nieuws   20 mei 2021     28 foto's
In memoriam Jan Jansen

In memoriam

Jan Jansen

Op zondag 16 mei 2021 is Jan Jansen op 85-jarige leeftijd overleden. Jan is drie periodes trainer geweest bij VV Reutum: de eerste keer van 1969-1977, daarna van 1983-1988 en tenslotte van 1996-1999 (samen met Alfons Kruiper). In totaal dus 16 jaar. Geen enkele andere trainer heeft de selectie van onze vereniging zo lang van oefenstof voorzien.

Jan was een geliefd persoon in Reutum. Door zijn lange verbondenheid met onze voetbalvereniging zou je haast denken dat hij inwoner was van ons dorp. Maar na zijn geboorte in Zuilen (bij Utrecht) vertrok hij al snel met zijn ouders naar Oldenzaal. Daar heeft hij de rest van zijn leven gewoond.
Jan is bij meerdere verenigingen in de regio trainer geweest. Maar zijn grootste succes heeft hij geboekt bij VV Reutum. Hij maakte ons vlaggenschip in het seizoen 1974-1975 kampioen en dwong daarmee promotie naar de derde klasse KNVB af. Zeker in die tijd een heel knap resultaat.
Voetbal was de grootste hobby van Jan. Hij was er dagelijks mee bezig. Naast het leiden van trainingen en coachen tijdens wedstrijden, ging hij ook vaak naar (andere) wedstrijden kijken. Zeker nadat hij zijn actieve loopbaan als trainer had beëindigd, was hij wekelijks op zijn “thuisbasis” bij FC Berghuizen te vinden.

Jan ademde voetbal. Maar helaas heeft Jan zijn laatste adem uitgeblazen. Wij zijn Jan veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor de VV Reutum heeft betekend. Jan zal voor altijd verbonden blijven met onze voetbalvereniging!

Bestuur VV Reutum