Reunie 1 - Reutum 1 2-4
Terug
Reunie 1 - Reutum 1 2-4
Laatst bijgewerkt:
Reunie
zon 03 december 2023
2-4
Reutum
BORCULO – Als eerste een woord van dank voor de spelers en begeleiding van het tweede elftal van Reutum die vandaag ( en ook al vorige week) in grote getalen aansloten bij het eerste elftal van Reutum.
Mede door een ware blessuregolf (waarvan enkele ernstig en langdurig) binnen de eerste selectie, was al vroeg duidelijk dat het voor aanvang van de wedstrijd Reünie – Reutum, 7 eerste elftal selectiespelers moest missen.
Het laatste blessuregeval heet Lex, een op het oog onschuldige verstapping op de training deze week, deed Lex een dag later in het gips belanden.
Reutum vertrok dus met een mix van 1 en 2, en JO-O19 richting sportpark de Wildbaan in Borculo om daar de strijd aan te gaan met Reünie.
Reutum opereerde als een echte (vecht)machine want achterin werd relatief weinig weggegeven terwijl de aanvallers van Reutum het de verdedigers van Reünie meer dan eens erg lastig maakten.
Reutum scoorde op de juiste momenten, en wist daarnaast de angel uit het spel van Reünie te halen waardoor Reutum over de volle 90 minuten dan ook verdiend met 2-4 won.
Reutum begon voortreffelijk aan de wedstrijd, en had de druk er gelijk op. Dat hield in dat Mark, rond de zestien, alleen ten koste van een overtreding kon worden gestopt.
Stijn nam plaats achter de bal om deze hierna met veel gevoel voorbij de Borculose muur te krullen. De keeper stond aan de grond vastgenageld, en had dus geen antwoord op de inzet van Stijn, 0-1 op het bord, en 1 minuut gespeeld.
Reünie leek wat wakker te schrikken in de minuten hierna, en probeerde met name via de handige en behendige Hennink de bakens te verzetten maar verder dan een hard schot, dat ver voorbij het doel van Reutum verdween, kwam de ploeg van trainer Mark Reinders in deze fase niet. Aan de andere kant had de achterhoede van Reünie geen antwoord op het frivole aanvalsspel van de ploeg uit Reutum.
Het was opnieuw Mark die enkele verdedigers te slim af was aan de rechterkant van het veld. Zijn lage voorzet op Jaap leek al snel de 0-2 te betekenen, maar Jaap raakte de bal volkomen verkeerd waardoor deze grote mogelijkheid dus geen treffer opleverde.
Toen kort hierna Mick vrij voor het doel werd gevonden leek Mick van dichtbij de 0-2 eenvoudig binnen te kunnen knikken. De intentie was er zeker, maar de duw die Mick van achteren kreeg zag echt iedereen behalve scheidsrechter Reintjes waardoor de bal dus niet op de stip belandde.
Reutum bleef dreigend, en zag dat Mick wederom aan de achterhoede van Reünie wist te ontsnappen. Op snelheid stoof hij richting de doelman van Reünie maar tikte hierbij de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman uit Borculo nog net op tijd redding kon brengen.
Reünie bleef het proberen maar liep zich keer op keer vast op de, deels erg jonge, achterhoede van Reutum. De enige verdediger met al behoorlijk wat caps op zijn naam, Mart Lammerink, wist zijn jonge secondanten zo te sturen en te motiveren dat Jop, Kjelt en Mats allemaal een prima pot afleverden.
Het was in deze fase juist Reutum dat zich opnieuw had kunnen belonen.
Een heerlijk, scherp aangesneden corner van Mats, werd bij de tweede paal door Stijn weer met veel gevoel voor het doel gekopt. Deze kopbal vond Mark die, vanaf een meter of vijf, de 0-2 mocht binnenkoppen. Zijn prima kopbal volgde, maar de redding van doelman Janssen van Reünie was nog net even iets spectaculairder waardoor de bal, via de vingertoppen van de doelman, rakelings over de lat verdween.
Daar waar Reutum al zeker veel ruimer voor had moeten staan begon Reünie tegen het einde van de eerste helft steeds nadrukkelijker op de deur van Reutum te bonken.
Een corner verdween in een woud van benen maar belandde uiteindelijk bij een aanvaller van Reünie voor de voeten. Met een soort van reflex wist doelman Kevin Tulk van Reutum deze inzet nog net op tijd uit zijn hok te ranselen.
Voetballend leek de ploeg uit Borculo vandaag geen echte potten te breken dus probeerde men via corners en indraaiende vrije trappen voor gevaar te zorgen.
En dat gebeurde dan ook. Een indraaiende vrije bal werd panklaar bij Guus Vaarhorst op de kruin gedeponeerd. Van dichtbij had hij geen enkele moeite de bal hard tegen de touwen te koppen, 1-1.
Toch had voor de thee gewoon de 1-2 op het bord moeten verschijnen toen opnieuw Mark, op het randje van buitenspel, doorbrak. Op snelheid stoof hij richting de doelman om daarna de bal in de lange hoek te schuiven. Zijn inzet kwam er, maar zo ook de fraaie redding met de voet van de doelman van Reünie. De bal rolde richting de tweede paal waar Stijn was opgedoken om de bal van een meter of 5 in het geheel lege doel te leggen. Maar van dichtbij kreeg de aanvoerder van Reutum het niet voor elkaar de bal tegen de touwen te leggen.
De bal verdween op enkele meters van het doel hoog over het doel waardoor Reünie werkelijk met de schrik vrijkwam. Dit had gewoon de 1-2 moeten betekenen beaamde ook Stijn na de wedstrijd.
 
Na de rust was het opnieuw de ploeg uit Reutum dat het scherpst uit de kleedkamer kwam.
Het was Dani die op het middenveld een tweede bal won, en na zijn onderschepping gelijk de aanval zocht. Maar ver kwam de middenvelder van Reutum niet want op ruim 22 meter van het doel werd hij compleet van de sokken gelopen. Stijn nam weer plaats achter de bal, en krulde de bal opnieuw met veel gevoel langs de muur.
Via de keeper, en de paal ketste de bal weer het veld in waar Bjorn precies op de goede plek stond om de terugspringende bal van dichtbij tegen de touwen te drukken, 1-2.
Hierna probeerde Stijn het nog zelf een keer vanaf een meter of 20, maar de doelman had prima zicht op de bal en wist deze dan ook te pakken.
Toch was het hierna Reünie dat steeds nadrukkelijker en gevaarlijker de aanval zocht.
Met een schot van ver buiten de 16 werd het eerste waarschuwingsschot gelost maar trof het nog geen doel.
Toen niet kort hierna opnieuw een heerlijk schot werd gelost leek de 2-2 wel te vallen, maar nu had Kevin de passende redding om de nipte 1-2 op het bord te houden.
De druk werd groter en groter wat resulteerde in de meer dan verdiende 2-2. Toch mogen we als Reutum best wat vraagtekens zetten bij deze treffer want dit leek wel heel kinderlijk te mogen gebeuren.
Na de 2-2, en het vertoonde spel van de thuisploeg in deze fase moest Reutum alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen.
De 3-2 leek te vallen toen Borculoër Hennink zichzelf heerlijk vrijspeelde, en vanaf een meter of 16 vrij mocht aanleggen. Maar gelukkig stond Kevin op de juiste plek om deze inzet uit zijn doel te boksen.
Hierna leek de storm wat te gaan liggen want er gebeurde eigenlijk niet meer zoveel voor beide doelen totdat Reutum aanvaller Chiel Wesselink voor de moegestreden Mick binnen de lijnen verscheen.
Chiel was nog maar koud in het veld toen hij de bal op een meter of 22 voor de voeten kreeg. Op snelheid zocht hij de 16 om daarna de bal kiezelhard bij de tweede paal binnen te strepen.
Helaas beschikt ook Reünie over een prima doelman want met een katachtige reflex wist hij nog net de hand achter de bal te krijgen, waardoor hij toch onbedoeld een rebound weg moest geven. En net als bij de 1-2 was opnieuw Bjorn er als de kippen bij om deze rebound van dichtbij binnen te tikken, 2-3.
Praktisch vanaf de aftrap wist Reutum de bal opnieuw prima te onderscheppen waardoor Mark een vrijbrief kreeg om geheel vrij voor de doelman van Reünie op te duiken. De 2-4 leek in de maak maar met opnieuw een fraaie redding wist de doelman de 2-4 te voorkomen. Toch viel de 2-4 na een heerlijke aanvalsopzet over de rechterkant. Het was Bjorn die aan de basis stond van deze aanval. Op rechts zocht Bjorn diepte om daarna de bal met een prima crossbal naar de linkerkant te dirigeren. Chiel was daar inmiddels opgedoken om deze
crossbal te verwerken. Chiel bedacht zich geen moment toen hij Jaap diepte zag pakken. De crossbal van Bjorn werd gelijk door Chiel, met het hoofd, bij Jaap voor de voeten gedropt.
Mede hierdoor verscheen Jaap oog in oog met de doelman van Reünie die dit keer geen passend antwoord had op de inzet van Jaap, 2-4.
Met nog een kleine 5 minuten op de klok probeerde de thuisploeg nog een keer de bakens te verzetten. De gewilde snelle aansluitingstreffer leek alsnog te vallen maar hier stak Reutum
doelman Kevin Tulk persoonlijk een stokje voor waardoor de ploeg uit Reutum met een keurige 2-4 overwinning uit Borculo vertrok.
 
Een compliment aan de hele ploeg is hier zeker op zijn plaats want het natuurlijk niet eenvoudig om bijna wekelijks met een andere samenstelling aan wedstrijden te beginnen.
Voor de winterstop spelen we nog één wedstrijd namelijk tegen SV Heeten, en daarna gaan de schoenen even in het vet.
Zoals het nu uitziet zullen we begin 2024 waarschijnlijk wel weer enkele spelers meer beschikbaar hebben, maar voor komend weekend zullen we in Reutum nog een keer met
elkaar de schouders eronder moeten zetten.
Tegen SV Heeten zullen we nog één keer gas moeten geven om zo met een redelijk goed gevoel de korte winterstop in te duiken.
Opstelling tegen Reünie: Kevin, Jop, Mart, Kjelt, Mats, Dani, Jaap, Bjorn, Stijn, Mick
(Chiel 74’), Mark

 

Recent nieuws