nieuws   09 februari 2023     1 foto
Programma - Voorbeschouwing - UItslagen 11-12 februari 2023

Reutum 1 won in een sportief duel, en dat was mede de verdienste van scheidsrechter van Zuuk, die een prima wedstrijd leidde, met 3-1 van Schalkhaar.
De bezoekers namen in de eerste helft de leiding. Net voor rust kwam Reutum op gelijke hoogte dooreen eigen doelpunt van Schalkhaar.

Na rust scoorden Daan Wilmink en Bjorn Luttikhuis voor Reutum.
Een mooie overwinning voor het team van Peter Bokma, dat op zondag 5 maart een uitwedstrijd speelt bij BWO.

Voorbeschouwing:

Zo her en der verschijnen verschijnen de carnavalswagens. De prins en adjudant worden zo nu en dan al gespot op de parkeerplaats ‘Bie Bays’ en sommige carnavalspakken zijn alweer van zolder gehaald. Ondanks de optochten in Langeveen en Albergen aanstaand weekend, wordt er ook nog gewoon gevoetbald, alvorens carnaval in Reutum los zal barsten.  

Wel komen aanstaand voetbalweekend wat minder teams in actie dan normaal gesproken het geval is. Op zaterdagochtend komen de jongste pupillen van VV Reutum nog wel in actie, waarvan drie teams op eigen veld. JO8-1JM is te bewonderen tegen PH JO8-1, JO11-1 neemt het op tegen DSVD JO11-1 en MO15-1 gaat de strijd aan met Bruchterveld MO15-1. Na de 3-0 overwinning op de Tukkers vorige week hebben de meiden zelfvertrouwen getankt. Kan nummer laatst Bruchterveld, dat nog geen resultaat wist neer te zetten in de competitie, ook puntloos huiswaarts worden gestuurd? In de middag zal het rustig ogen op de Kottenbrei. Om 12.30 uur speelt VV Reutum G1JM als enige nog op de Kottenbrei tegen Oranje Nassau G1. Na de eerste speelronde zijn de Reutummers de trotse koploper in de derde klasse dankzij een 1-3 overwinning bij Rigtersbleek. De tegenstander uit Almelo won haar eerste duel op eigen veld van DOS/DETO G2 en dus zal het zaterdag een spannende strijd zijn om de koppositie.  

Op zondag ook een aangepast voetbalprogramma, met slechts drie senioren teams die de kicksen aan zullen trekken. De veteranen gaan naar Saasveld met als doel Saasveldia 35+1 te achterhalen op de ranglijst. De nummer 5 en 6 staan drie punten uit elkaar, met Reutum als achtervolger. Wint Reutum in Saasveld dan neemt het de vijfde plek over met twee wedstrijden minder gespeeld. Aan de bak dus mannen. VV Reutum 3 staat ook voor een uitwedstrijd. SDC 4, dat op de een na laatste plek staat, zal verslagen moeten worden wil Reutum 3 nog bovenin mee gaan doen aan het einde van de competitie. VV Reutum 1 sluit het voetbalweekend op eigen veld af tegen Schalkhaar. Een belangrijke wedstrijd vlak voor de carnavalsbreak’. Na twee winstpartijen op SDC en de Tukkers en een ingecalculeerde, maar kansloze nederlaag bij ATC moet blok één van na de winterstop goed worden afgesloten. Recept daarvoor is simpelweg een overwinning. Met de terugkeer van de vorige week geschorste Stijn Slaghekke en Mark Morskieft heeft Peter Bokma in ieder geval weer een kwaliteitsimpuls in zijn selectie. Hopelijk maakt het eerste daar gebruik van en wint het van Schalkhaar dat op de elfde plek staat. De bezoekers zullen logischerwijs eveneens willen winnen, voor hen is het dé kans op hernieuwde aansluiting met de middenmoot. Daar zal het geel en blauw zondag op het veld een stokje voor willen steken. Publieke steun is zoals altijd zeer welkom.  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  
 

Zondag verkoop broodje rookworst t.b.v. Actie Joep

Zondag zullen er in de kantine broodjes rookworst a € 4 worden verkocht waarvan de opbrengt naar Actie Joep gaat.
Tijdens de wedstrijd van het 1e tegen de Schalkhaar zullen we ook langs het veld  verkopen. Met dit koude weer zal hij zeker goed smaken.
Morgen dus geen gehaktballen in de kantine te koop!

Uitslagen zaterdag 11 februari 2023
Reutum G1JM - Oranje Nassau G1 ----6-1
Tukkers De JO15-1 - Reutum JO15-1----5-0
Tubantia JO13-3 - Reutum JO13-1----2-4
Reutum JO11-1 - DSVD JO11-1 ----4-1
Quick '20 JO10-4JM - Reutum JO10-1----4-8
Reutum JO8-1JM - PH JO8-1 ----5-4
Reutum MO15-1 (9-tal) - Bruchterveld MO15-1 (9-tal) ----3-0

Uitslag  zondag 12 februari 2023
Reutum 1 - Schalkhaar 1 ---- 3-1

Tweede Klasse I
Uitslagen zaterdag 11 februari 2023
Eilermark 1 - Bon Boys 1 ----1-3
Witkampers 1 - Tukkers De 1 ----0-2
Uitslagen  zondag 12 februari 2023
AZC 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----1-0
Lemelerveld 1 - SDC '12 1 ----1-0
Reutum 1 - Schalkhaar 1 ----3-1
Stevo 1 - BWO 1 ----5-1
Vorden 1 - ATC'65 1 ----3-1