verslag   16 april 2023     50 foto's
Reutum verslaat koploper Bon Boys in prachtig voetbalgevecht

VV Reutum
zondag 16 april 2023

lees verslag

Bon Boys


REUTUM – Het is Reutum gelukt om koploper Bon Boys met 1-0 aan de zegekar te binden.
Na elf officiële wedstrijden zonder nederlaag liep Bon Boys in deze uiterst belangrijke fase van de competitie een behoorlijke deuk op.
Het verwachte balbezit was deze middag natuurlijk voor de ploeg uit Haaksbergen, maar als je de echte kansen deze wedstrijd afvinkt, dan waren toch echt, de allergrootste mogelijkheden, voor de thuisploeg.
Na titelkandidaten als ATC ’65, De Tukkers, wist dus ook Bon Boys vandaag geen punten mee te nemen van sportpark de Kottenbrei.
BWO sprokkelde een punt, en wist alleen STEVO van de topploegen, met pijn en moeite, een overwinning op de Kottenbrei uit het vuur te slepen.
Reutum doet het dus wel goed tegen deze 5 ploegen die onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt dit jaar.

Op deze prachtige zondagmiddag was Lindsay weer voldoende hersteld van een kuitblessure waardoor de achterhoede er toch net even iets anders uitzag dan vorige week tegen FC Suryoye. Daarnaast wisselden Daan en Jurgen in de laatste linie van positie waardoor alles wat meer in balans leek te zijn.
Maar ondanks de terugkeer van Lindsay kampte ook Reutum vandaag nog steeds met de nodige afwezigen. Hierdoor moest er voor deze wedstrijd opnieuw een puzzel worden gelegd.

Reutum had haar huiswerk deze week meer dan goed gedaan.
Bon Boys beschikt namelijk over een aantal zeer bepalende spelers, en juist deze spelers lagen vandaag behoorlijk aan de ketting.
Reutum liet de opkomende backs vol in een blok lopen waardoor de opbouw veelal door de as door Bon Boys ging. Dat hield dus automatisch in dat de handige en snelle vleugelspitsen relatief weinig in het stuk voorkwamen.
Omdat Bon Boys veel door de as speelde, liep het vroeg of laat steeds in het blok wat ook daar door Reutum werd opgeworpen.
Een schot(je) van ver buiten de zestien was in deze fase het enige wapenfeit van de ploeg uit Haaksbergen.
Reutum werd hierna ook wat brutaler naar voren en zag dit bijna beloond worden toen Jaap en Bjorn betrokken waren bij een snelle aanval door de as van het veld.
Het was Jaap die Bjorn geheel vrij binnen de zestien zag staan. Jaap bewoog prima door na zijn pass, en kreeg de bal van Bjorn mee in de loop. Daar waar iedereen op een verwoestend schot wachtte, liep ook Jaap zich vast in een Haaksbergs blok.
Reutum bleef scherp, en had na ruim 15 minuten gewoon op 1-0 moeten komen.
Het was Mark die over de rechterkant op pad werd gestuurd. Op snelheid stoof hij al snel bij zijn directe tegenstander weg.
Aan de andere kant zag Bjorn het gebeuren, en meldde zich op zijn beurt rond de zestien.
Het balletje van Mark ging breed op Bjorn die geheel vrij voor het doel, en vanaf een meter of 12 de hoek voor het uitzoeken had. Maar doelman Lankheet van Bon Boys dook voor gevaar voor eigen leven in de baan van het schot, en wist de bal op wonderbaarlijke wijze te pareren.
Hierna was het dan toch echt Bon Boys dat probeerde met verzorgd voetbal de opening te vinden. De druk was er wel degelijk maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit.
Of de laatste beslissende pass was gewoon niet goed, of het was Reutum dat steeds op de goede plek stond om vroegtijdig gevaar te elimineren.
Toch was het Bon Boys dat opnieuw uit de tweede lijn gevaarlijk werd, maar hier was dan wel een slippertje aan de kant van Reutum voor nodig.
Het was Stefan Overbeeke die na zijn onderschepping gelijk afdrukte, waardoor de 0-1 bijna op het scorebord kwam te staan. Bijna, want de bal caramboleerde via de paal weer het veld in.
Bon Boys bleef maar zoeken, en probeerde daar waar het kon spits Jeffrey Zijlstra in te spelen. Samen met verdediger Daan Wilmink van Reutum leverde dit prachtige duels op waarbij beide spelers vol aan de bak moesten om niet door de ander omgeblazen te worden.
Uit één van deze duels vond de prima fluitende scheidsrechter Milan Rouwenhorst dat er teveel getrokken werd waardoor Bon Boys op een mooie plek een vrij bal mocht nemen. Milan Bultman nam plaats achter de bal, maar zag zijn geplaatste vrije bal rakelings naast het doel van goalie Kevin Tulk van Reutum verdwijnen.
Natuurlijk zijn dit mogelijkheden maar het was hierna opnieuw Reutum dat Bon Boys bijna wist te verrassen.
Nu was het Sam Holsink die op pad werd gestuurd. Met de bal aan de voet stoof Sam de 16 binnen om daarna, na een fraaie passeerbeweging, gelijk af te drukken.
Doelman Lankheet moest in deze situatie opnieuw al zijn skills aanspreken om zo de 0-0 op het bord te houden. Het harde schot van Sam wist hij te keren, maar had daarbij het nodige geluk dat de bal na zijn safe, onbedoeld en ietwat gelukkig, onder zijn lichaam bleef liggen.
Toch was Reutum hierna opnieuw bij de openingstreffer toen een corner bij Stijn op kruin belandde. De aanvoerder van Reutum steeg op, om daarna van heel dichtbij hard binnen te koppen. De 1-0 leek nu wel een feit maar de bal ketste uiteindelijk via het aluminium hard tegen de ballenvanger.
Toch had voor de thee ook maar zo de 0-1 kunnen vallen toen Milan Bultman het meest alert anticipeerde op een balletje dat achter de laatste linie van Reutum werd gedropt. Kevin probeerde het nog wel te voorkomen maar zag dat de middenvelder van Bon Boys eerder bij de bal was. Natuurlijk met de nodige druk (voor en achter) probeerde hij de bal over Kevin in het lege doel te lepelen. Hij probeerde het wel, maar zag ook dat de bal toch nog redelijk ver naast het doel van Kevin belandde.
De thee was al ingeschonken toen Bon Boys het toch nog een keer probeerde. Een voorzet van links werd langer en langer, en belandde ver voorbij de tweede paal op het hoofd van Stefan Overbeeke. Na een prima kopstoot verdween de bal in de verre hoek tegen de (binnenkant?) van de paal. Of de bal hierna nu wel, of niet de lijn had gepasseerd was zonder VAR absoluut niet te controleren. Er waren Reutum supporters die de bal wel over de lijn hadden zien gaan, maar ook weer anderen waren ervan overtuigd dat de bal door Jurgen net op tijd uit de doelmond werd geroeid. Laten we het er maar op houden dat Reutum hier misschien wel heel gelukkig wegkwam.

Na de thee werd er natuurlijk een stormloop verwacht van Bon Boys om op deze manier zo snel als mogelijk de bevrijdende 0-1 op het scorebord te zetten.
Maar het spel wat Bon Boys voor de thee de vele toeschouwers voortoverde leek in het verloop van de wedstrijd minder en minder te worden.
Natuurlijk was in het tweede bedrijf ook het balbezit veelal voor de ploeg van trainer Matthijs Blijham maar eigenlijk wist de koploper zich niet gevaarlijk in de zestien van Reutum te melden.
Het was Reutum dat in deze fase door een kopbal van Mark uit een vrije trap nog het dichtst bij een treffer was.
Omdat Bon Boys er voetballend niet doorkwam, moest het dan maar uit de tweede lijn gebeuren. Het was opnieuw Stefan Overbeeke die na een fraaie solo vanaf rechts zijn linker in stelling bracht. Op het randje van het zestienmeter gebied liet hij zijn linker spreken, maar zag ook dat Kevin Tulk precies op de goede plek stond om deze streep klemvast te pakken.
Natuurlijk tikte het tijd in het voordeel van de thuisploeg want hoe langer de 0-0 op het bord bleef, des te meer risico’s moest de ploeg uit Haaksbergen nemen om de koppositie in handen te houden. En we weten allemaal dat voetballen onder tijdsdruk niet altijd de meest ideale combinatie is.
Bon Boys voetbalde steeds minder en probeerde simpelweg te forceren wat inhield dat de ballen net zo hard de zestien uitvlogen dan dat ze erin kwamen.
Reutum vond het prima want op deze manier hield het wel heel gemakkelijk stand.
Mede door deze gekozen speelwijze van Bon Boys kreeg Reutum aanvallend steeds meer ruimte om in te voetballen.
Lindsay leek na een afvallende bal de 1-0 op zijn schoen te hebben maar zag zijn uiteindelijke rolletje eenvoudig in de handschoenen van de keeper van Bon Boys verdwijnen.
Toch leek Bon Boys na een frommel-actie nog bijna de 0-1 binnen te schieten maar opnieuw stond Kevin op de juiste plek om de bal, in tweede instantie, uit de lucht te plukken.
Toen tegen het einde van de reguliere speeltijd waarschijnlijk iedereen dacht, “hier wordt vandaag niet meer gescoord” was Sam er als de kippen bij om een fout in de achterhoede van Bon Boys genadeloos af te straffen.
Onder druk van Sam wist een verdediger de bal niet goed te verwerken waarna Sam in balbezit kwam. Ten koste van een overtreding probeerde de verdediger Sam nog wel te stoppen maar Sam was al op drift geslagen. Met de bal aan de voet stoof hij de zestien binnen om daarna met een verwoestende knal de bal hard, laag, en onhoudbaar voor de Bon Boys goalie binnen te strepen, 1-0 met nog maar 5 minuten op de klok.
Natuurlijk probeerde Bon Boys het tij nog te keren, maar Reutum gaf geen krimp en wist eigenlijk vrij gemakkelijk overeind te blijven in deze toch wel hectische slotfase.
Na 5 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Rouwenhorst uit Deventer het wel genoeg waarna de spelers van Reutum elkaar in de armen vlogen.

Bon Boys liet ook vandaag tegen Reutum zien dat het een ploeg is dat terecht al het hele jaar bovenin meedraait. Maar om wedstrijden tegen taaie en stugge tegenstanders te winnen zal er waarschijnlijk zo nu en dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Ongelooflijk, staat er op de site van Bon Boys te lezen. Dat is misschien wel het mooiste compliment dat je Reutum kunt geven want dit is dit seizoen niet de eerste keer dat we dit lezen.
Toch zal Bon Boys vandaag in de spiegel moeten kijken want om dit soort wedstrijden te winnen zal er toch meer gevraagd worden dan alleen verzorgd voetbal.
Reutum benoemde deze 3 punten als “bonuspunten” want op het totoformulier zullen, normaal gesproken, niet veel “ééntjes” zijn ingevuld.
Toch begint het eigenlijk nu pas echt voor de ploeg uit Reutum want in de komende weken zullen we ploegen treffen die net als Reutum voor direct klassenbehoud strijden.
Dit zijn keer op keer 6 puntenwedstrijden want in deze fase van de competitie kan een winst of verliespartij gelijk grote gevolgen hebben.
Met de overwinning tegen de koploper zit het met het gevoel wel goed, maar het belangrijkste is dit opnieuw te etaleren als volgende week Vorden op bezoek komt.

Opstelling tegen Bon Boys: Kevin, Jaap, Lindsay, Daan, Jurgen, Jordi (Mart 73’), Mark, Dani (Ramon 87’), Stijn, Sam, Bjorn (Casper 73’).