nieuws   25 september 2019     1 foto
Promotie-/degradatieregeling Derde Klasse A 2019/2020

Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake is van een verplichte promotie of degradatie en dat geen sprake is van vrije inschrijving.

De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van verenigingen,
de overstap van zaterdag naar zondag of andersom dan wel het uit de competitie nemen door de tuchtcommissie of het bestuur amateurvoetbal,
worden zo mogelijk opgevuld vanuit de nacompetitie.
In voorkomende gevallen zal dit zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd met de betrokken (kandidaat-)verenigingen.
Dit kan in voorkomende gevallen betekenen dat er mogelijkerwijs sprake is van een wijziging in het hieronder beschreven speelschema van de nacompetitie(s).

3e klasse A t/m D

• De kampioenen promoveren naar de 2e klasse van het zondagvoetbal.
  • De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 12 en 13 van de 2e klasse I en J promotie-/degradatiewedstrijden voor 2 plaatsen in de 2e klasse van het zondagvoetbal.
  • De nummers 11 en 12 van de 3e klassen C en D en de nummers 12 en 13 van de 3e klassen A en B spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klasse A t/m G promotie-/degradatiewedstrijden voor 7 plaatsen in de 3e klasse van het zondagvoetbal.
  • De nummers 13 van de 3e klassen C en D alsook de nummers 14 van de 3e klassen A en B degraderen naar de 4e klasse van het zondagvoetbal.