nieuws   02 juni 2021     1 foto
Regiocup programma zaterdag 5 juni met diverse info.
Eindelijk stond er op weer een voetbalprogramma voor de jeugd op het programma.
Zaterdag 5 juni was start van de Regio-cup van de KNVB voor de jeugd!
Deze regionale competitie is door de KNVB opgezet om zo aan het eind het seizoen toch nog een 4-tal wedstrijden kunnen gaan spelen tegen clubs van andere verenigingen. 
Dit geldt de jeugdteams tot en met 18 jaar. De  senioren mogen helaas nog niet tegen andere verenigingen uitkomen bij deze stap van de versoepelingen.
De Regio Cup wordt op 4 zaterdagen gespeeld: 5, 12, 19 en 26 juni
Op sportaccommodaties zijn alle personen welkom die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden. Publiek en ouders mogen zowel binnen als buiten niet op de accommodatie aanwezig zijn. Uitzondering hierop zijn ouders/ verzorgers die vervoer naar uitwedstrijden verzorgen in verband met de KNVB Regiocup. Zij vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn. De kantine  op de Kottebrei blijft zaterdags geloten.
 
Uitslagen  zaterdag 5 juni 2021
Reutum JO15-1 - PH JO15-2 -----2-4
Reutum MO13-1 - Luctor Et Emergo MO13-2 -----13-0
Heracles avc JO13-1G - Reutum JO13-1G ----2-4
Tukkers De JO12-1 - Reutum JO12-1 ----2-4
Quick '20 JO10-2 - Reutum JO10-1G ----10-8
Reutum JO10-2 - De Esch JO10-2 -----3-10
Stevo JO8-2 - Reutum JO8-1G ----4-6
Reutum JO8-2 - De Esch JO8-1 ---- 7-8
Afgelast:
Quick'20 JO17-4 - Reutum JO17-1---- afgelast
 
Coronamaatregelen
Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:
Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking in en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
 
 
Regiocup regels bij een gelijk spel
Omdat we toch een competitief element willen toevoegen aan een wedstrijd, is besloten om na afloop van iedere wedstrijd die in een gelijkspel eindigt een strafschoppenserie af te werken. Dit geldt voor alle categorieën. Voor de competitie waarvoor standen worden bijgehouden is het dan tegelijk een extra maatregelen voor het geval teams in een eindstand op alle vlakken op een gelijke plaats eindigen. De strafschoppenserie wordt afgewerkt zoals beschreven in de spelregels veldvoetbal. 
 
Met inachtneming van de hierna genoemde voorwaarden, nemen beide teams vijf strafschoppen 
• De strafschoppen worden om en om genomen; 
• De strafschoppenserie zal niet worden voortgezet, zodra een partij een aantal doelpunten heeft gemaakt, dat door de andere partij niet meer kan worden bereikt; 
• Nadat elke partij vijf strafschoppen heeft genomen en de stand gelijk is, wordt de strafschoppenserie voortgezet, totdat een team een doelpunt meer heeft gemaakt dan de andere partij, nadat elke partij een gelijk aantal strafschoppen heeft genomen
• Elke strafschop moet door een andere speler worden genomen en alle in aanmerking komende spelers moeten een strafschop hebben genomen, voordat een speler een tweede strafschop mag nemen; 
• Het bovenstaande principe gaat door voor elke volgende serie, maar een team mag de volgorde van de nemers veranderen; 
• De strafschoppenserie mag niet worden vertraagd omdat een speler het speelveld verlaat. De speler verspeelt zijn beurt (geen doelpunt) als hij niet op tijd terug is om de strafschop te nemen.