verslag   23 april 2023     38 foto's
Reutum in extremis onderuit tegen Vorden

VV Reutum
zondag 23 april 2023

lees verslag

Vorden


REUTUM – Reutum heeft zich tegen Vorden opnieuw van haar slechtste kant laten zien.
Na de heerlijke overwinning tegen koploper Bon Boys, speelde Reutum een week later een bedroevende pot voetbal.
Een teleurgestelde speler merkte na de wedstrijd dan ook terecht op dat het de laatste periode niet echt loopt zoals we graag willen. “We zullen de komende weken echt uit een heel ander vaatje moeten tappen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan”
Natuurlijk was de overwinning tegen Bon Boys heerlijk, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we in de periode voor Bon Boys ook in veel wedstrijden niet thuis gaven getuige de 4 nederlagen en één mager gelijkspelletje.
In vergelijking met Reutum speelde Vorden vandaag wel met het nodige “gif” dat nodig is om deze 6-punten wedstrijden over de streep te trekken.
De overwinning voor Vorden was gezien het spelbeeld deze middag dan ook meer dan verdiend. Dat de winnende treffer ver in blessuretijd viel, maakte het allemaal nog net een stukje zuurder.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Leushuis was Vorden al gelijk de bovenliggende ploeg.
Kleine duels waar dan ook op het veld vielen allemaal uit in het voordeel van Vorden.
Reutum was steeds te laat, te slordig in de passing, of gewoon niet geconcentreerd genoeg om de ploeg van Wouter Scholten aan het wankelen te brengen.
Vorden had al na 2 minuten op 0-1 kunnen komen toen een corner vanaf de linkerkant voor het doel werd gebracht. Reutum dacht te kunnen ruimen maar maaide volledig over de bal waardoor Vorden een bijna niet te missen kans kreeg. Maar ook deze Vorden speler miste de bal volkomen waardoor de 0-0 op het bord bleef.
Vorden hield de druk er vol op, en Reutum kon alleen maar tegenhouden.
Een schot uit de tweede lijn, in deze fase, werd een prooi doelman Kevin Tulk van Reutum.
Reutum probeerde het wel maar Sam leek voorin wel op een eiland te staan waardoor hij het steeds op moest nemen tegen 3, soms wel 4 verdedigers en dat is natuurlijk teveel van het goede. Om welke reden dan ook was er totaal geen aansluiting waardoor Vorden eigenlijk van de voorwaartsen van Reutum niets te vrezen had.
Vorden bepaalde, en zag zichzelf bijna beloond worden toen opnieuw een schot uit de tweede lijn richting het doel van Kevin werd afgevuurd. Gelukkig behaalde Kevin vandaag wel het gevraagde niveau waardoor ook deze mogelijk geen doelpunt opleverde.
Dit etaleerde de goalie kort hierna nogmaals door een vrije bal op werkelijk fraaie wijze uit zijn hok te ranselen.
Deed Reutum dan de eerste 45 minuten aanvallende helemaal niets? Natuurlijk wel, maar verder dan een paar corners en wat schoten kwam Reutum de eerste 45 minuten eigenlijk niet.
Nee, het gevaar loerde steeds aan de andere kant van het veld waar Vorden bepaalde en heerste.
Vlak voor de thee klapte de buitenspel bij Reutum niet goed open waardoor Vorden spits Gijs van der Veen een geheel vrije doortocht kreeg richting het doel van Kevin.
Kevin dreef de spits een bepaalde kant op waardoor de aanvaller van Vorden Kevin wel moest omspelen. Maar dat was nu juiste waar Kevin op had gehoopt want met een werkelijke fantastische redding wist hij bal van de voeten van de spits van Vorden te grissen.
Dat was het dan ook wel de eerste 45 minuten.

In de rust bleek Lex teveel last van zijn knie te hebben waardoor Wout Slaghekke, na enige weken blessureleed, binnen de lijnen kwam.
Dat Reutum, na de thee, uit een ander vaatje moest tappen leek al snel haar vruchten af te werpen.
Het was namelijk Reutum dat in deze wedstrijd de allergrootste mogelijkheid op een doelpunt kreeg toen Sam vanaf de linkerkant de zestien van Vorden binnen stoof.
De voorzet op de meegelopen Wout was niet iets te scherp waardoor de bal richting de tweede paal rolde. Hier stond Bjorn werkelijk “vogeltje vrij”om de bal op enkele meters van het doel binnen te tikken. In plaats van de bal simpel tegen de touwen te drukken vloog de bal op onverklaarbare wijze over het Vordense doel. Hier had natuurlijk Vorden alle geluk van de wereld.
Kort hierna de tweede tegenvaller voor Reutum toen Mark Morskief zich na ruim 50 minuten voetbal noodgedwongen moest laten vervangen. Voor Mark kwam Jordi binnen de lijnen.
Natuurlijk zag Vorden ook dat Reutum aanvallend wat brutaler werd waardoor de “drive” waarmee Vorden de eerste 45 minuten speelde steeds iets minder leek te worden.
Toch moest Kevin hierna weer in actie komen om een geplaatst schot van de spits van Vorden tot corner te verwerken.
Voetballend verdween dus beetje bij beetje de dominantie aan Vordense kant maar zo niet de mogelijkheden op een doelpunt. In deze fase van de wedstrijd leken deze bij Vorden hoofdzakelijk uit spelhervattingen te komen.
Een scherp aangesneden vrije trap werd onbedoeld door een Reutum verdediger verlengt waardoor deze bij de tweede paal neer plofte. Hier leek een Vordenspeler voor de 0-1 te tekenen, maar opnieuw was daar Kevin die met een wereldsafe de 0-1 voorkwam.
De aansluitende corner leek dan wel de 0-1 te leveren maar opnieuw wist Kevin met een fabelachtige redding de 0-0 op het scorebord te houden.
Vooraf was bekend dat ene Koen Oostenhuis van Vorden wel een aardig balletje kon raken. Na ruim een uur voetbal kwam deze speler binnen de lijnen en gelijk werd duidelijk waarom verschillende verenigingen hem omschrijven als een zeer belangrijke pion in het spel van Vorden.
Reutum was dus op voorhand gewaarschuwd, maar zag deze speler volkomen over het hoofd toen hij niet kort na zijn wisselbeurt, met zijn geweldige linker, het doel van Reutum onder vuur nam. Het was opnieuw aan de Reutum goalie te danken dat deze streep geen treffer opleverde.
Meer dan in de eerste helft golfde het spel in deze fase op en neer want niet kort na de mogelijkheid voor Vorden, was het Sam dat met een harde schuiver de doelman van Vorden op zijn weg vond.
In het verslag van Vorden staat al het één en ander beschreven over de scheidsrechter van dienst deze middag.
Het was voor alle spelers en toeschouwers onbegrijpelijk dat de overtreding op de doorgebroken Bjorn, binnen de zestien, geen strafschop opleverde. Bjorn stoof vanaf links de zestien binnen toen hij het duel met de doelman van Vorden wilde zoeken. Maar dat duel kwam er niet omdat een verdediger, van achteren, Bjorn binnen de beruchte lijnen, tegen het gras werkte.
Maar scheidsrechter Leushuis vond het niets waardoor vriend en vijand in vertwijfeling achter bleven.
Toch had Reutum zich hierna moeten belonen toen Sam samen met Jordi aan een snelle aanvalsopzet begonnen.
Jordi pakte op rechts prima diepte, en kreeg de bal heerlijk van Sam in de loop mee.
Sam stoof hierna gelijk door om daar bij de tweede paal geheel vrij op te duiken. Maar Jordi koos ervoor om vanuit een lastige hoek het doel onder vuur te nemen. Hier was het balletje “breed” eigenlijk de beste en meest logische oplossing geweest.
Ook Vorden kreeg het in deze fase lastiger om voor het doel van Kevin te melden waardoor eigenlijk zich beide ploegen al met een 0-0 verzoenden.
Toch wist Sam in blessuretijd het netje te vinden maar deed dit volgens de scheidsrechter vanuit een buitenspelpositie waardoor deze treffer dan ook werd geannuleerd.
Vorden probeerde het ver, ver in blessuretijd nog een keer, en zag dat Reutum verdedigend enkele steken liet vallen. Met speels gemak mocht de achterlijn gehaald worden waarna de bal vanaf de achterlijn kon worden teruggelegd op enkele geheel vrijstaande Vorden spelers. Uiteindelijk werd spits Gijs van der Veen het “goudhaantje” door deze voorzet hard en dodelijk precies in de lange hoek te krullen, 0-1 met ruim 95 minuten op de klok.
Niet kort hierna was het scheidsrechter Leushuis die deze middag voor de laatste keer op zijn fluit blies.

Over de volle 90 minuten een meer dan verdiende nederlaag omdat Reutum vandaag simpelweg veel te weinig bracht.
Reutum speelde als een ploeg dat zich al in veilige haven waant.
Maar door op deze manier te voetballen is een veilige haven wel heel erg ver weg.
De knop moet om, want nu kan het nog, over enkele weken niet meer.
Nu het nog kan, zullen we ons komend weekend in Lemelerveld op een hele andere manier moeten presenteren dan tegen Vorden.
Het lijkt mij, dat inmiddels dat kwartje nu wel bij iedereen een keer gevallen is.

Opstelling tegen Vorden: Kevin, Lex (Wout 46’), Lindsay, Jurgen, Daan, Mark (51’Jordi), Jaap, Dani (Mart 84’), Stijn, Sam, Bjorn.