nieuws   24 september 2020     2 foto's
Kaartkoningen VV Reutum nu bekend

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.
Henk Eerdman en Jeffrey Lammerink zijn de kaartkoningen seizoen dit rare seizoen 2019-2020. We moesten in Maart de competitie afbreken door de Corona. Er moesten nog 2 avonden gespeeld worden. Afgelopen september hebben we (onder de veiligheidsmaatregelen die iedereen opgelegd heeft gekregen) deze avonden ingehaald. 
Henk volgt Johnny Huiskes op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 25 punten per avond is hij 7 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 1 lage score wegstrepen. Jeffrey nam de titel over van Raymond Deterink en mocht 2 avonden wegstrepen. Jeffrey deed dit met een gemiddelde score van 98,6 punten per avond. 
Voor Henk is het de derde keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Jeffrey is het de tweede keer.
Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Jeffrey maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist geen enkele avond winnend af te sluiten. Dat het spannend was blijkt wel doordat er maar 0,2 punt verschil is met de nummer drie. Bij het optellen en delen werd duidelijk dat de totale punten van 6 avonden bij Jeffrey 592 was en bij Dennis 1 punt meer.. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 98,8 pnt.) zeer nipt en aftredend kampioen Raymond Deterink (gem. 111 pnt.) toch nog ruim voor. 

Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Opmerkelijk dit seizoen is dat 7 avonden een aparte winnaar had. Dus er waren 7 winnaars. Henk mocht 1 avond wegstrepen en haalde dus hier zijn voordeel uit. Nummer 2 Frans Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Frans de das om deed. Gerrit mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Henk er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Henk 25 pnt. per avond. Frans Eerdman werd dus tweede (gem. 23,6 pnt.) en Gerrit Venhuis derde (gem. 22,6 pnt.).
Verder was het ook een seizoen met meerdere buitenlanders, uit onder meer Ootmarsum en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot ziens op de Kottenbrei waar we de veiligheidsvoorwaarden betreffende de Corona waarborgen en hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.