nieuws   23 maart 2023     1 foto
Programma - voorbeschouwing - uitslagen 25 tm 26 maart 2023

Vanmiddag stond Reutum 1 - AZC 1 op het programma.
Het team van Reutum trad aan met een  door blessures en andere ”zakelijke” verplichtingen gehavend elftal.
Reutum kwam in de eerste helft door een doelpunt van Stijn op 1-0.
Hierna werd AZC sterker en dit resulteerde vijf minuten voor rust in de gelijkmaker.

In de rust zou iedereen aan de Reutum zijde hebben getekend voor een punt,  maar gezien de kansen in de  “hectische” tweede helft,  bleef  Reutum achter met een lichte kater.
Net als in Zutphen eindigde de wedstrijd in 1-1.

Aanstaande zaterdag staat om 17.00 uur de gemeentelijke derby tegen Stevo op het programma.
Hierbij kunnen de spelers uw steun goed gebruiken, dus wij zien u graag zowel voor als na
de wedstrijd op de Peuverweide in Geesteren. Meer info zie anders nieuwsitem op deze site. 

Voorbeschouwing

Vrijwilligersavond in voetbalweekend dat de klok een uur vooruitgaat  

Vrijdagavond is de traditionele vrijwilligersavond van VV Reutum. Zonder vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om onze voetbalclub overeind te houden. Als dank wordt er een avond georganiseerd voor iedereen die zijn steentje bijdraagt. Een hapje, een drankje en een optreden van onze gemeentelijk cabaretier Thijs Kemperink. Komt dus allen naar de Kottenbrei op vrijdagavond.  

Op zaterdagochtend zullen de eerste vrijwillige leiders en helpende ouders weer vroeg uit de veren moeten. Om 09.00 uur beginnen al de wedstrijden van VV Reutum JO8-1JM (tegen SVZW) en VV Reutum JO11-1 (tegen Berghuizen). Onder leiding van vrijwillige scheidsrechters Bram Reekers en Guus Droste worden deze wedstrijden weer vol plezier in goede banen geleid.  

Iets later, om 09.15 uur speelt het team van VV Reutum MO15-1 een belangrijke uitwedstrijd in Almelo. Tegen Oranje Nassau MO15-2 zal blijken of de meiden nog mee gaan doen om het kampioenschap. Hoewel het team op de vierde plek staat, staat het er qua verliespunten gedeeld nog het beste voor deze competitie. Heel veel succes meiden! Voor VV Reutum JO15-1 heeft zo rond het middaguur in Enschede eveneens een belangrijk uitduel voor de boeg. Tegen laagvlieger Eilermark JO15-1 zal gewonnen moeten worden om een sprong op de ranglijst te maken en zodoende de huidige achtste plek in de competitie te verlaten. 
Op zaterdagmiddag is het genieten geblazen op de Kottenbrei met drie thuiswedstrijden. Om 12.30 uur speelt VV Reutum G1JM tegen Rigtersbleek G5. Ook op eigen veld speelt VV Reutum JO17-1 twee uur later tegen Quick’20 JO17-3. Met negen punten uit de eerste drie gespeelde wedstrijden is dit team heel erg goed bezig. De koppositie moet gedeeld worden met NEO en Borne die ook de eerste drie wedstrijden wisten te winnen. Tegenstander Quick, dat al twee keer verloor, zal verslagen moeten worden om de gedeelde eerste plek vast te houden. Voor VV Reutum JO19-1 staat een onvervalste topper op het programma. Nummer twee Sportlust Glanerbrug JO19-1 komt naar de Holsmanweg om Reutum de koppositie uithanden te nemen. De bezoekers wonnen hun eerste twee duels, terwijl Reutum er al drie heeft gewonnen, maar ook al één heeft verloren. Alleen winst is genoeg om eerste te blijven staan op basis van verliespunten. Succes allemaal!  

Op zondag een ietwat rustiger programma dan normaal. VV Reutum 2 en VV Reutum 3 hebben namelijk een vrij weekend nadat van zaterdag op zondagnacht de klok een uur vooruit is gegaan. De zomertijd gaat namelijk in. Voor sommige spelers scheelt dit alvast een jaarlijkse standaard boete. De teams die wel spelen profiteren wellicht van laatkomers en dit is alleen ‘kas’ van de teampot natuurlijk. 
De veteranen spelen zondag een uitwedstrijd tegen Quick’20 35+1. Momenteel staan de Reutumse heren drie punten voor op de Oldenzalers dus het zal een spannend duel worden. Dat geldt in mindere mate voor het duel dat VV Reutum 4 gaat spelen waarschijnlijk. Zij gaan als trotse koploper op bezoek bij Losser 5, de nummer zes van de competitie. Zaak voor Reutum 4 om de ongeslagen status te behouden en de tien(!) punten voorsprong op eerste achtervolger RSC 5 te koesteren. 
Laat op de ochtend de eerste thuiswedstrijd op deze zondag voor VV Reutum. De vrouwen ontvangen de buren van Vasse VR1. De blauw-witte brigade heeft nog nul punten verzameld dit seizoen en het doelsaldo van -83 liegt er niet om. Kan VV Reutum Vrouwen mooi voetbal laten zien tegen deze nummerlaatst? Vanaf 11.30 uur gaan we het zien op de Kottenbrei.  

Zondagmiddag is het tijd voor VV Reutum 1 om weer eens drie punten te pakken. AZC reist af naar Reutum voor een heel belangrijk duel van de ploeg van Peter Bokma. Verliezen betekent dat je echt weer moet gaan kijken naar de onderste regionen, oftewel de drie gevreesde directe degradatieplekken. Winnen betekent afstand nemen van in ieder geval die directe knock-out plaatsen. Er staat dus nogal wat op het spel zondagmiddag, uw steun langs de kant is dan ook weer zeer gewenst.
Pupil van de week is Julian Veenhuis, en hij is speler van Reutum JO11.
Samen knallen dit weekend!  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslagen zaterdag 25 maart 2023
Reutum G1JM - Rigtersbleek G5 ----2-1
Reutum JO19-1 - Sportlust Glanerbrug JO19-1 ----- 6-0
Reutum JO17-1JM - Quick '20 JO17-3 ----2-0
Eilermark JO15-1 - Reutum JO15-1 ----0-3
Oranje Nassau MO15-2 - Reutum MO15-1 (9-tal)  ----1-3
Reutum JO11-1 - Berghuizen JO11-1 ----6-3
Reutum JO8-1JM - SVZW JO8-1 ----- 7-1

Uitslagen zondag 26 maart 2023
Reutum 1 - AZC 1 ---- 1-1
S.V. Losser 5 - Reutum 4----1-0
Quick '20 35+1 - Reutum 35+1----2-2
Reutum VR1 - Vasse VR1 ----4-0

Tweede Klasse I
Uitslag zaterdag 25 maart 2023 
SDC '12 1 - ATC'65 1 ----0-5
Uitslagen zondag 26 maart 2023
Lemelerveld 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 1-4
Reutum 1 - AZC 1 ----1-1
Stevo 1 - Bon Boys 1 ---- 1--1
Tukkers De 1 - Schalkhaar 1 ---- 5-0
Vorden 1 - Eilermark 1 ----1-3
Witkampers 1 - BWO 1 ----1-2