nieuws   06 februari 2022     1 foto
Oefenduel SV De Lutte 1 - Reutum 1

DE LUTTE - Reutum is, in en tegen De Lutte, tegen de eerste nederlaag in 2022 aangelopen.
Met een grote selectie toog Reutum zaterdagmiddag richting De Lutte om zo een groot aantal spelers aan het werk te zien.
Maar tijdens warming-up werd al snel duidelijk dat de wind een grote invloed zou hebben op het spel van beide ploegen.
Tijdens de wedstrijd veranderde de harde wind in een storm waardoor voetbal nagenoeg onmogelijk was.
Vrije ballen, corners, ....etc rolden door de wind steeds van de plek. Keepers probeerden ballen uit te schieten maar kwamen nagenoeg net zo hard weer terug.

Toch probeerden de ploegen er een wedstrijd van te maken. Reutum bepaalde een groot deel, en De Lutte wachtte af en probeerde met name via de omschakeling gevaarlijk te worden.
De eerste grote kans was voor Jaap maar voor een leeg doel tikte hij de bal naast de palen. Daarna was het de Lutte dat via een counter vrij voor de doelman van Reutum opdook. Gelukkig wist Jurre deze inzet keurig te pareren. Beide ploegen leken met een 0-0 de thee op te zoeken toen De Lutte het, met de wind in de rug, een keer probeerde van grote afstand. Jurre kreeg er nog zijn handen tegen aan maar moest lijdzaam toezien dat de rebound door De lutte werd binnen getikt ,1-0.
Na de thee leek de storm wel een orkaan te zijn geworden want het was nog veel harder gaan stormen. Reutum had nu de wind in de rug maar met deze windsnelheden is voetbal niet mogelijk.
Toch wist Reutum via een intikker van Lex op 1-1 te komen maar dat was het dan ook wel zo&39n beetje. Het slotakkoord was voor De Lutte die een doorgetikte vrije bal zagen binnen rollen, 2-1.
Voor de conditie was het goed maar voetballend zijn we er niets mee opgeschoten vanwege de omstandigheden.
Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat nog niet iedereen het juiste balgevoel had, want wat ging er veel mis in de passing en in de aannames.
Komend weekend spelen we vriendschappelijk uit bij TVC 28 misschien dat storm Corrie dan is gaan liggen.