verslag   10 april 2023     23 foto's
FC Suryoye blaast Reutum in 45 minuten van het veld.

VV Reutum
maandag 10 april 2023

lees verslag

FC Suryoye-Mediterraneo


REUTUM – Het 1e elftal van Reutum is afgelopen Paasmaandag volledig van het veld geblazen. Dit had deels te maken met de harde wind die van goal tot goal stond, maar had nog meer te maken met de energieke spelopvatting van de ploeg van Paul Krabbe.
FC Suryoye zat er gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harmelink bovenop, en liep uiteindelijk uit naar een 0-3. 
Een uitslag die gezien het spelbeeld meer dan verdiend was, en nog wel een stuk hoger had kunnen uitvallen.
FC Suryoye stak er in dit restant van 45 minuten gewoon met kop en schouders bovenuit.
 
Een ander opvallend detail was, dat FC Suryoye deze wedstrijd met exact dezelfde 11 namen aan de aftrap stond, als 4 weken geleden, toen de wedstrijd in de rust werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.
Maar voor Reutum lagen de kaarten vandaag toch net even iets anders op tafel.
De gehele achterhoede die 4 weken geleden nog aan de aftrap stond (Wout M, Wout S, Lex en Lindsay) keken vandaag met blessures vanaf de zijkant toe.
Dat hield in dat Reutum vandaag met een behoorlijke aangepaste defensie aan de aftrap verscheen.
Een ander groot nadeel was dat de thuisploeg in dit restant van 45 minuten vol tegen de harde wind in moest voetballen.
Dat hield in dat de voorwaartsen van Reutum maar moeilijk gevonden konden worden, terwijl de ploeg uit Enschede, met de wind vol in de rug, wel heel erg gemakkelijk haar voorwaartsen wisten te bereiken.
De “uit nood geboren” achterhoede van Reutum deed haar best, maar kon het simpelweg niet bolwerken tegen de handige, slimme en rappe aanvallers uit Enschede. 
Al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal zat de druk er vol op. 
In deze fase leidde dit nog niet tot mogelijkheden, maar het balbezit was wel voor 80% voor de ploeg uit Enschede.
Toch was de eerste (kleine) mogelijkheid voor de thuisploeg toen Mark over rechts door de linies sneed. Zijn voorzet was net iets te scherp waardoor Bjorn zijn voet er niet goed tegenaan kon zetten. Bjorns inzet verdween dan ook ruim naast het doel van de goalie van FC Suryoye.
Maar hierna greep de ploeg van Paul Krabbe steeds meer het initiatief.
Een schot van Jacob Saïd van dichtbij was al het eerste signaal, en de druk werd nog groter toen niet kort hierna Brian Hanna alleen op Kevin mocht aflopen. Met een “puntertje” probeerde de spits van FC Suryoye Kevin te verschalken, maar met zijn voeten wist de Reutumse goalie al een vroege 0-1 te voorkomen.
Maar toen iedereen dacht dat de 0-1 wel snel zou vallen, had eigenlijk gewoon de 1-0 voor de thuisploeg moeten vallen. Opnieuw was het Mark die aan basis stond. Nu wist hij vanaf links gevaarlijk door te breken. Zijn voorzet vond Sam die de bal uit de lucht heerlijk controleerde. Met een geweldige passeerbeweging stuurde hij zijn tegenstander het bos in om zo oog in oog te komen met doelman Felix van Berkel van FC Suryoye. Sams inzet met links kwam, maar zo ook de redding van de doelman van FC Suryoye waardoor de 0-0 gewoon op het bord bleef staan.
Uiteindelijk viel dan toch de 0-1 op een moment dat niemand het verwachtte. Een lange bal werd knullig rond de middenlijn verspeeld waardoor middenvelder Diogo Gomes het praktisch vanaf de middenlijn probeerde. Met de wind in de rug moet hij waarschijnlijk gedacht hebben de bal wel even over Kevin heen te lepelen. Maar de bal was niet best en plofte ergens ver voorbij de tweede paal binnen de zestien. 
Aanvaller Jacob Saïd geloofde in deze bal evenals verdediger Daan Wilmink, in het duel wat volgde, leverde een aanvallende winnaar op. Met de bal aan de voet zocht Saïd de doelman van Reutum om daarna de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Ruben Katalanc. Al snel hierna lag de 0-1 al tegen de touwen.
Toen niet kort hierna vleugelaanvaller Katalanc aan een heerlijke solo begon, zag iedereen de 0-2 al op het scorebord verschijnen. In de zestien stuurde hij enkele verdedigers van Reutum het bos in om zo, frank en vrij, de 0-2 te kunnen binnen schieten. Waarom de 0-2 niet viel weet nu nog niemand, maar de bal verdween uit eindelijk niet tussen de palen waardoor Reutum werkelijk met de schrik vrijkwam.
Maar niet lang hierna liet deze gevaarlijk vleugelflitser opnieuw zijn linker spreken. Opnieuw na belabberd wegwerken aan Reutum-kant verdween de bal bij Katalanc voor de voeten.
Na een korte aanname liet hij zijn linker van zeker een meter of 22 spreken. Hard en onhoudbaar voor Kevin verdween de bal in de bovenhoek waardoor de verdiende 0-2 na een kleine 40 minuten voetbal op het scorebord kwam te staan.
Reutum was geen schim meer van de ploeg die vorige week Stevo het leven meer dan zuur maakte. Simpelweg veel te veel spelers zakten vandaag (opnieuw) door de ondergrens en dat baart toch de nodige zorgen. Tel daarbij nog een waslijst aan geblesseerden bij op dan weet je dat Reutum zich in een meer dan moeilijke fase bevindt.
Dat het in blessuretijd dan ook nog 0-3 werd door Brian Hanna zegt dan ook alles over deze dramatische 45 minuten van Reutum.
 
Volgende week mogen we koploper Bon Boys op de Kottenbrei verwelkomen.
Als er dan niet uit een heel ander vaatje getapt gaat worden dan moeten we voor het ergste vrezen.
Gelukkig hebben we nog een aantal dagen tot aan komende zondag, maar dat we zondag vol aan de bak moeten is nu al wel duidelijk.
Hoe, en met wie we dat gaan doen is nu voor iedereen nog een vraagteken
Wat we nu al wel weten is dat, er komende zondag, 11 getergde en meer dan gemotiveerde voetballers aan de aftrap moeten verschijnen.
 
Zondag 16 april:                Reutum – Bon Boys Aanvang: 14.00 uur.
 
Opstelling tegen FC Suryoye: Kevin, Jaap, Mart, Jurgen, Daan, Jordi, Dani (Jort 85’), Stijn, Sam, Mark, Bjorn.