nieuws   20 maart 2023     1 foto
Kaartkoningen VV Reutum 2022-2023 bekend
De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn bekend.
Gerald Velers en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen van dit seizoen 2022/2023.
Gerald volgt Harrie Lammerink op die afgelopen editie (2021-2022) de kaartkoning van de vv Reutum was bij het Boonaken. Met een gemiddelde score van 30,8 punten per avond is hij 8 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus de 2 laagste score’s wegstrepen. Raymond nam de titel over bij het Hartenjagen van Dennis Huiskes en mocht een avond wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 100 punten per avond. 
Voor Gerald is het de tweede keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Raymond is het de vierde keer.
Van de 6 kaartavonden bij Hartenjagen golden de beste 4 avonden. Raymond maakte hier dus eigenlijk minimaal gebruik van. Doordat de concurrentie dit ook had, bleef het spannend. Dat hij het meest aanspraak mocht maken op deze titel blijkt wel, hij wist 2 avonden winnend af te sluiten. De nummer 2, aftredend kampioen Dennis Huiskes, had een gemiddelde score van 120 punten en bleef toch ruim achter de kampioen. Broer Rob Huiskes werd derde met een gemiddelde van 139.
 
Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Gerald mocht net als nummer 2 twee avonden wegstrepen en haalden dus hier zijn voordeel uit. Nummer 3, Theo Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Theo de das om deed. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Gerald er dus als winnaar uit. Hij won maar 1 avond, maar was dus wel het meest constant. Gemiddeld kaartte Gerald 30 pnt. per avond. Gerrit Venhuis werd tweede (gem. 27 pnt.) en Theo Eerdman derde (gem. 24 pnt.).
Na deze 8 kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Het weer gezellige avonden op de Kottenbrei en hopelijk tot ziens!!