nieuws   09 juni 2022     1 foto
Programma - voorbeschouwing 11-12 juni 2022

Reutum 1 wint de eerste wedstrijd in de nacompetitie nipt met 3-2 van Warnsveldse Boys.
In de eerste helft had Reutum een klein overwicht en dat resulteerde in de 1-0.
In de tweede helft kwam Reutum snel op 2-0, waarna de gasten bina direct na het Reutum doelpunt via een strafschop gegeven door de goed leidende scheidsrechter Ordelmans op 1-2 kwamen.
Gedurende de tweede helft was de ploeg uit Warnsveld  de betere ploeg en kwam dan ook in de 88e minuut terecht op gelijke hoogte.
In de 94e minuut wist Reutum de 3-2 te maken.
De ontlading was groot na dit doelpunt van de moegestreden spelers en de gehele bank op het veld.

Reutum wacht woensdag alweer het volgende duel. Dan wordt op de Kottenbrei tegen Tweede klasser Wijhe  ’92.  Zij wonnen vanmiddag van MVV’29 met 2-1.
Dat zal dus niet gemakkelijk worden.
Aanvangstijd op 20:00 uur.
Alle steun voor de Reutummers is uiteraard welkom!

Voorbeschouwing:
VV Reutum 1 verlengt voetbalseizoen dankzij nacompetitie

Het reguliere voetbalseizoen is vorige week ook door de laatste actieve VV Reutum teams afgesloten. Het tweede wist knap te winnen van de (tot dan toe) ongeslagen kampioen SDC’12 3 uit Denekamp.
Ons vlaggenschip van de vereniging won met grote cijfers in Lonneker van LSV. Door die overduidelijke drie punter op bezoek bij de nummer laatst uit 3A verzekerde Reutum zich van nacompetitie voor promotie. Het voetbalseizoen gaat dus verder!
Aankomende zondag wacht de eerste van mogelijk drie promotiewedstrijden. Warnsveldse Boys uit Warnsveld komt naar de Kottenbrei afgereisd om de strijd aan te gaan met de ploeg van Peter Bokma.
De ploeg uit de buurt van Zutphen eindigde op de vijfde plaats in de 3e klasse D en mag vanwege het kampioenschap in de tweede periode aantreden in de nacompetitie.
Omdat VV Reutum op de hogere tweede plek eindigde spelen onze blauw-gelen thuis.
Het zal voor VV Reutum de tweede keer zijn dat er om promotie wordt gevoetbald sinds de overgang naar de derde klasse na het seizoen 2014-2015.
In 2018 mocht VV Reutum het opnemen tegen Robur et Velocitas, maar deze wedstrijd ging helaas met 4-2 verloren. Wat bij is gebleven is een sfeervolle trip naar Apeldoorn waarbij veel Reutum-supporters het eerste elftal volgden. Een ware thriller volgde na een mooie blauw-gele sfeeractie, maar uiteindelijk was het resultaat dus niet om over naar huis te schrijven.
Aanstaande zondag mag VV Reutum op herhaling na een ijzersterk seizoen in 3A en een simpele overwinning op LSV als afsluiter.
Warnsveldse Boys kende een mindere generale door met 2-1 te verliezen op bezoek bij KCVO dat als derde eindigde in hun competitie.

Wanneer we naar het doelsaldo van beide ploegen kijken dan kan er wel eens een doelpuntrijke wedstrijd volgen zondag. VV Reutum weet makkelijk het netje te vinden (72 doelpunten voor), maar kreeg met 48 tegendoelpunten ook de meeste tegentreffers om de oren wanneer we kijken naar de topploegen.
Voor de groen-witte tegenstander van zondag geldt eigenlijk hetzelfde. Met 62 gescoorde goals maakte het de op één na meeste treffers van de competitie.
Maar van de top vijf moesten ze ook de meeste tegendoelpunten verwerken: 42.

De winnaar van zondag speelt aanstaande woensdag het tweede promotieduel tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Wijhe’92 en MVV’29.
Die laatste ploeg eindigde in de competitie net twee punten onder Reutum en neemt het dus zondag op tegen Wijhe dat onderin de tweede klasse is geëindigd.
Volgende week zondag wacht na woensdag eventueel het derde promotieduel op neutraal terrein. Maar zover is het nog niet, eerst dient er zondag gewonnen te worden! We hopen op support van vele Reutummers!

Allen een fijn (voetbal)weekend toegewenst!

Programma zondag 12 juni 2022
14:00 ---- Reutum 1 Warnsveldse Boys 1 o.l.v. J.G. Ordelmans, Asssistent 1 R.A. Hoffmann, Assistent 2 R. Rozema
10:45 ---- TVC'28 -10 - Reutum 3

Uitslagen Promotie degradatie 2e klasse>>3e Klasse
Reutum 1 - Warnsveldse Boys 1 ----3-2
Robur et Velocitas 1 - Avanti W. 1 ----1-2
Vogido 1 - KCVO 1 ----1-4
Wijhe '92 1 - MVV '29 1 ----2-1

Promotie degradatie 3e klasse >> 4e klasse
Uitslag zondag 12 juni 2022
Udi - Kosc ----2-1
Programma woensdag 15 juni 2022
AVC La Premiëre - Vios Beltrum (15 juni 20:00)
BVV Borne - FC Dinxperlo (15 juni)
Sp. Lochem - VC Fleringen(15 juni 19.00 uur)

Regels m.b.t. Nacompetitie Verlenging en penalty’s
• Als een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, wordt er meteen verlengd met 2 x 15 minuten.
• Als ook na verlenging de stand nog gelijk is, dan volgt een strafschoppenserie. Deze wordt afgewerkt volgens het reguliere systeem: Ploeg A begint, daarna volgt Ploeg B, waarna weer Ploeg A aan de beurt is, gevolgd door Ploeg B enz. Als de stand nog altijd gelijk is nadat beide ploegen vijf strafschoppen hebben genomen, gaat de reeks verder volgens het reguliere systeem, tot er een winnaar is.

Wisselen
• Is een standaardwedstrijd niet na de reguliere speeltijd beslist en moet er een verlenging worden gespeeld, hebben de teams de mogelijkheid om in die verlenging een vierde wisselmoment te gebruiken.
• Tijdens de reguliere speeltijd mogen er maximaal vijf spelers gewisseld worden, verdeeld over drie wisselmomenten (de rust is geen wisselmoment).
• In de verlenging mag een zesde speler, onder wie de doelverdediger, worden vervangen.
• Het is daarbij niet van belang of in de reguliere speeltijd of in de verlenging de derde wisselmogelijkheid al is gebruikt.
• Een speler die is gewisseld, mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.