nieuws   24 februari 2022     1 foto
Programma voorbeschouwing - Uitslagen 26 februari tm 28 februari 2022

Reutum won vanmiddag de thuiswedstrijd tegen KVV Losser met 2-1.
Net voor rust kwam Reutum op 1-0 door een doelpunt van Stijn Slaghekke.
Ongeveer een kwartier na de rust verdubbelde de ploeg van Peter Bokma de voorsprong door een vrije schop van Sam Holsink, waarna  Losser met een treffer de spanning weer volledig terug bracht in de wedstrijd, maar Reutum gaf de voorsprong niet meer uit handen en wist de overwinning, in de wedstrijd die onder goede leiding stond van scheidsrechter Smeenge,  over de streep te trekken. 
 

Voorbeschouwing : Erg rustig inhaalweekend voor VV Reutum 
Terwijl vele Reutummers de voetbalschoenen hebben verruild voor de skischoenen gaat een aantal teams aankomend weekend in actie komen voor inhaalwedstrijden. 
Op zaterdag is er echter geen enkel team van VV Reutum dat in actie komt. De vakantieweek wordt dus voor alle jeugdige voetballers voortgezet met een vrije zaterdag. Is er dan niets te beleven op de Kottenbrei? Dat gelukkig wel. De echte voetballiefhebber kan zich gaan verheugen op (wederom) een Duits onderonsje aan de Holsmanweg. Om 14.30 uur kruisen JSG Uelsen/ASC A2 en JSG Niedergrafschaft 3 de degens met elkaar. Het gaat hierbij om een vriendschappelijke duel. 

Op zondag zou VV Reutum 2 dan eindelijk weer eens in actie komen voor de competitie. Maar u leest al aan de formulering van de voorgaande zin dat deze wedstrijd niet doorgaat. De KNVB heeft de wedstrijd met EMOS 2 afgelast. Zodoende wacht het tweede elftal nog altijd op de eerste competitieuitslag van het jaar 2022, terwijl we volgende week al de maand maart binnendringen. Hoewel er teleurgesteld werd gereageerd op deze afgelasting zocht een aantal spelers zoals altijd direct naar een positief aanknopingspunt. Het carnavalsfeest van aanstaande zaterdag bij Bays is reden genoeg voor de VV Reutum 2-spelers om niet lang te balen van deze vrije zondag. 
Wie op zondag wel in actie komen zijn VV Reutum Vrouwen 1 en VV Reutum 1. Om 11.30 uur gaan de dames op eigen veld de strijd aan met de concurrenten van DTC ’07. Dit betreft een duel tussen de nummer 8 en de nummer 3 van de ranglijst. Een mooi moment voor Vrouwen 1 om de eerste punten van dit jaar te pakken. 
Voor VV Reutum 1 staat een thuisduel met Losser op het programma. De ploeg van Peter Bokma kent een uitstekende hervatting van de competitie met twee winstpartijen op vreemde bodem als start. Avanti en Borne werden aan de zegekar gebonden en daardoor vindt VV Reutum zichzelf terug op plek nummer vijf op de ranglijst. Losser staat achtste en zal in Reutum de aansluiting met de bovenste helft van de middenmoot willen behouden. De club zit daarnaast middenin de fusiebesprekingen. KVV Losser gaat per volgend seizoen samen met AJC verder als één gezamenlijke club. Voetballers van Losser kunnen inmiddels kiezen uit vier verschillende clubnamen voor de nieuwe start in de clubhistorie: Sport Vereniging Losser, Sport Club Losser, SV Brilmansdennen of Fusie Club Losser. Zondag zal dan ook de laatste wedstrijd van VV Reutum tegen Losser zijn, hopelijk kunnen we bij deze wedstrijd rekenen op veel publiek. 

Met de eerste thuiswedstrijd van dit jaar is ook de pupil van de week terug van weggeweest. Zondag is deze eer weggelegd voor Max Jansen, de oudste zoon van vader en tevens VV Reutum-leider Tim Jansen. Max woont aan het Laderken en voetbalt in VV Reutum JO12. Zondag gaat hij het eerste doelpunt aan Reutumse zijde proberen te maken. 
Allen een fijn voetbalweekend toegewenst! 
 
Programma zaterdag 26 februari 2022
JSG Uelsen/ASC 1 - JSG  Niedergrafschaft 1  ----8-0 
 
Uitslagen zondag 27 februari 2022
Reutum 1 - Losser 1     ----2-1
Reutum Vr.1 - DTC '07 Vr.1 ----1-3
Afgelast zondag 27 februari 2022
Emos 2 - Reutum 2 ---- afgelast
 
Derde Klasse A
Uitslagen zondag 27 februari 2022
Borne 1 - MVV '29 1      ----3-5
LSV 1 - TVO 1     ----1-5
Luctor Et Emergo 1 - RSC 1    ----1-0
Reutum 1 - Losser 1   ----2-1
Saasveldia 1 - UDI 1     ----4-1
W.V.V.'34 1 - Tukkers De 1     ----1-3
Afgelast Zondag 27 februari 
DSVD 1 - Avanti Wilskracht 1 ---- afgelast