verslag   10 november 2019     1 foto
Ochtend RSC eindigt in een punt
Reutum 2 mocht als nummer twee op bezoek bij de nummer drie RSC in en tegen Rossum.
Opnieuw heerlijke omstandigheden deze ochtend waarbij veld 1 zoals gewoonlijk was afgekeurd in Rossum en op veld 2 eindelijk een fatsoenlijk kunstgrasveld lag.
11.00 uur aanvang wedstrijd door de heer Ucuncu.
Rsc begon prima aan de wedstrijd en Reutum 2 moest in de achteruit.
Veel beweging en opkomende backs maakten het lastig verdedigen maar al snel kwam er ook ruimte voor de geel-blauwe brigade uit Reutum.
Roel Booijink en Lex oude Kotte kwamen een aantal keren goed door maar dit leverde geen grote kansen op.
RSC bleef gevaarlijk combineren waardoor er een leuke wedstrijd ontstond. Uit enkele hoekschoppen was het uitkijken voor keeper Jurre Groothuis maar hij hield zijn doel met enkele prima reddingen schoon.
Een bijzonder moment in de eerste helft was een te late tackle van de aanvoerder op Lex oude Kotte waarbij Lex flink werd geraakt maar de scheidsrechter het een fopduik vondt. Onbegrijpelijk maar gelukkig kon Lex verder.
Ruststand 0-0.
Twee wijzigingen in de rust, Niek Platvoet en Casper Kuipers werden gebracht voor Lex oude Kotte en Jeroen Lammerink.
Reutum 2 kreeg meer grip op de wedstrijd die weinig kansen kende.
De beste mogelijkheid was voor Roel Booyink die werd weggestuurd door Roel Mensink en 1 op 1 met de keeper helaas miste.
Aan beide kanten werden de spitsen gewisseld en bij Reutum kwam Mart Lammerink in het veld voor Rick Blokhuis.
De nieuwe spits van RSC werd duidelijk gebracht om wat fysieker te spelen en mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg bij een aanslag op Maddi van de Aa.
Reutum 2 blijft zoals altijd kalm maar de dienstdoende scheidsrechter begon langzamerhand flink het bloed onder de nagels vandaan te halen. De 1-0 voor Rossum viel in de 75e minuut nadat een middenvelder zich prima vrijspeelde en in de verre hoek raak schoot.
Reutum bracht Maurice Kuipers voor Roel Booyink en Jord van de Aa werd naar voren gedirigeerd op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Een hoekschop viel bijna binnen bij de 2e paal maar Jord kwam net een teen te kort.
5 minuten voor tijd werd Casper Kuipers gelanceerd en kon alleen door op de keeper maar werd vlak voor het strafschopgebied getackeld van achter.
Een duidelijke rode kaart die door de scheids werd omgetoverd tot een gele kaart. De vrije trap hierop werd genomen door Jord van de Aa en werd in 2e instantie binnen geschoten door Jop Vrerink.
De scheidsrechter stond op lijn en het was overduidelijk een doelpunt maar de vlagger/speler van RSC besloot het maar te proberen en ongelofelijk maar waar nam de scheidsrechter het buitenspel signaal over. (Beeldmateriaal hieronder).
Een beschamende situatie maar hierna liet Reutum 2 weer zien hoe goed dit team is. Een nieuwe aanval kwam bij Jop Vrerink die voorgaf op spits Mart Lammerink en deze knikte de dikverdiende 1-1 binnen.
Eindstand 1-1 en uiteindelijk mag je blij zijn dat je nog een punt meeneemt uit Rossum.
Volgende week speelt Reutum 2 uit bij Avanti in Glanerbrug. Opnieuw een leuke wedstrijd in een gelijkopgaande competitie.
Supporters tot dan!