nieuws   13 april 2023     1 foto
Programma - Voorbeschouwing - uitslagen 15 -16 april 2023

De senioren presteerden dit weekend behoorlijk beter dan de vorige speelronde met Pasen. 
Reutum 1 heeft een puike prestatie geleverd door de trotse koploper Bon Boys in Reutum te verslaan. Na een 0-0 ruststand werd  de winnende treffer 5 minuten voor tijd gemaakt door Sam.
Het initiatief was deze wedstrijd veelal bij Bon Boys (dat deze week een knappe prestatie neerzette  door zich te plaatsen voor de “grote” KNVB beker) maar Reutum kreeg via de counter meerdere goede kansen.
Uiteindelijk hielden de mannen van Peter Bokma de punten in eigen huis op inzet, beleving en vooral teamgeest.
En dat is iets wat het Reutum publiek graag ziet!

Voorbeschouwing:

Prachtig voetbalweekend op komst voor VV Reutum

Nu de lucht weer egaler blauw kleurt, de zon zich vaker laat zien en de temperatuur op voorjaarshoogte komt zie je de mooiweervoetballers uit hun schulp kruipen. Het lekkere voetbalweer komt er weer aan. Dat was deze week al direct te zien op de Kottenbrei. Lange trainingsbroeken werden thuisgelaten en de trainingstrui ging na de warming-up al snel uit. Hopelijk leidt dit voor de meeste seniorenteams ook weer tot winstpartijen. De afgelopen weken waren de prestaties namelijk minder dan verwacht en gehoopt.  

Op zaterdag is de jeugd van VV Reutum als eerst actief binnen de lijnen. Met maar liefst zes thuiswedstrijden is er veel te doen op de Kottenbrei. Er is van alles om naar uit te kijken. Zo ontvangt koploper VV Reutum JO11-1 de Oldenzaalse jeugd van Quick’20 JO11-4. Na de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen wil het team van Arjan Leus en Daniëlle Huiskos ongeslagen blijven door ook de derde wedstrijd te winnen. Maar ook VV Reutum MO15-1 speelt op eigen grond een belangrijk duel. De meiden staan derde in de competitie, maar hebben minder verliespunten dan De Tukkers en UD Weerselo. Wil het die twee teams voorbij streven dan moet er gewonnen worden van TVC’28 MO15-1 dat zaterdag om 11.00 uur de tegenstander is. 
Op zaterdagmiddag kunnen VV Reutum JO17-1 en VV Reutum JO19-1 beide goede zaken doen. De twee hoogste jeugdteams van onze vereniging staan er goed voor in de competitie en doen mee om het kampioenschap. De onder 17 wist tot nog toe alle vijf duels te winnen. Zaterdag komt nummer laatst Rigtersbleek JO17-1 op bezoek en dus moeten er drie punten worden bijgeschreven. Voor VV Reutum JO19-1 geldt hetzelfde devies. Met DSVD JO19-1 treft het een ploeg dat slechts één keer wist te winnen. Willen de Reutummers zich koploper kunnen blijven noemen dan zijn drie punten noodzakelijk.  

Op zondag zijn voor een aantal seniorenteams, zo niet alle, eveneens drie punten noodzakelijk. Voor de veteranen gaat dit op om tegenstander UDI op de ranglijst niet langzij te laten komen. De Enschedeërs hebben drie punten minder en kunnen dus op gelijke hoogte komen als nummer zes van de competitie tegen VV Reutum als nummer vijf van de competitie. Om half 10 trappen de oudgediende af in Enschede. Op datzelfde tijdstip wordt op de Kottenbrei de wedstrijd tussen VV Reutum 2 en Neede 2 in gang gezet door scheidsrechter Machiel Steggink. Het tweede is het team dat is teruggekeerd op aarde na wekenlang te hebben gedroomd over een kampioenschap. Drie nederlagen op rij moeten genoeg zijn om de ploeg te hebben wakker geschud. Tegen hekkensluiter Neede moet worden gewonnen om De Tukkers 2 en Stevo 4 bij te houden richting een eventuele triomf aan het einde van het seizoen. Voor VV Reutum 3 staat een uitwedstrijd naar Saasveldia 5 op het programma. Een duel in de middenmoot van de competitie die de ploeg van Raymond Benerink zal willen winnen om afstand te nemen van de onderste ploegen. De inzet bij de uitwedstrijd van VV Reutum 4 kent andere belangen. Net als het tweede is ook het vierde de laatste weken in een dip beland. De mega voorsprong is geslonken tot zes punten op RSC 5 en dus zijn hier en daar wat zenuwtrekjes te spotten bij het vierde elftal. Zondag kan het team in Weerselo echter orde op zaken stellen door te winnen van nummer vier UD 6. Ook VV Reutum Vrouwen 2 is aan de stand verplicht te winnen zondag. TVC’28 Vrouwen 2 komt naar de Kottenbrei om Reutum de punten afhandig te maken. Na het verlies van vorige week in Manderveen zal het Vrouwenteam gebrand zijn op eerherstel.  

VV Reutum 1 ontvangt zondagmiddag de koploper. Bon Boys, dat deze week een knappe prestatie neerzette door Batavia’90 te verslaan in de kwartfinale van het bekertoernooi, komt naar de Kottenbrei. Door de winstpartij gaat Bon Boys de koker in van de grote KNVB-beker en dus kan het volgend seizoen zomaar zo zijn dat een club uit het betaalde voetbal dezelfde tegenstander treft als VV Reutum aankomende zondag. Zover is het echter nog niet. De belangen zijn simpelweg te groot aan beide kanten om over zondag heen te kijken. De bezoekers liggen op kampioenskoers, maar de twee punten voorsprong op BWO zorgen ervoor dat de ploeg uit Haaksbergen iedere week weer moet presteren om koploper te blijven. VV Reutum is verwikkeld in een andere strijd. De gevreesde puntensprokkelfase lijkt namelijk te zijn aangebroken. Het gaat de laatste weken moeizaam en de negende plek op de ranglijst is daarvan het gevolg. Er zal dus een plaats gestegen moeten worden wil Reutum zich rechtstreeks veilig spelen. Het recept hiervoor is even simpel als lastig: winnen. Of dit kan tegen koploper Bon Boys zal zondag blijken, maar wie weet zit een verrassing in het verschiet.  

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslagen zaterdag 15 april 2023
ST:DOS'37/DETO G2 - Reutum G1JM ----2-5
Reutum JO19-1 - DSVD JO19-1 ----3-1
Reutum JO17-1JM - Rigtersbleek JO17-1 ---5-1
EMOS JO15-1JM - Reutum JO15-1----6-3
SVZW JO13-1 - Reutum JO13-1----3-1
Reutum JO11-1 - Quick '20 JO11-4 ----2-2
Reutum JO10-1 - Stevo JO10-3 ----5-6
Reutum JO8-1JM - Vroomshoopse Boys JO8-2 ----7-2
Reutum MO15-1 (9-tal) - TVC '28 MO15-1 ----0-2
Uitslagen zondag 16 april 2023
Reutum 1 - Bon Boys 1 ----1-0
Reutum 2 - Neede 2 ----4-0
Saasveldia 5 - Reutum 3 ---- 3-0
UD W. 6 - Reutum 4 ----2-5
UDI 35+1 - Reutum 35+1 ----1-2
Reutum VR1 - TVC '28 VR 1 ----2-0

Tweede Klasse I 
Uitslag zaterdag 15 april 2023  (19:00 uur)
SDC '12 1 - BWO 1 ----1-1
Uitslagen zondag 16 april 2023
ATC'65 1 - Schalkhaar 1 ---- 2-2
Lemelerveld 1 - AZC 1 ---- 3-4
Reutum 1 - Bon Boys 1 ---- 1-0
Tukkers De 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 3-0
Vorden 1 - Stevo 1 ---- 0-1
Witkampers 1 - Eilermark 1 ---- 1-1