nieuws   15 december 2020     1 foto
KNVB info: Half januari besluit over vorm waarin competities worden hervat.

De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met alle verenigingen wilden delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in 'Plan'B' liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel:

• De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

DE MAATREGELEN (voor het voetbal)  PER 15 DECEMBER:

Het kabinet heeft maandagavond 14 december aangekondigd dat Nederland voorlopig t/m 19 januari 2021 in ‘lockdown’ gaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

• Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Bron KNVB.nl - 15-12-2020