nieuws   20 september 2023     2 foto's
Pupillen scheidsrechterscursus bij VV Reutum

De volgende  JO-17 spelers hebben maandag 18 september een korte cursus spelbegeleider-pupillenscheidsrechter gevolgd:
Tom Slaghekke, Bart Hemmer, Jelle Rikkink, Siem Peulken, Kees Groothuis, Joep Lowik,
Siets Wilmink, Hidde Groothuis, Bob Droste, Pim Braakhuis, Polle Steggink, Lucas Frieling,
Mees Grundel, Jorn Spijker, Jette Morskieft en Lotte Telgenhof.

Deze cursus werd op inspirerende wijze gegeven door scheidsrechter Rob Olde Klieverink en Dave Hoffmann van de scheidsrechtersvereniging Noord Oost Twente (NOT) in samenwerking met de scheidsrechterscommissie en de Technische commissie van vv Reutum.
Beide scheidsrechters hebben op deze avond de cursisten de fijne kneepjes van het (pupillen) scheidsrechtersvak, zowel in theoretisch als praktisch opzicht, op een mooie en leerzame manier aangereikt.

vv Reutum hecht groot belang aan de opleiding van haar jeugd tot (pupillen)scheidsrechter.
Er ontstaat daardoor niet alleen een grote poule van scheidsrechters voor de pupillenwedstrijden, maar het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers zelf.
De spelers leren de spelregels en ervaren hoe belangrijk het is dat voetballers  (zou dit ook geen goede cursus zijn voor ’t publiek en de senioren) respect hebben voor beslissingen van de scheidsrechter en respect hebben voor elkaar. Hierdoor accepteert de speler vaker een beslissing van de scheidsrechter en leidt dit weer tot minder protesteren.
vv Reutum feliciteert alle deelnemers en we hopen dat jullie met veel plezier en zelfvertrouwen de aankomende jaren wedstrijden van de JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 bij VV Reutum gaan leiden. tenminste als ze zelf niet hoeven te voetballen.