Reutum verliest in, en van Lemelerveld.
Terug
Laatst bijgewerkt:

Lemelerveld – Opnieuw moest Reutum haar meerdere erkennen in een tegenstander waardoor het na 90 minuten voetbal opnieuw met lege handen stond. Lemelerveld was aanvallend net even iets daadkrachtiger, en fleurde dit binnen 45 minuten op met 2 treffers. Reutum probeerde met man en macht om na de thee dichterbij te komen, maar Lemelerveld bleef verdedigend gemakkelijk overeind waardoor Reutum met een verdiende 2-0 nederlaag werd teruggestuurd naar de Kottenbrei.

Het zal u niet verbazen dat er achter de schermen alles aan gedaan wordt om wekelijks een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. Ook vandaag tegen Lemelerveld kon er een streep door 2 spelers die vorige week nog wel speelden. Hiermee kwam de teller met afwezigen op 8!!

Natuurlijk is dit bij een kleine club als Reutum niet zo 1,2,3 op te vangen waardoor de resultaten misschien wel te verklaren zijn. Maar ondanks deze meer dan vervelende periode waarin Reutum zich bevindt, is het doek nog niet gevallen. We spelen nog 4 potten, dus zijn er nog mogelijkheden. Realistisch gezien is een plek om de nacompetitie te ontlopen, na gisteren, nagenoeg onmogelijk, maar we willen niet nog verder afglijden om zo niet rechtstreeks te degraderen. Het doel zal nu zijn om via de nacompetitie het vege lijf te redden, want dat lijkt op dit moment het hoogst haalbare.

Ook zijn er deze week de nodige gesprekken geweest om zo met elkaar te ontdekken wat misschien in deze fase wel de meest logische speelstijl is. Vooraf was duidelijk wat Reutum tegen Lemelerveld wilde, maar ook tegen Lemelerveld zag je dat theorie (op het bord) en praktijk (op het veld) twee heel verschillende dingen zijn. Wat je zelf bespreekt is duidelijk, maar wat de tegenstander er tegenover stelt weet op voorhand natuurlijk niet. Daar kwam nog bij dat het vlak voor de wedstrijd als een malle begon te regenen waardoor het veld spek en spekglad werd. Ook dit heb je op voorhand niet in de hand, maar deze omstandigheden bepalen wel een groot deel de wedstrijd. Toch is deze nieuw ingeslagen, en gekozen weg niet verkeerd. Deze aanpak zal de leidraad moeten zijn voor de komende 4 allesbeslissende potten.

Reutum begon eigenlijk prima aan de wedstrijd. Niet dat het gelijk overal heer en meester was, maar Reutum had haar huiswerk goed gedaan waardoor Lemelerveld aanvallend geen potten kon breken. Reutum had zeker in de beginfase de scherpe en felheid waardoor het voor de thuisploeg niet gemakkelijk was om tot grote mogelijkheden te komen.

De grootste mogelijkheid kreeg de thuisploeg toen een vrije bal, via het natte en gladde veld, via de borst van doelman Kevin Tulk weer het veld invloog. De rebound kon hierna eenvoudig worden geruimd.

Maar werkelijk uit het niets kreeg Reutum, na 20 minuten voetbal, een wereldgoal tegen dat eigenlijk precies past in de fase waarin Reutum zich momenteel bevindt. Lemelerveld dat gedurende de gehele wedstrijd alleen maar lange ballen produceerde op de aanvallers zag aanvaller Bram Reimmink op links diepte zoeken. De bal vond de aanvaller ergens tussen punt zestien, en de zijlijn. De geslepen aanvaller bedacht zich geen moment een krulde de bal van nagenoeg de linker-zijlijn met zijn linker in de verste hoek, 1-0. Werkelijk een prachtig doelpunt, maar precies op het moment dat Reutum het totaal niet kon gebruiken. Dergelijke doelpunten zie je zelden, en mislukken ook 999 van de 1000 keer, maar deze paste precies.

Dat hield dus in dat Reutum in de achtervolging moest. Via een scherp aangesneden corner van Mats leek de 1-1 al snel op het bord te komen. Mart was voor het doel opgedoken om de prima corner tot doelpunt te promoveren. Via Mart vervolgde de bal zijn weg richting het doel om daarna via de paal weer het veld in te ketsen.

Lemelerveld bleef volharden in lange ballen op de grote spits Heerink, en hier had Reutum zeker de eerste 45 minuten de nodige moeite mee. Na een prima dienende actie van de grote spits werd Noah Tuink in stelling gebracht. Zijn schot van dichtbij scheerde rakelings naast het doel van de Reutum goalie.

Hierna had Reutum de 1-1 op de schoen toen Mats binnen de zestien Bjorn vond. Bjorn koos voor een aanname waar misschien een direct schot kansrijker was geweest. Mede door zijn aanname kreeg de verdediging van Lemelerveld de gewenste tijd om zijn schot te kunnen blokken.

Vlak voor de thee kreeg Reutum een volgende tegentreffer te verwerken toen de verdediging wel heel erg gemakkelijk op de knieën ging. Na een korte combinatie door de as van het veld was het Noah Tuink die, uit de draai, mocht afdrukken. Ondanks dat hij de bal niet lekker raakte, had de bal toch de juiste richting om in de lange hoek binnen te hobbelen, 2-0.

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Reutum had de zaakjes wat beter voor elkaar zodat Lemelerveld niet meer de dreiging had als voor de thee. Dat kwam hoofdzakelijk door feller en scherper op de tegenstander te zitten, want dit was zeker een aandachtspunt wat in de rust zeker besproken is. Reutum begon dan nog wel scherp aan de wedstrijd, maar zag dat het in de loop van de eerste helft (na de 1-0) de nodige steken liet vallen met de nodige problemen tot gevolg.

Jaap kreeg na de thee een eerste mogelijkheid toen hij van dichtbij opeens de bal voor de voeten kreeg. Jaap koos ervoor de bal met 100 km binnen te schieten, terwijl een bekeken balletje misschien wel effectiever was geweest. Nu verdween Jaaps inzet van dichtbij hard tegen de ballenvanger.

Lemelerveld wilde nog wel, maar wist de tweede helft niet verder te komen dan een paar voorzetten. De enige die bijna een treffer mocht noteren was Stan Reimmink, maar zijn prima kopbal suisde net over de dwarsligger.

Aan de andere kant was Mick nog het dichtst bij een treffer toen Stijn de bal voor de voeten van Mick dropte. Vanaf een meter of 16 nam Mick het doel onder vuur, maar moest in de doelman van Lemelerveld zijn meerdere erkennen.

Reutum wilde wel, werkte hard, maar kreeg het gewoon niet voor elkaar gevaarlijk voor het doel van Lemelerveld op te duiken. Dit was echt een wedstrijd waarin je het gevoel had dat je wel door had kunnen voetballen tot Sint-Juttemis want een doelpunt hing vandaag niet echt in de lucht voor de brigade uit Reutum.

Scheidsrechter Karkdijk vond het na ruim 90 minuten ook wel welletjes waardoor Lemelerveld zich na deze overwinning steeds verder veilig lijkt te voetballen. Voor Reutum worden de druiven steeds zuurder omdat de weg omhoog nog steeds niet is gevonden. Ondanks alle inspanningen en goede bedoelingen was Lemelerveld vandaag gewoon de betere, en won dan ook meer dan verdiend.

Ook onze komende tegenstander Reünie is bezig met een meer dan opmerkelijke opmars. De ploeg van Mark Reinders blijft maar stijgen, maar weet ook dat het nog steeds niet echt veilig is. Daarom zal het komende zondag opnieuw een wedstrijd worden waarin, voor beide ploegen, de nodige belangen op het spel staan.

Zondag 28 april      Reutum – Reünie           aanvang: 14.00 uur.

Opstelling tegen Lemelerveld: Kevin, Stan, Mart, Wout (Jop 70’), Mats, Maurice, Jordi, Dani, Jaap (Tom 82,), Bjorn (Mick 63’), Stijn.