nieuws   12 maart 2019     1 foto
Johnny Huiskes en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen seizoen 2018/2019


Kaartkoningen vv Reutum bekend!

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.

Johnny Huiskes en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen seizoen 2018/2019.

Johnny volgt Gerald Veelers op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 23.3 punten per avond is hij 8 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 2 lage score’s wegstrepen. Raymond nam de titel over van Jeffrey Lammerink en mocht ook 2 avonden wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 89 punten per avond.
Voor Johnny is het de eerste keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen.
Voor Raymond is het de derde keer!

Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Raymond maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist 4 avonden winnend af te sluiten. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 102 pnt.) en aftredend kampioen Jeffrey Lammerink (gem. 110 pnt.) toch nog ruim voor.

Bij het Boonaken was het nog spannender, voor de laatste kaartavond was het een top 5 die zich onderscheidde. Deze 5 zijn ook hoog geëindigd in de finale. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag, was het weer duidelijk dat dit de beste kaarters van dit seizoen zijn. Opmerkelijk dit seizoen is dat elke avond een eigen winnaar had. Dus er waren 8 winnaars, uniek gegeven. Johnny mocht 2 avonden wegstrepen en haalde dus het maximale rendement. Nummer 2 Henk Eerdman mocht dit ook maar met iets mindere gemiddelden. Gerald mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Johnny er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Johnny 23.3 pnt. per avond. Henk Eerdman werd dus tweede (gem. 22.6 pnt.) en Frans Eerdman derde (gem. 21.5 pnt.).

Verder was het ook een seizoen met meerdere “buitenlanders”, uit onder meer Ootmarsum, Oldenzaal en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.

Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot volgend jaar waar we hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.