nieuws   02 juni 2022     1 foto
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 4 juni tm 6 juni 2022

Reutum 1 heeft de derde periodetitel binnengehaald. De Reutummers namen in Lonneker ruim afstand van LSV: 1-7.
De competitie werd afgesloten op een prachtige tweede plaats met een clubrecord aan punten (52) en die hoge klassering is mede te danken aan een formidabele tweede seizoenshelft.
Selectie en begeleiding gefeliciteerd.
Volgende week wacht het eerste nacompetitieduel. 
Warnsveldse Boys 1 is de tegenstander op de Kottenbrei. Dit team (groen-witte clubkleuren) van de achthonderd leden tellende vereniging werd 5e in de derdeklasse D.

In de derde Klasse A werd de Tukkers kampioen,  Avanti Wilskracht, MVV'29 en Reutum spelen nacompetitie om promotie en UDI en Borne spelen nacompetitie om handhaving- degradatie.
LSV is helaas gedegradeerd.


Programma nacompetitie
Reutum 1 - Warnsveldse Boys 1 
Wijhe'92 1 - MVV'29-1
Als Reutum wint van Warnsveldsche Boys speelt het woensdag 15 juni thuis tegen de winnaar van Wijhe '92- MVV'29.
De winnaar van de wedstrijd van woensdag 15 juni,  speelt  op zondag 19 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van onderstaande wedstrijden 

Vogido 1 - KCVO 1
Robur Et Velocitas 1 - Avanti Wilskracht 1
 

Voorbeschouwing: Seizoen afsluiting voor Reutum 2, beslissend potje voor het eerste’ 

Het einde van het voetbalseizoen nadert. Dat betekent tijd van afscheid nemen, beslissende potjes en terugkijken. Voor de jeugd van VV Reutum is seizoen 2021-2022 vorige week ten einde gekomen en ook het gros van de seniorenteams heeft de laatste competitiewedstrijd gespeeld. Aanstaand voetbalweekend komt de A-categorie van VV Reutum nog in actie, dat betekent dat alleen VV Reutum 1 en VV Reutum 2 nog het speelveld betreden.  

Voor het ‘tweede’ wacht de afsluitende competitiewedstrijd van een mooi seizoen waarin de kers op de taart helaas ontbreekt. Tegenstander SDC’12 3 was simpelweg veruit de beste en kroonde zich een aantal weken geleden tot de terechte kampioen in de derde klasse B. Met zestien overwinningen en één gelijkspel in zeventien duels zijn de cijfers van de ploeg uit Denekamp duidelijk; een klasse apart. VV Reutum 2 kroont zich als ‘best of the rest’ met dertien overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen. De voorsprong op nummer drie UD Weerselo 2 bedraagt maar liefst elf punten, maar daar kopen de tweede elftal-spelers weinig voor. Het had zo mooi kunnen zijn: VV Reutum 2 – SDC’12 3 als kampioenswedstrijd in de afsluitende speelronde, maar aanstaande zaterdag vanaf 18.00 uur staat niet meer dan de eer (en het ongeslagen blijven van SDC) op het spel.  
Afscheid van toppers in Reutum 2 
Wel staat deze wedstrijd nog in het teken van het afscheid van een aantal spelers. ‘Golden oldies’ Maddi van der Aa en Niek Platvoet zullen voor het laatst binnen de lijnen komen in het tweede elftal. Het duo heeft ervoor gekozen om komend seizoen de Veteranen te gaan versterken. Een heuse kwaliteitsinjecties voor het geelblauwe 35+ team. Daarnaast speelt ook Roel Mensink zijn afscheidswedstrijd in het tricot van het tweede elftal. In Denekamp heeft Roel een nieuwe hobby ontdekt, namelijk tennis en dus is de keuze gemaakt om te stoppen met voetbal. Een aderlating voor VV Reutum 2, gezien het feit deze topper afgelopen seizoen een ijzersterk centraal duo vormde met zijn kompaan in de verdediging Jord van der Aa. Deze twee echte voetballers zorgden er mede voor dat het tweede tot nog toe slechts dertien keer een tegentreffer hoefde te incasseren. Kampioen SDC kreeg al 21 doelpunten om de oren, dus we hebben dit seizoen toch nog iets gewonnen: minst gepasseerde defensie!  
Maddi, Niek & Roel alvast bedankt voor de mooie voetbaljaren!  

Beslissend potje voor VV Reutum 1 
Waar VV Reutum 2 al druk bezig is met terugkijken, de balans opmaken en afscheid nemen zit het eerste van VV Reutum nog volledig in de modus van focus en presteren. Een overwinning op LSV aanstaande maandag is namelijk niet alleen goed voor het worden van periodekampioen, maar ook wordt de tweede plek op de ranglijst vastgesteld als eindklassering. Dit zou echt een prestatie van formaat zijn, maar voordat het zover is moet er negentig minuten gas worden gegeven. Het seizoen werd namelijk ook afgetrapt tegen deze al gedegradeerde tegenstander uit Enschede. Op de eigen Kottenbrei werd toen jammerlijk verloren, bizar als je kijkt hoe de zaken er nu bijstaan. Met de hete adem van zowel MVV als WVV zit de druk er goed op bij VV Reutum. Alleen winnen volstaat, wil Reutum van eigen kracht uit kunnen gaan. Een overwinning op de nummer laatst zal de kroon op het werk van een fantastisch seizoen zijn. Hopelijk kunnen we ons opmaken voor een heerlijk toetje van dit voetbalseizoen. Heel veel succes heren!  
Allen een fijn (voetbal)weekend toegewenst! 
 
UItslag zaterdag 4 juni 2022
Reutum 2 - SDC '12 3 ----4-1
 
Uitslaggen 2e Pinksterdag 6 juni 2022
LSV 1 - Reutum 1 ----1-7
 
Uitslagen  Derde Klase A
Avanti W. 1 - Saasveldia 1 ----4-3 
Borne 1 - W.V.V.'34 1  ---- 0-1
LSV 1 - Reutum 1---- 1-7
Losser 1 - TVO 1  ---- 1-1
MVV '29 1 - DSVD 1 ----4-2
RSC 1 - Luctor Et Emergo 1 ----2-1
UDI 1 - Tukkers De 1 ----1-3