nieuws   26 januari 2023     1 foto
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 27 januari tm 29 januari 2023
Tiental VV Reutum toont karakter en verslaat De Tukkers: 4-1
VV Reutum 1 heeft zondagmiddag de derby met 4-1 gewonnen van De Tukkers. In een wedstrijd die bol stond van spanning en strijd moest VV Reutum-middenvelder Mark Morskieft vlak voor rust met een rode kaart het veld verlaten (twee keer geel). Tussenstand bij rust was 0-0. In de tweede helft bundelde het team van Peter Bokma de krachten en op basis van inzet en passie werd De Tukkers achteruit gedrukt. Dit resulteerde al snel in de 1-0 door Stijn Slaghekke. Lange tijd ging het duel gelijk op maar nadat Sam Holsink de score verdubbelde moest de Tukkers meer op zoek naar een aansluitingstreffer. Af en toe werden de bezoekers gevaarlijk, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Sam Holsink wist vanaf de middenlijn de doelman te verschalken: 3-0. Nadat De Tukkers op 3-1 kwam gooide Sam Holsink het duel in het slot door van dichtbij de 4-1 kiezelhard binnen te schieten.
Drie heel erg mooie en belangrijke punten, te danken aan een geweldige teaminzet!!

Voorbeschouwing:  Derby voor VV Reutum 1, Reutum 2 als koploper de winterstop uit

De winterstop ligt inmiddels achter ons. De eerste driepunter voor VV Reutum 1 is vorige week binnengehaald op bezoek bij SDC in Denekamp. Aanstaand weekend beginnen ook een aantal andere teams weer met competitiewedstrijden. Zo gaat VV Reutum 2 bijvoorbeeld als koploper aan de tweede seizoenshelft starten.  

Op vrijdagavond al speelt VV Reutum 3 de eerste wedstrijd na de winterstop. Op verzoek van tegenstander Saasveldia 5 is deze wedstrijd verplaatst van zondagochtend naar vrijdagavond. De spelers uit Saasveld kunnen dan op zondag om 12.15 uur ‘gewoon’ op de tribune zitten in de Grolsch Veste bij FC Twente – Feyenoord. Hopelijk voor VV Reutum 3 kan het weekend goed gestart worden en verslaat de nummer 5 (Reutum) in dit geval de nummer 8 (Saasveldia) op de ranglijst.  

Op zaterdag komen vier teams uit de winterslaap. Reutum JO8-1JM speelt al om 09.00 uur ’s ochtends tegen TVC’28 JO8-1JM. Op papier een lastig duel voor dit gemengde voetbalteam. Op hetzelfde tijdstip trappen VV Reutum JO11-1 en Berghuizen JO11-1 af. De eerste competitiewedstrijd ging voor Reutum kansloos verloren tegen een andere Oldenzaalse club. Quick’20 JO11-3 wist de geel-blauwen met liefst 0-9 op te rollen. Een uurtje later is het de beurt van VV Reutum JO10-1. De ploeg van Linda Groothuis, Rik Lammerink en Maarten Vrooijink gaat op bezoek bij KOSC JO10-1. Een mooie derby op pupillen-niveau. Als laatste wedstrijd op zaterdag staat Langeveen JO17-1 tegen VV Reutum JO17-1 ingepland. Er wordt afgetrapt om 14.00 uur in Langeveen.  

Op zondag komen 3 seniorenteams in actie,.  Om 11.00 uur gaat VV Reutum Vrouwen 1 de strijd aan met TVC’28 Vrouwen 2. De Tubbergenaren wisten slechts twee duels te winnen in de eerste competitiehelft en dus staan ze onder Reutum dat al 13 punten heeft verzameld. Op papier moet een winstpartij dus mogelijk zijn.  

Datzelfde geldt voor VV Reutum 2. De ploeg van Rob Veelers gaat als koploper de start van de tweede competitiehelft in. In eerste instantie was de eerste plek een gedeelde met De Tukkers, maar doordat Grol zich onlangs terugtrok in de competitie zijn de verhoudingen een klein beetje verschoven. Reutum verloor de eerste competitiehelft namelijk verrassend van Grol, terwijl nummer 2 De Tukkers en ook nummer 3 STEVO erg makkelijk wonnen van deze tegenstander. Door het terugtrekken staat Reutum 2 drie punten los en dat moet zo blijven, want op bezoek bij nummerlaatst Neede zijn alleen drie punten genoeg voor een goed resultaat.  

Voor VV Reutum 1 staat aanstaande zondag een heel erg interessant duel op het programma. Een wedstrijd die al jaren achtereenvolgens wordt gespeeld dankzij gelijktijdige promoties. We hebben het natuurlijk over VV Reutum – De Tukkers. Beide promovendi hebben een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Net als vorig jaar doet de club uit Albergen zelfs mee om de titel, terwijl Reutum zich prima heeft gemanifesteerd in de middenmoot van de competitie. Aanstaande zondag zal blijken welke ploeg de meeste groei heeft doorgemaakt. Op de Kottenbrei kunnen de spelers de steun van het publiek goed gebruiken, dus komt allen om 14.00 uur kijken! 
Speler van de week is Tim Grundel. Hij speelt in Reutum JO11-1. 

 

Zondag verkoop broodje rookworst t.b.v. Actie Joep

Zondag zullen er in de kantine broodjes rookworst a € 4 worden verkocht waarvan de opbrengt naar Actie Joep gaat.
Tijdens de wedstrijd van het 1e tegen de Tukkers zullen we ook langs het veld  verkopen. Met dit koude weer zal hij zeker goed smaken.
Morgen dus geen gehaktballen in de kantine te koop!

Uitslag vrijdag 27 januari 2023
Reutum 3 - Saasveldia 5 ---- 3-0
Uitslagen  zaterdag 28 januari 2023
Reutum JO19-1 - TVC '28 JO19-2 ----1-1  (oefenduel)
Reutum JO11-1 - Berghuizen JO11-1 ----2-4
KOSC JO10-1 - Reutum JO10-1----   5-6, Na  een 5-0 achterstand met 5-6 winnen bij KOSC!!  (Kuiperbergderby), super prestatie van de coaches Rik en Linda en 't team.
Reutum JO8-1JM - TVC '28 JO8-1JM  ---- 1-3

Uitslagen  zondag 29 januari 2023
Reutum 1 - Tukkers De 1 ----4-1
Neede 2 - Reutum 2 ----2-3
TVC '28 VR2 - Reutum VR1----1-4

Programma - Uitslagen Tweede Klasse I
AZC 1 - ATC'65 1     ---- 1-1
Eilermark 1 - Schalkhaar 1     ---- 2-1
Lemelerveld 1 - Bon Boys 1     ----0-1
Reutum 1 - Tukkers De 1     ----4-1
Stevo 1 - SDC '12 1     ----2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - BWO 1     ----1-3
Vorden 1 - Witkampers 1     ---- 2-0