nieuws   15 december 2022     1 foto
Programma - Voorbeschouwing - 16- tm 18 december 2022

Zondag 17 december zijn de wedstrijden van Reutum 3 en Reutum vr. afgelast.
Geen voetbal meer dus voor de senioren.


Voorbeschouwing  per 15-12-2022: Volop bedrijvigheid op Kottenbrei bij start winterstop 
 
Voor een aantal VV Reutum-teams is de winterstop een feit. Vele jeugdteams en ook het eerste, tweede en vierde elftal maken zich op voor de Kerstdagen, Oud & Nieuw, een eventuele wintersport en de snertloop natuurlijk. Maar dat geldt niet voor alle voetballers van VV Reutum. Zes teams trotseren de kou en komen dit winterse weekend nog in actie.  
 
Op vrijdagavond begint het weekend gezellig op de Kottenbrei. De traditionele kaartavond staat weer op het programma en dus wordt er uitgemaakt wie de beste hartenjager en boonaker van dit moment is. Komt allen kaarten onder het genot van een drankje.  
 
Op zaterdag komen twee jeugdteams van VV Reutum in actie. Precies op het middaguur klinkt het beginsignaal van scheidsrechter Wout Mensink voor de wedstrijd VV Reutum JO17-1 – avc Heracles JO17-1. Na de winst van vorige week op Luctor et Emergo hopen de Reutummers ook de volgende Almelose club uit de competitie te verslaan. Makkelijk zal het niet worden, want Heracles heeft tot nog toe twee punten meer en een duel minder gespeeld. Ideale kans om die achterstand goed te maken. Het slotstuk van de zaterdag begint om 16.00 uur. VV Reutum JO19-1 en DSVD JO19-1 gaan de strijd met elkaar aan in deze bekerwedstrijd. VV Reutum JO19-1 kent een moeizame eerste seizoenshelft en wist in de huidige competitiefase in de tweede klasse nog geen enkele keer te winnen. DSVD komt uit in de derde klasse en speelt op dat niveau mee in de middenmoot van de competitie. Al met al een interessant duel, kan Reutum zich oprichten of geeft de vorm van DSVD de doorslag? Kom het aanschouwen op de Kottenbrei!  
 
Op zaterdag is overigens ook het jaarlijkse Rikhof Tuinen FIFA-toernooi in de kantine. In de ochtend is het de beurt aan de jongste jeugd. Vanaf 09.45 uur wordt bepaald wie de FIFA-koning of koningin in deze leeftijdscategorie is. Vanaf 14.00 uur gaat de oudere jeugd de strijd met elkaar aan.  
 
Op zondag komen nog drie seniorenteams in actie voordat de bal echt de kast ingaat bij VV Reutum. De Veteranen hopen de goede eerste seizoenshelft af te sluiten met een overwinning op avc Heracles 35+1. Gezien de formidabele prestaties van de afgelopen weken (1-5 en 9-1 winst!!) balen de heren dat de winterstop eraan komt. “We moeten nu eigenlijk doorknallen, niet meer stoppen”, zo was afgelopen zondag in de kantine te horen uit de mond van de doelman. Voor de Vrouwen van VV Reutum komt de winterstop misschien op een iets gunstiger moment. Met de huidige temperaturen is het voetbalveld niet de favoriete plek voor iedere voetbalster op zondagochtend. Desondanks komen ze nog wel in actie tegen SDC’12 VR1 in Denekamp. Een heuse concurrent in de middenmoot van de competitie, gezien hetzelfde aantal overwinningen. Tijd om de eerste seizoenshelft mooi af te sluiten dames! Ook VV Reutum 3 zal met een positief gevoel de winterstop in willen gaan. Op bezoek bij KOSC 6 zal daar gehoor aan gegeven moeten worden middels een overwinning. Het is voor het derde waarschijnlijk de laatste kans om dit seizoen nog naar boven te kunnen kijken. Verliezen betekent namelijk een onoverbrugbaar gat met de koplopers.  
 
Op dinsdagavond 20 december wordt het voetbaljaar bij VV Reutum afgesloten met de traditionele Kerstbingo. Zoals gewoonlijk zijn er mooie prijzen te winnen, maar de grootste prijs is een avond gezelligheid in de kantine. Komt allen om dit bijzondere voetbaljaar mooi af te sluiten! 
 
Allen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.  

Uitslagen zaterdag 17 december 2022
Reutum JO19-1 - DSVD JO19-1 (Beker)  3-3, 3-4 na verlenging
Reutum JO17-1JM - Heracles avc JO17-1 ---- 0-4

Afgelast zondag 18 december 2022
Reutum 3 - Kosc 6 ---- afgelast
SDC '12 VR1 - Reutum VR1 ---- afgelast