verslag   29 oktober 2023     45 foto's
Reutum met hangen en wurgen voorbij DTC 07

VV Reutum
zondag 29 oktober 2023

lees verslag

DTC 07


REUTUM – Op het nog behoorlijk natte kunstgras mocht Reutum proberen om de ongeslagen thuisstatus te verlengen.
Dat het in blessuretijd zelfs nog met de overwinning aan de haal ging tegen DTC ’07 was natuurlijk geweldig, maar eigenlijk kreeg de thuisploeg hiermee iets te veel.
Het was vanmiddag invaller Mats Holsink, die zich ver in blessuretijd als goudhaantje mocht laten bekronen.

Ook vandaag tegen DTC ‘07 kon Reutum geen beroep doen op een groot aantal spelers.
Lindsay, Ramon, en Wout S. zaten vandaag allemaal in de lappenmand terwijl voor Jurgen het seizoen nu al ten einde is. De blessure die Jurgen tegen Delden opliep bleek na de MRI dermate heftig te zijn dat een operatie en een lange revalidatie voor Jurgen in het verschiet ligt. Sterkte kerel!

Na een aftastend begin van beide kanten was het toch echt de ploeg uit Tilligte dat zich voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van Reutum meldde.
De grote en sterke David Westerhof stoof over de linkerkant op om daarna de bal kiezelhard voor te zetten. De bal vond medespits Nick Huusken die van dichtbij de bal net niet het juiste zetje kon geven. 
Toen Reutum niet veel later de bal rond de eigen 16 eenvoudig verloor leek de 0-1 wel in de maak. Uit dit balverlies was het Westerhof die geheel vrij voor doelman Kevin Tulk de hoek voor het uitzoeken had. Kevin verkleinde prima zijn doel en wist met de voet deze inzet te blokken. De terugspringende bal werd echter een prooi voor de andere DTC '07 aanvaller Huusken. Met een geplaatste kopbal, die in een boog over Kevin verdween, leek de 0-1 nu wel op het bord te komen. Maar Reutum aanvoerder Wout Mensink wist met een geweldige actie de bal nog net van de lijn te koppen waardoor ook deze DTC-mogelijkheid niets opleverde.
Reutum liet het toe, en was geen moment het elftal dat vorige week tegen Quick ’20 een puike pot afleverde. DTC ’07 was gewoon feller, scherper, en had wel de juiste spirit om de tegenstander op de knieën te krijgen. 
Het spel van Reutum was te stroperig, te voorspelbaar waardoor Reutum eigenlijk voor de thee geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van DTC ’07 opdook.
DTC ’07 wist keer op keer de beide aanvallers in stelling te brengen waardoor de druk er bij Reutum steeds opstond.
DTC'er Westerhof leek met een harde schuiver van net buiten de zestien doel te treffen, maar opnieuw wist Kevin met een prima redding de 0-0 op het bord te houden.
Toen DTC ’07 vanaf eigen helft een counter inleidde leek de meer dan verdiende 0-1 binnen te vallen. Opnieuw was het aanvaller Huusken die zowat iedereen zijn hielen liet zien en alleen op Kevin af mocht stuiven. Gelukkig hebben we dan bij Reutum nog ene Jaap Kamphuis die eigenlijk nooit verzaakt, en dus nu ook weer de nodige hulp bood bij deze snelle tegenstoot. Vlak voordat Huusken wilde afdrukken was daar Jaap die het de aanvaller van DTC ’07 zo lastig maakte dat de bal in het zijnet verdween.
Na deze grote mogelijkheid voor DTC ‘07 dirigeerde de prima fluitende scheidsrechter Gilian Westemeijer uit Lemelerveld de 22 spelers richting de kleedkamers.

In de rust werd wel duidelijk dat Reutum nog op 0-0 stond doordat DTC ’07 simpelweg vergat de trekker over te halen. Gezien het spelbeeld had Reutum eigenlijk nu al in de achtervolging gemoeten. Dat vond niet alleen de begeleiding, maar ook het elftal. Het ontbrak bij Reutum in de eerste 45 minuten aan werkelijk alles. 

Maar blijkbaar waren de woorden in de rust aan dovemansoren gericht, want na precies 58 seconden in de tweede helft wist DTC ’07 het netje wel te vinden.
Een splijtende pass vanuit het DTC ’07 middenveld was voldoende op 3 verdedigers van Reutum het bos in te sturen. Sam Tebbe zocht de achterlijn, en dropte de bal panklaar bij Lars Arens voor de voeten. De middenvelder van DTC ’07 had geen enkele moeite de 0-1 vanaf de penaltystip binnen te schieten, 0-1.
Blijkbaar was men bij Reutum na deze treffer nog niet helemaal wakker geschud want kort hierop was het DTC ’07 dat een geplaatst schot, van Westerhof, rakelings voorbij de tweede paal zag zeilen.
Maar dan eindelijk, na een klein uur voetbal, was daar dan eindelijk Reutum dat een tandje bijschakelde, en gelijk de voorwaartsen in stelling bracht.
Het was Mark die op rechts doorbrak, en de bal laag voor het doel bracht. Bjorn zag het gebeuren en meldde zich voor het doel om de bal van dichtbij binnen te tikken. De 1-1 leek een feit, maar Bjorn wist de bal niet te raken waardoor deze grootste kans voor Reutum dus niet de gelijkmaker opleverde.
Maar al doende leert men, want niet kort na deze grote mogelijkheid stond hetzelfde tandem aan de basis voor de gelijkmaker.
Opnieuw was het Mark die op pad werd gestuurd, maar nu over de linkerkant. Met zijn linker streepte hij de bal hard en laag voor het doel. Bjorn had zich keurig bij de tweede paal gemeld, en joeg de bal van dichtbij hard tegen de touwen, 1-1.
Na deze treffer werd het pas echt een wedstrijd. Veel passie en power van beide kanten, maar ook 2 ploegen dat beide in een overwinning geloofde.
Reutum op basis van de ontwikkelingen in de laatste minuten, en DTC ’07 op basis van het vertoonde spel in de gehele wedstrijd.
De 1-2 leek te vallen toen opnieuw Weusthof de bal binnen de zestien van Reutum onbedoeld voor de voeten kreeg. Hij aarzelde geen moment en volleerde de bal met een geniepig stuitje richting de tweede paal. De 1-2 leek een feit, maar het was aan doelman Kevin Tulk van Reutum te danken dat de 1-1 op het bord bleef.
Toch viel de 1-2 voor DTC ’07 niet kort hierna uit een vrije trap. De indraaiende bal vond Sam Tebbe bij de eerste paal die de bal listig met het hoofd verlengde. Door deze touch veranderde de bal van richting, en viel in een ruime boog bij de tweede paal binnen, 1-2.
Reutum had nog maar net afgetrapt na deze tweede tegentreffer toen het zichzelf bijna opnieuw in de vingers sneed. Op randje zestien moest door een eigen toedoen een vrije trap weggeven. DTC-aanvoerder Pim Scholte Lubberink nam plaats achter de bal, en wist de bal voorbij de muur te krullen. Gelukkig stond Kevin op de goede plek om een derde DTC ’07 treffer te voorkomen.
Toch was het hierna Reutum dat weer brutaal het initiatief nam, en DTC ‘07 beetje bij beetje terug drukte. 
Op links leek Mark door te breken, maar DTC ’07 wist Mark alleen ten koste van een overtreding te stoppen.
Net buiten de 16, en aan linkerkant van het veld, nam Stijn plaats achter de bal. Hard, maar met veel gevoel werd de bal richting het doel getrapt. De curve in het schot van Stijn deed zijn werk waardoor de bal hard en onthoudbaar bij de tweede paal tegen het nylon spatte, 2-2.
Met nog 10 minuten op de klok kon het werkelijk beide kanten op.
Het was de thuisploeg dat in deze fase de meeste intenties had om voor een overwinning te strijden. DTC '07 beperkte zich tot verdedigen en hoopte in de omschakeling nogmaals gevaarlijk te worden.
Deze tactiek wierp enkele minuten voor de reguliere speeltijd nog bijna haar vruchten af toen een volley rakelings het doel van Reutum miste.
Maar toch leverde deze wedstrijd nog een winnaar op. 
"It ain't over till the fat lady sings"
Reutum bleef geloven in een beter resultaat en zag dat uiteindelijk ook beloond worden.
Een geweldige lange crossbal van Wout vond Mats Holsink die op links de diepte was ingestoven. Na een heerlijke aanname lag de bal gelijk panklaar voor zijn “linker”.
Mats aarzelde geen moment en vuurde gelijk.
Hard en laag, en absoluut onhoudbaar voor doelman Jordi Visschedijk van DTC ’07 vloog de bal hard en laag tegen de touwen, 3-2.
DTC ’07 probeerde het nog wel in het restant, maar kreeg het niet meer voor elkaar gevaarlijk voor doelman Tulk op te duiken.

Reutum boekte een nuttige overwinning, maar mag zich zeker eens goed achter de oren krabben waarom het pas na een uur voetbal de geest kreeg.
DTC ’07 had toen al gehakt van Reutum kunnen maken, maar wist het niet af te maken.
DTC ’07 was voetballend niet veel beter dan de thuisploeg, maar had wel de juiste drive, en wist daarnaast de beide spitsen steeds in stelling te brengen waardoor het telkens gevaarlijk bleef.
Natuurlijk zijn we blij met deze driepunter en uiteindelijk hebben we het aanvallend beter gedaan dan de tegenstander. Reutum scoorde uit enkele mogelijkheden drie keer en dat was vandaag de sleutel tot succes.
Toch weten we nu al dat we komend weekend uit een heel ander vaatje moeten tappen om VV. Ruurlo te bespelen. We zullen met veel meer lef en bravoure moeten beginnen om een tegenstander kapot te kunnen spelen, alleen op deze manier kunnen we de nodige punten bij elkaar harken. 
VV. Ruurlo speelde dit weekend tegen titelkandidaat FC Trias met 2-2 gelijk, dus weten we dat er dit weekend werk aan de winkel is. En dat het anders moet dan tegen DTC ’07 moge na dit verslag wel duidelijk zijn.

Opstelling tegen DTC ’07: Kevin, Lex, Stan, Wout M, Kjelt, Stijn, Jaap, Dani, Mark, Mick (Mats 70’), Bjorn ( Maurice 70’)