nieuws   30 november 2022     46 foto's
Pietenvoetbal op de Kottenbrei

Dinsdag 29 november stond er voor de kinderen van de Instroom en de JO8 een ware pieten voetbaltraining op het programma.
De kinderen die dat leuk vonden mochten verkleed als zwarte piet of sinterklaas naar de training komen.
Bernadet Grundel had allerlei spelletjes in het thema van Sinterklaas bedacht. De kinderen werden verdeeld in 3 groepen en moesten om en om de spelletjes afwerken.
Zo moesten ze kadootjes schieten in de goal en een waar snelheidsparcour met obstakels afleggen.

Halverwege de training kwamen er ineens 2 zwarte pieten langs op de Kottenbrei. Vanaf de weg zagen zij de kinderen allerlei leuke spelletjes doen en kwamen op het veld om te vragen of ze mee mochten doen. Dit vonden de kinderen uiteraard een goed idee. Helaas voor de pieten waren de kinderen veel beter in de spelletjes, en dit zorgde voor lachwekkende taferelen.

Toen was het tijd voor de eindpartij. De kinderen werden in 2 teams verdeeld en bij beide teams deed er een zwarte piet mee. De strijd voor het maken van doelpunten brandde los. De een rende nog harder dan de ander, en we hebben veel mooie doelpunten gezien. Rond de klok van 19.00 moesten de pieten snel weer verder. De kinderen gingen op advies van de pieten naar de kantine omdat daar een welverdiende beker ranja klaar stond met wat lekkers.

De pieten gaven aan dat wanneer ze weer terug zijn in Spanje dat ze hard gaan trainen om hun voetbalvaardigheden zodat ze volgend jaar goed voorbereid wederom een bezoek aan de Kottenbrei kunnen brengen.

Hierbij willen we de trainers Mies, Arjan, Wenke, Rieme, Marleen en Fieke bedanken voor hun hulp en Hanneke Deterink voor het maken van de mooie foto's !