nieuws   10 mei 2022     1 foto
Kaartkoningen VV Reutum bekend

Kaartkoningen vv Reutum bekend!

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn bekend.

Harrie Lammerink en Dennis Huiskes zijn de kaartkoningen van dit rare seizoen 2021/2022. Dit door Corona geteisterde seizoen, moesten we halverwege onderbreken en dat heeft de competitie uiteindelijk geen goed gedaan. Er waren hierdoor veel afwezigen door verschillende redenen. Toch werd er gestreden tot op de laatste avond.

Harrie volgt Henk Eerdman op die afgelopen editie (2019-2020) de kaartkoning van de vv Reutum was bij het Boonaken. Met een gemiddelde score van 21,5 punten per avond is hij 7 van de 7 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 1 lage score wegstrepen. Dennis nam de titel over bij het Hartenjagen van Jeffrey Lammerink en mocht geen avond wegstrepen. Dennis deed dit met een gemiddelde score van 84 punten per avond.

Voor Harrie is het de tweede keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Dennis is het de derde keer.

Van de 7 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Dennis maakte hier dus eigenlijk minimaal gebruik van. Doordat de concurrentie dit ook had, bleef het spannend. Dat hij het meest aanspraak mocht maken op deze titel blijkt wel, hij wist 3 avonden winnend af te sluiten. De nummer 2, broer Rob Huiskes, had een gemiddelde score van 97 punten en bleef hem toch nog ruim voor.

Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Opmerkelijk dit seizoen is dat op 6 van de 7 avonden een aparte winnaar was. Harrie mocht 1 avond wegstrepen en haalde dus hier zijn voordeel uit. Nummer 2 Jos Vrerink mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Jos de das om deed. Marcel mocht ook 1 avond wegstrepen, maar haalde hier net niet genoeg voordeel uit. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Harrie er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Harrie 21,5 pnt. per avond. Jos Vrerink werd dus tweede (gem. 20,5 pnt.) en Marcel Lammerink derde (gem. 18 pnt.).

Na deze 7 kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.

Het weer gezellige avonden op de Kottenbrei en hopelijk tot ziens!!