nieuws   12 april 2022     1 foto
KNVB info - Speeldagenkalender 2022-2023, invoering 3 ipv 2 fasen voetbal B- categorie jeugd, Coronauitstel A categorie niet meer mogelijk

Speeldagenkalenders

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2022/’23 zijn bekend. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 20 en 21 augustus 2022. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 27 en 28 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 24 en 25 september 2022.
Bij het samenstellen van de speeldagenkalenders is uitgegaan van een regulier voetbalseizoen. Indien we genoodzaakt zijn door bijvoorbeeld corona aanpassingen te doen, dan zullen we daar op dat moment op anticiperen.
De Speeldagenkalender kun je net als andere KNVB informatie vinden op deze site onder : contact – handige documenten.
Direct link naar deze Documenten: Handige documenten - VV Reutum

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2022/'23 op een rij:

  • Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.

Voor het juniorenvoetbal in de leeftijdsklassen O13 t/m O19 is sprake van een gewijzigde competitieopzet. Vanaf het seizoen 2022/’23 wordt voor de teams die uitkomen vanaf de hoofdklassen en lager het 3-fasenmodel toegepast.
Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen introduceert de KNVB vanaf het seizoen 2022/’23 het fasenvoetbal bij een groot deel van de juniorencompetities.
In de JO13 t/m JO19 wordt er komend seizoen vanaf de hoofdklasse en lager in drie fases gespeeld.
Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.
In de huidige opzet spelen de juniorenteams in de leeftijd van O13 t/m O19 in twee even lange reeksen: de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen.
Op basis van het onderzoek is gekozen voor een competitie die bestaat uit 3 fasen.

  • Fase 1: bekervoetbal in een poule van 6 teams tot de herfstvakantie
  • Fase 2: reeks tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie
  • Fase 3: reeks na de kerstvakantie tot de zomerstop

Op basis van een uitgebreid onderzoek blijkt dat fasenvoetbal een positieve impact heeft op de juniorencompetities.

  • Voor het meidenvoetbal is met ingang van het nieuwe seizoen sprake van eenander aanbod  en een gewijzigde competitieopzet.
  • Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12), die ook in het komende seizoen in 3 fasen gaan spelen. 


Geen uitstel meer voor Corona in de A-categorie.
Om de voortgang van de competitie te waarborgen is besloten dat per heden (maandag 11 april) het niet meer mogelijk is om in categorie A van het veldvoetbal uitstel te vragen vanwege corona.Daarnaast ziet de KNVB  dat de noodzaak om uitstel voor corona aan te vragen minder aanwezig is door het fors dalende aantal coronabesmettingen en het aangepaste overheidsbeleid.

 

Menukaart met vragen over competitie en regels 2022-2023

Elk seizoen zijn er verenigingsfunctionarissen, nieuwe spelers, vrijwilligers en ouders met vragen over het aanbod van competities en de regels in deze competities. Deze vragen ontstaan ook als je voor het eerst op een nieuw speelniveau komt te spelen. Om gemakkelijk een antwoord te hebben op de belangrijkste vragen, is er per district een menukaart opgesteld.
Ook deze kaart kun je vinden onder handige documenten op deze site,
De Link:https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/menukaart-inschrijven-teams-2022-2023-oost-veld.pdf

Bron: KNVB.nl