verslag   30 oktober 2022     55 foto's
Reutum komt met remise tegen Eilermark met de schrik vrij.

VV Reutum
zondag 30 oktober 2022

lees verslag

Eilermark


REUTUM – Reutum heeft een “gelukkig” punt weten over te houden tegen een sterk Eilermark. 
Dat de ploeg van trainer Wesley Sanders niet met de volle buit richting Glanerbrug vertrok kon de ploeg zichzelf 100% aanrekenen.

Met dezelfde elf namen als twee weken geleden tegen FC Suryoye werd er onder prachtige omstandigheden  (misschien was alleen het gras wel net iets te lang)  op de Kottenbrei afgetrapt.
Eilermark met een groot aantal handige, snelle en ervaren krachten binnen de lijnen wist al snel het spel naar zich toe te trekken. Gevaarlijk werd het in deze fase nog niet maar de dreiging was er wel degelijk.
Toch was de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg.
Het was Stijn die met zijn linker Jaap voor het doel vond. Met een ferme kopstoot leek de 1-0 op het bord te komen maar doelman Kuipers van Eilermark wist met een katachtige redding ternauwernood de 1-0 te voorkomen.
Eilermark bleef de bepalende ploeg maar wist zich eigenlijk niet gevaarlijk in het strafschopgebied van Reutum te melden. Doelman Tulk van de Reutum had zeker de eerste 30 minuten werkelijk niets te doen. 
Dat leek te veranderen toen na een snelle aanval Eilermark spits Jonkers in stelling werd gebracht. Daar waar iedereen een dodelijks schot verwachte belandde de bal na een slap balletje eenvoudig bij Kevin in de handschoenen.
Hierna een soort van status quo. Eilermark die het bleef proberen en Reutum dat door het te trage en stroperige spel van Eilermark moeiteloos overeind bleef. 
Een kopbal van opnieuw Jaap en een schot uit de tweede lijn van Lesley Nahrword van Eilermark waren eigenlijk voor de thee de enige noemenswaardige momenten.

In de rust bleek dat Lex (die na 5 minuten voetbal al door de enkel ging) echt niet verder kon waardoor Mart binnen de lijnen kwam. Dat hield in dat Jaap een linie inzakte waardoor Mart op de plek van Jaap kwam te spelen.
Maar ook bij Eilermark was tijdens de thee gewisseld. Goalgetter Boy Strijker kwam na weken blessureleed weer binnen de lijnen, en dat had zeker voor de ploeg uit Glanerbrug een meer dan positieve uitwerking.
Strijker stond nog maar 45 seconden binnen de lijnen toen hij eigenlijk een niet te missen kans kreeg. Een heerlijk voorzet vond de grillige spits bij de tweede paal die de bal eigenlijk alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Daar waar normaliter het netje door deze aanvaller gemakkelijk wordt gevonden, verdween de bal nu van dichtbij hard tegen de ballenvanger.
Ook Reutum werd wat brutaler en voetbalde daar waar het kon meer naar voren. Het was Jaap die vanaf zijn nieuwe positie aan de fraaie rush begon. Het balletje breed op Stijn was daarna de beste oplossing. Stijn zag Bjorn in de punt van de aanval komen die de bal voor het inschieten leek te hebben. Het schot volgde maar een prima verdedigend blok van Eilermarker Youri Bont voorkwam erger.
Hierna een fase waarin Eilermark simpelweg het verschil had moeten maken. Deels kwam dit door de kwaliteiten die de ploeg uit het grensdorp bezit, maar deels kwam dit ook door een stukje naïviteit aan Reutum kant.
Als je rond je eigen zestienmeter gebied probeert aanvallers uit te spelen dan roep het probleem over jezelf af. Het was Fahad Saadi die de bal rond de zestien kinderlijk eenvoudig van Lindsay afsnoepte. Hierdoor kwam de bedrijvige middenvelder van Eilermark helemaal vrij voor Kevin maar wachtte veel te lang met beslissen waardoor er uiteindelijk nog redding kon worden gebracht. Dit had ook maar zo de 0-1 kunnen betekenen. Opnieuw kwam de thuisploeg hier meer dan goed weg.
Eilermark had de druk er nu vol op en zag dat ene Dehly Nahrword het steeds meer op de heupen begon te krijgen. De frivole rechteraanvaller liet zich steeds meer zien en het was aan Reutum aanvaller Sam Holsink te danken dat een ziedend schot nog net op tijd kon worden geblokt.
Eilermark bleef op de deur bonken en het was voor de thuisploeg in deze fase niet meer dan tegenhouden. Toen opnieuw een schot van een meter of 12 vol op het doel van Kevin werd afgevuurd, leek de verdiende 0-1 er dan eindelijk wel te komen. Maar Reutum is uit het juiste hout gesneden en zag dat deze kogel vol door Mart met zijn six-pack werd geblokt. Mart zocht naar lucht maar Eilermark speelde door. Mart bleef op karakter staan omdat de bal nog steeds niet was geruimd. Toen de bal uiteindelijk door Lesley Nahrword via de zijkant van de paal tegen de reclameborden verdween was er dan eindelijk even tijd om Mart weer wat op te lappen.
En zoals wel vaker lijkt er dan een ongeschreven voetbalwet in werking te treden. Namelijk als je zelf niet scoort, dan doet de ander dat wel. En dat leek deze middag ook het geval.
Reutum was eigenlijk na de thee nog niet in de zestien van Eilermark opgedoken maar zag dat een scherp aangesneden corner tot paniek leidde bij de Glanerbruggers. In een soort van hots-kots-begonia scrimmage leek de 1-0 te vallen maar Eilermark wist de bal nog net op tijd de zestien uit te rossen.
Toch was het hierna weer Eilermark dat gelijk weer gevaarlijk werd. Na ruim een uur voetbal gebeurde dat wat al een tijdje in de lucht hing. Het was opnieuw Dehly Nahrwword die op rechts aan een fraai staaltje voetbal begon. Met de bal aan de voet stoof hij de zestien van Reutum binnen om daarna met een heerlijke passeeractie zijn tegenstander het bos in te sturen. Oog in oog met doelman Tulk van Reutum maakte de rappe aanvaller geen fout en schoof de bal met zijn mindere rechter in de lange hoek tegen de touwen, 0-1.
Nu moest Reutum wel, en dat leverde al snel een goede mogelijkheid op. Sam draaide op de achterlijn weg bij zijn tegenstander, en dropte de bal daarna met de punt van zijn schoen bij Bjorn voor de voeten. Bjorn bedacht zich geen moment en probeerde de bal gelijk met een lage schuiver in de korte hoek te leggen. De keeper van Eilermark stond aan de grond genageld maar zag tot zijn eigen opluchting dat de bal rakelings naast het doel verdween.
Mark was de volgende die het probeerde. Na een prima gewonnen 2e bal, gevolgd door een heerlijke aanname op de borst versnelde Mark gelijk door om de bal daarna vanuit de stuit tegen de touwen te werken. Het idee was top alleen vond Mark de doelman van Eilermark op zijn pad. 
Toch lag niet veel later al bijna de 0-2 tegen de touwen toen Boy Strijker op fraaie wijze bij zijn directe tegenstander wegdraaide. Zijn inzet was hard en doelgericht maar Kevin wist met een prachtige safe de 0-2 te voorkomen.
En dan gebeurde na 83 minuten iets waar niet veel mensen op de Kottenbrei vandaag rekening mee hadden gehouden. Opnieuw was het de sterk spelende Jaap Kamphuis die op karakter en passie de middenlijn overstoof. Met alleen een overtreding kon hij worden gestopt, maar dat deerde hem eigenlijk niet. Razendsnel nam hij de vrije bal om zo Mark in de diepte te bedienen. Mark versnelde voor de 33e keer deze middag nog maar een keer, en zag dat verdediger Youri Bont van Eilermark uitstapte om hem te blokken. Maar de verdediger was simpelweg te laat en liep Mark vol van de sokken. Scheidsrechter Smeenge uit Goor floot gelijk en wees gedecideerd naar de stip. Mark nam zelf plaats achter de bal en schoot de bal hard en onberispelijk binnen, 1-1.
Toch had het tegen het einde ook maar zo weer anders kunnen aflopen. Het was namelijk Eilermark dat op 20 meter van het doel een vrije trap mocht gaan nemen. Lesley Nahrword nam plaats achter de bal om deze hierna met veel gevoel over het muurtje te lepelen. De bal zou in het doel zijn beland toen Mark Morskieft als extra slot op de doellijn zijn keeper te hulp kwam. Met het hoofd wist Mark de prima genomen vrije bal nog net tot corner te verwerken.
Maar het echte slotakkoord was toch echt voor de thuisploeg. De 2-1 leek nog heel “sneaky” in blessuretijd te vallen toen Mart vanaf een meter of 20 de bal met veel gevoel probeerde binnen te krullen. De bal had de juiste hoogte en richting maar net iets te weinig snelheid waardoor doelman Kuipers van Eilermark de bal met zijn vingertoppen nog net tot corner kon promoveren.

En dat was het dan ook voor vandaag. Eilermark kan en mag boos zijn op alles en iedereen, maar uiteindelijk zullen ze ook tot het besef komen dat ze het helemaal zelf hebben laten liggen. Als je spreekwoordelijk vergeet de trekker over te halen dan houdt de tegenstander “hoop” en daar ging het nu net mis aan Eilermark-kant. Reutum bleef geloven in een stuntje en beloonde zichzelf hier uiteindelijk dan ook mee.
Reutum speelde geen goede wedstrijd. Het werkte hard, maar speelde niet goed. Teveel spelers haalden niet het niveau wat nodig is om een tegenstander als Eilermark echt te beteugelen. We weten als geen ander dat we vandaag met de schrik zijn vrijgekomen omdat er vandaag eigenlijk maar één ploeg was die recht had op een overwinning. Maar voetbal is nog steeds dat vreemde spelletje waar je vaker een balletje tegen het netje moet schieten dan je tegenstander, en op dat gebied deden beide ploegen dat vandaag maar 1 keer waardoor er dus een gelijkspel uit de bus rolde.

Volgende week reizen we met de bus af naar Zutphen waar we tegen AZC zullen spelen. AZC beleefde in Geesteren tegen STEVO geen prettige middag. STEVO schoot namelijk in blessuretijd de winnende treffer tegen de touwen waardoor AZC dus nipt met 2-1 verloor. Ze zullen er dus komende zondag alles aandoen om aan de goede kant van de score te blijven. We gaan het zien als rond 14.00 uur de bal in Zutphen gaat rollen.

Opstelling tegen Eilermark: Kevin, Lex (Mart 46’), Lindsay, Wout M, Wout S, Mark, Jaap, Jordi (Jort 75’), Bjorn (Chiel 84’), Sam, Stijn.