nieuws   15 september 2022     1 foto
Quick 20 op bezoek

Op de Kottenbrei: de entourage van Quick ‘20 1

Om 18.15 parkeert het busje op de dan nog lege parkeerplaats van De Kottenbrei. Vier mannen stappen uit, nemen poolshoogte en laden alle attributen uit die het eerste elftal van Quick ‘20 nodig heeft om top te kunnen presteren tegen tweedeklasser VV Reutum.

De kantine is open en het ruikt naar koffie. Verder is het leeg op Trudy na. “Onze spelers zitten nog onder de koeien”, grapt Trudy tegen de leden van de staf en heet hen van harte welkom.
Wat hebben deze mensen allemaal mee? Het meeste zit in een grote metalen kist. Natuurlijk, alle materiaal voor de verzorging, tot broodjes aan toe voor de inwendige mens. Elke speler wordt verzorgd, gemasseerd, getapet en krijgt een hartslagmeter om.
Nee, aan één kleedkamer heeft Quick ‘20 1 niet genoeg en natuurlijk krijgt de tegenstander twee kleedkamers inclusief douchen na afloop ter beschikking. Alle kleding ligt klaar voor de mannen die alleen hun eigen voetbalschoenen mee hoeven te nemen. Gecarpoold wordt er niet. Van heinde en verre komen de spelers, ook met de trein uit Groningen (en terug)en mama die haar zoon van station haalt en brengt.
De grandeur van een grote amateurvereniging die op het hoogste niveau heeft gevoetbald, en gezien de organisatie en het voetbal weer terug wil naar dat niveua zie je op deze dinsdagavond tijdens de bekerwedstrijd in Reutum terug.

Mooi toch!