nieuws   10 november 2021     1 foto
Nederlands kampioenschap schept verplichtingen!

VV Reutum blijft de eerste Nederlands Kampioen Vrouwenvoetbal.

Een geweldige ervaring toen en nog steeds iets om hartstikke trots op te zijn. In 1970 begonnen als De Heitrappers en op 1 december toegetreden tot de VV Reutum en ook tot de KNVB.
Dat is 50 jaar geleden en reden voor de KNVB om het vrouwenvoetbal in de spotlights te zetten. En de vrouwen van het Reutumse elftal, de eerste Nederlands Kampioen in het bijzonder omdat zij mede de wegbereiders zijn geweest en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.
De oud-speelsters zijn uitgenodigd als speciale gasten bij de topper FC Twente - Ajax op 14 november om 12.15 uur in De Grolsch Veste.  De aftrap zal worden verricht door oud-aanvoerder Hettie Olde Loohuis. ESPN besteedt aandacht aan deze wedstrijd.
In het radioprogramma Spraakmakers NPO Radio 1 op vrijdag 12 November zijn Kirsten Van Der Ven, manager vrouwenvoetbal KNVB en Hettie Olde Loohuis te gast om te praten over verleden, heden en de toekomst van het vrouwenvoetbal. Te beluisteren tussen 10.30 en 11 uur.

Een mooie gelegenheid om te laten zien en horen hoe het vrouwenvoetbal al 50 jaar een niet meer weg te denken onderdeel uitmaakt van de VV Reutum.

Lees meer: https://www.knvb.nl/nieuws/themas/vrouwenvoetbal/65185/50-jaar-vrouwenvoetbal-bij-de-knvb

Vrijdag 12 november was het interview op NPOradio1
Met oud-international en manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven (KNVB) en Hettie Olde Loohuis, aanvoerder van de eerste vrouwenkampioensploeg VV Reutum een terug- en vooruitblik:
Luister terug: Het fragment:

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/spraakmakers/5eaf1d2f-f8b9-4439-8a1d-85b39cd7d7f3/2021-11-12-kirsten-van-de-ven-en-hettie-olde-loohuis-over-50-jaar-vrouwenvoetbal