nieuws   19 november 2023     43 foto's
MVV 29 1 - Reutum 1 3-0
Reutum krijgt achteraf wel de nodige complimenten, maar verliest wel van koploper.
 
HARBRINKHOEK – Reutum heeft haar huid tegen MVV ’29 duur verkocht.
In een open wedstrijd waar voetballend MVV ’29 de betere was, was Reutum op andere vlakken
gelijkwaardig (of zelfs beter), maar vergat het op enkele cruciale momenten de trekker over te halen.  
De trotse koploper van de derde klasse A deed dit een stuk beter, en zag dat het uiteindelijk geflatteerd met
3-0 won.
Het was zeker niet zo dat Reutum had moeten winnen, maar gezien de verhoudingen en mogelijkheden had een gelijkspel zeker niet misstaan.
 
Helaas is de lappenmand bij Reutum nog steeds goed gevuld wat inhoudt dat er wekelijks gepuzzeld moet worden.
Gelukkig weten de spelers van het 2e (nog steeds ongeslagen met 18 uit 6), en de JO-O19 ons wekelijks uit de brand te helpen want anders was de puzzel een bijna niet op te lossen hersenkraker geworden.
 
Het begin was voor de thuisploeg op de prima kunstgrasmat van MVV ’29. Het balbezit was er, maar Reutum had haar huiswerk goed gedaan waardoor MVV ‘29 eigenlijk niet gevaarlijk voor Reutum doelman, en kersverse vader, Kevin Tulk wist op te duiken.
Toch was daar toch opeens MVV ’29 dat werkelijk uit het niets de 1-0 op het bord wist te zetten.
Uit een soort van een halve voorzet viel de bal, ver voorbij de tweede paal, het
strafschopgebied van Reutum binnen. Puur op individuele kwaliteit wist Thijs Kamphuis deze onbedoelde voorzet in goud te veranderen. Na een fraaie aanname, stuurde de handige aanvaller eenvoudig een Reutum verdediger het bos in, om daarna hard en droog de 1-0 binnen te schieten.
Reutum liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en zag een heerlijke voorzet van Lex net langs de kruin van Wout Mensink scheren.
Reutum zag haar tactische plan eigenlijk al na ruim 20 minuten in het water vallen toen Wout Slaghekke zich met een blessure moest laten vervangen.
Bjorn was de vervanger van Wout waardoor de organisatie er ongewild toch weer anders kwam uit te zien.
Maar ondanks deze snelle wissel werd de drive niet minder waardoor Reutum MVV ’29 toch behoorlijk wat pijn leek te doen.
Dit leek helemaal het geval toen Mark wist te ontsnappen aan enkele MVV verdedigers, en het 1:1 duel met doelman Goossen van MVV mocht gaan opzoeken. Mark wist de bal langs de uitstormende doelman te krijgen maar werd hierbij enigszins naar buiten gedreven.
Met zijn linker leek hij de bal in het lege doel te schuiven maar zag tot zijn eigen ontsteltenis de bal tegen het zijnet verdwijnen waardoor de 1-1 niet op het bord kwam.
MVV ’29 bleef het wel proberen, maar verder dan een aantal cornerballen kwam de ploeg van trainer Gerard Kocks niet.
Aan de andere kant had Reutum vlak voor de thee nog een goede mogelijkheid toen een afvallende bal precies bij Stijn in de voeten viel. Stijn drukte gelijk af, maar zag zijn inzet, van een meter of 18 van het doel, over de lat scheren.
 
Na de thee was het al gelijk Reutum, dat brutaal van zich afbeet. Na een heerlijke actie van Mark werd Mick geheel vrij voor de doelman van MVV ’29 gezet. Mick controleerde en schoot de bal vervolgens van dichtbij droog tegen de touwen, 1-1. Maar volgens de grensrechter van MVV ’29 had hij dit gedaan in buitenspelpositie. Scheidsrechter Stijn Loois, die overigens prima floot, nam dit vlagsignaal over waardoor de 1-0 voor MVV ’29 op het bord bleef. Laten we het er maar op houden dat MVV ’29 met deze beslissing wel heel goed weg kwam. Toen de beide teams na afloop gebroederlijk een pilsje in de kantine van MVV ’29 dronken werd deze beslissing zelfs door MVV ’29 behoorlijk in twijfel getrokken.
MVV’29 zag dat Reutum brutaal van zich af bleef bijten waardoor MVV ’29 steeds verder achteruit begon te lopen.
Je hoort mij niet zeggen dat het een spel werd op een doel, maar MVV ’29 hield vooral tegen terwijl de ploeg uit Reutum op zoek ging naar de gelijkmaker.
Maar eerlijk is eerlijk, ook MVV ’29 had de zaakjes verdedigend prima voor elkaar, en als er dan iets door glipte, dan kon het altijd vertrouwen op de prima doelman Goossen.
Dani was in deze fase nog het dichtst bij een treffer maar zijn schot verdween rakelings naast het doel van de MVV ‘29 goalie.
Reutum zag dat het met het getoonde spel tot een beter resultaat kon komen, toen het in de omschakeling door MVV ’29 op brute wijze, na ruim een uur voetbal, werd geslacht.
Na knullig balverlies van Reutum was het MVV-er Jop Maathuis die gelijk op rechts aan het werk werd gezet. Op volle snelheid stoof hij naar de achterlijn om daarna de bal snoeihard en laag bij de tweede paal neer te leggen. Thijs Kamphuis was aan de andere kant van het veld ook mee gespurt, om deze heerlijke voorzet bij de tweede paal tegen het netje te leggen, 2-0.
Een counter uit het boekje, 2 tot 3 balcontacten vanaf de onderschepping tot het doelpunt.
Applaudisseren gaat te ver, maar de uitvoering en afronding waren simpelweg briljant.
Ondanks de 2-0 tegen de nr. 1 op de ranglijst gaf Reutum zich nog steeds niet gewonnen.
En in deze fase had de ploeg uit Reutum zichzelf kunnen/moeten belonen.
De eerste die het mocht proberen was Stijn. Stijn was er als de kippen bij om een prima genomen vrije bal van Dani binnen te koppen. De kopbal volgde, maar had helaas niet de juiste richting waardoor deze hard voor het doel langs vloog.
De tweede die het mocht proberen was Jaap. Helaas wist Jaap een balletje breed niet op waarde te schatten waardoor hij de bal volkomen miste. Ook dit had zomaar de aansluitingstreffer kunnen betekenen.
Uit opnieuw een counter was MVV ’29 heel dicht bij een derde treffer, maar ook hier was het
zijnet het eindstation.
Ver in blessuretijd voor tijd kreeg Wout nog een goede mogelijkheid om de bal van dichtbij tegen de touwen te drukken, maar ook dit bleef de thuisploeg bespaard waardoor de wedstrijd op 2-0 leek te eindigen.
Toch wist MVV ’29, bijna identiek aan de 2e treffer, via de counter toe te slaan. Het was de topscorer van de 3e klasse A, Stan oude Avenhuis die aan het einde stond van een snelle tegenaanval.
Via uiteindelijk de binnenkant van de paal ketste de bal tegen de touwen waardoor uiteindelijk ook nog de 3-0 op het wedstrijdformulier kwam te staan.
Scheidsrechter Loois vond het na deze treffer wel welletjes want afgetrapt werd er niet meer.
 
Een zure nederlaag tegen de nr. 1 op de ranglijst.
Gezien het spel en de mogelijkheden voor beide doelen had er voor Reutum eigenlijk wat meer ingezeten.
Maar het zoals het is, en komend weekend wacht ons een nieuwe uitdaging namelijk Lemelerveld.
Ook deze ploeg degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse, en heeft haar draai in de derde klasse ook nog niet echt gevonden.
Voor beide ploegen een uiterst belangrijke pot om de aansluiting in de middenmoot te behouden want bij een nederlaag zal toch echt naar beneden gekeken moeten worden.
 
Zondag 26 november op de Kottenbrei : Reutum - Lemelerveld 14.00 uur.
 
Opstelling tegen MVV ’29: Kevin, Lex, Wout S ( Bjorn 24’), Kjelt, Mats (Tom 86’), Dani
(Daan 73’), Stijn, Jaap, Mark, Mick (Maurice 73’), Wout M.