Reutum 1 - La Première 1 1-0
Terug
Reutum 1 - La Première 1 1-0
Laatst bijgewerkt:
REUTUM – Reutum heeft middels een overwinning op La Première de volgende bekerronde weten te bereiken.
In een wedstrijd waarin Reutum vele mogelijkheden kreeg, bleef de teller uiteindelijk maar op één treffer steken.
Bjorn Luttikhuis was het goudhaantje deze middag door als enige het netje van de tegenstander te vinden.
 
Met nog maar een week op de klok voordat de reguliere competitie begint, is het erg vervelend te constateren dat Reutum nog 3 spelers in de ziekenboeg heeft (Jurgen, Lindsay en Jort).
Aan de andere kant ook verheugend nieuws omdat Wout Mensink na ruim een half jaar blessureleed weer bij de wedstrijdselectie kon aansluiten.
 
Reutum moest deze wedstrijd winnen om als poulewinnaar door te mogen naar de volgende ronde. La Première had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.
 
Reutum begon prima aan de wedstrijd en zag dit al bijna beloond worden met een treffer toen Bjorn na een kleine 10 minuten op pad werd gestuurd. Oog in oog met de doelman van La Première probeerde Bjorn met een listig stiftje de 1-0 binnen te stiften maar zag zijn bal rakelings naast het doel verdwijnen.
Nog geen 2 minuten later was het opnieuw Reutum dat via Mark vrije doorgang kreeg. Op snelheid stoof Mark de zestien van La Première binnen om voor de 1-0 te tekenen.
Mark had echter andere plannen en probeerde Bjorn te bereiken die voor het doel stond. De bal ging breed maar werd nog net op tijd onderschept door een verdediger van La Première waardoor deze mogelijkheid dus ook geen treffer opleverde.
La Première probeerde het wel, maar wist de eerste 45 minuten niet gevaarlijk voor doelman Jurre Groothuis van Reutum te verschijnen.
Aan La Première kant viel er genoeg voor het doel te beleven.
Zo zag Dani zijn kopbal rakelings over de lat vliegen, en zag Mark zijn lage inzet nog net op tijd, met de voet, gekeerd worden door de doelman van La Première.
Reutum was beter, en wist vooral door lopende mensen het La Première meer dan moeilijk te maken.
Na ruim een half uur voetbal de eerste (niet geplande) wissel aan Reutum-kant.
Wout Slaghekke moest noodgedwongen het veld verlaten waardoor Wout Mensink na zeer lange afwezigheid weer zijn rentree mocht maken.
Reutum bleef bepalen maar was veel slordig in de laatste fase van de aanval waardoor La Première enkele malen met het nodige kunst en vliegwerk overeind bleef.
Toch was het Lex die deze middag voor veel dreiging zorgde.
Zijn voorzet was heerlijk op maat en vond Mark die de bal vogeltje vrij van dichtbij mocht binnen koppen.
Mark plantte zijn kruin tegen de bal maar vergat de bal de juiste richting mee te geven waardoor de bal hard tegen de ballenvanger verdween.
Daar waar het met gemak al wel 2-0, 3-0 had kunnen staan stond er nog een bloedeloze 0-0 op het scorebord.
Maar uiteindelijk was daar dan Bjorn die de ban brak.
Na een prima aanval over vele schijven (Mark, Stijn, Jordi) was daar dan Bjorn die met een bekeken lage schuiver de doelman van La Première, vanaf een meter of 16, kansloos liet waardoor tegen het einde van de eerste helft dan eindelijk de, meer dan verdiende, 1-0 op het scorebord kwam te staan.
Jordi leek vlak voor de thee nog een duit in het zakje te doen, maar zijn vrije schotkans, van een meter of 16, verdween rakelings naast het doel.
 
Jurre bleef na de rust in de kleedkamer achter waardoor Kevin Tulk onder de lat kwam te staan.
Ook over het optreden van Kevin kunnen we heel kort zijn want ook de in de tweede helft wist La Première de doelman van Reutum niet te testen.
Daar waar Reutum in het eerste bedrijf meer dan eens gevaarlijk in de zestien van La Première opdook was dit in het begin van de tweede helft een stuk minder.
Vooral door erg slordig te zijn in de passing, maar door vooral teveel uit de organisatie te lopen leek La Première wat meer aan het voetballen te komen. Niet dat dit leidde tot mogelijkheden, maar de scherpte waarmee Reutum de eerste 45 minuten La Première bestreed leek wat weg te ebben.
Met scherpte bedoelen we niet altijd dat we het hebben over verdedigende taken.
Scherpte wordt ook in aanvallend opzicht gevraagd. Wanneer halen we een bal op, wanneer moet ik een verdediger ontlasten als deze onder druk komt te staan, wanneer pakken we diepte en wanneer spelen we wat meer in de bal......etc.
Als je scherp bent (focus en concentratie) dan lijken deze dingen veelal vanzelf te gaan, maar juist deze ingrediënten waren vooral in het eerste gedeelte van de tweede helft waarschijnlijk in de kleedkamer achtergebleven.
Maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe sterker Reutum weer leek te worden.
Dani gaf de aftrap voor deze sterkere fase door een bal vanuit een zeer lastige hoek spijkerhard tegen de lat te krullen.
Hierna was het de beurt aan Wout Mensink die zijn rentree bijna opluisterde met een schuiver vanaf een meter of 20. Helaas voor Reutum verdween de bal rakelings naast het doel van de La Première goalie.
La Première kon het gewoon niet meer belopen en zag Reutum sterker en sterker worden.
Ramon (na lang blessureleed, voor het eerst weer in de basis sinds maart 2022) mocht na een ruim een uur voetbal de kleedkamer opzoeken. Voor hem kwam Mats binnen de lijnen.
Mats stond nog maar koud in het veld toen hij, vanaf rechts, zijn fluwelen linker aan het werk zette.
Zijn bal vond de geheel vrijstaande Bjorn die de bal eigenlijk alleen nog binnen hoefde te knikken. De kopbal kwam er wel maar verdween van dichtbij regelrecht in de handschoenen van de doelman van La Première.
Toen Stijn niet kort hierna een kopbal op voortreffelijke wijze richting de kruising dirigeerde leek de 2-0 wel te vallen. Maar met een werkelijk heerlijke safe wist de doelman van La Première, Luca Schonewille, deze bal nog net met zijn vingertoppen tot corner te verwerken.
Het slotakkoord was voor Mats die van dichtbij dan uiteindelijk de, inmiddels meer dan verdiende, 2-0 tegen de touwen te drukken.
Toch was het opnieuw de doelman van La Première die een zekere treffer wist te voorkomen.
Niet veel later was het de prima fluitende scheidsrechter Westemeijer uit Lemelerveld die voor het einde floot.
 
Reutum speelde een prima eerste helft en had toen al ruim afstand moeten nemen.
Na de thee een lange periode van slordig voetbal waardoor het dus ook niet gevaarlijk werd.
Toen Reutum in de laatste 20 minuten weer de juiste versnelling wist te vinden stapelden zich de mogelijkheden gelijk weer op.
Het echte enige minpuntje was deze wedstrijd het niet verzilveren van enkele megakansen waardoor de tegenstander hoop bleef houden op een beter resultaat.
Ook trainer Roy Bouck van La Première beaamde dit naderhand in de bestuurskamer.
“ Reutum hield La Première in leven terwijl het eigenlijk al na 45 minuten geen wedstrijd meer had mogen zijn”
 
Nog een week volle bak trainen en dan zit de voorbereiding erop en kunnen we ons gaan opmaken voor opnieuw een “ pittig” voetbalseizoen met tal van sportieve uitdagingen.
De eerste uitdaging krijgen we al gelijk in de eerste competitiewedstrijd voor de kiezen.
Reutum gaat op bezoek bij SC Overwetering (Olst) een ploeg dat al jaren op 2e of 3e klasse niveau acteert. Gezien de resultaten van SC Overwetering in de bekerwedstrijden kan Reutum gelijk haar borst nat maken.
 
24 Sept. 2023 SC Overwetering – Reutum 14.00 uur (Sportpark Overwetering in Olst)
 
Opstelling tegen La Première: Jurre (Kevin 46’), Lex, Wout S (Wout M 30’), Kjelt, Jaap, Ramon (Mats 60’), Dani (Stan 75’), Jordi, Stijn, Bjorn (Mick 75’), Mark.
Recent nieuws