nieuws   30 december 2021     1 foto
Nieuwjaarswens

Zoals wij met elkaar het jaar begonnen, gaan wij er ook weer uit: in een lockdown. Zij het met een andere variant van het inmiddels zo gehate virus. Tussen beide lockdowns is er nog wel gevoetbald maar niet zo volop als wij zouden willen. Wat zou het lekker zijn om weer eens een voetbalseizoen normaal uit te spelen. We weten al bijna niet meer hoe dat is. De trainer van ons eerste elftal, Peter Bokma, heeft dat in Reutum nog niet eens meegemaakt. Desondanks hebben bestuur en spelers zoveel vertrouwen in hem dat zijn contract onlangs weer is verlengd. Hij zal een seizoen volledig uitspelen!

Ik schrijf dit met een glimlach. Je moet wel blijven lachen. Hoewel spelen zonder publiek en met een kantine die niet voor iedereen geopend mag zijn, erg vervelend is, zijn er ergere dingen te bedenken. Je eigen gezondheid en die van je naasten bijvoorbeeld. En van de andere kant voelt dit zo dubbel. Want sporten is juist gezond en daarmee verhoog je je weerstand. Sommige overheidsmaatregelen kan ik daarom ook niet uitleggen maar wij hebben ons er wel aan te houden. En als bestuur moeten wij bepaalde maatregelen, hoewel wij daar ook niet altijd achter staan, wel handhaven. Het is niet anders.

Hopelijk wordt het weer een normaler jaar. Een jaar waarin er weer volop gevoetbald kan worden, met publiek langs de lijn en in de kantines. Een jaar waarin wij weer diverse activiteiten kunnen organiseren, waaronder de jaarvergadering. Die stond al twee keer gepland maar kon helaas (ook) niet doorgaan vanwege de opgelegde beperkingen.

Maar het kan niet anders of het wordt weer beter. Laten wij elkaar vasthouden en in vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet treden. En hopelijk ontmoeten wij elkaar weer snel op de Kottenbrei.

Mede namens het bestuur wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2022!

Frank Droste

Voorzitter VV Reutum