoe, en met wie, we Reünie moeten gaan bespelen.
Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de ploeg uit Borculo want de trainer van deze ploeg zal niet veel wijzer zijn geworden van de wedstrijd die hij deze middag op de Kottenbrei met eigen ogen aanschouwde.
We zullen ons de komende twee wedstrijden nog tweemaal optimaal moeten opladen voordat de korte winterstop begint, en dan gaan we er stiekem vanuit dat begin 2024 zich weer de nodige spelers aan het front melden.
 
Zondag 3 december Reünie – Reutum aanvang: 14.00 uur Sportpark De Wildbaan.
 
Opstelling tegen Lemelerveld: Kevin, Lex, Kjelt, Wout (Bjorn 1’), Mats, Dani, Jaap, Maurice,
Stijn, Mick, Mark.
Recent nieuws