Reutum wint nipt in snikheet Heeten
Terug
Reutum wint nipt in snikheet Heeten
Laatst bijgewerkt:
Heeten
zon 12 mei 2024
3-4
Reutum

HEETEN – Nadat er de afgelopen weken nogal wat onrust was ontstaan in Reutum reageerde het vlaggenschip van Reutum op best denkbare manier, namelijk met een 3-4 overwinning. 

Een broodnodige overwinning welteverstaan, want bij een nederlaag in en tegen Heeten, had Reutum een plek onder de “gevreesde” streep ingenomen, en had het niets meer in eigen hand gehad. 

Voetballend was het tegen Heeten nog niet om over naar huis te schrijven, maar wel de manier waarop Heeten werd bespeeld. Het vooraf opgestelde plan werkte wonderbaarlijk goed, wat al binnen het half uur een 0-3 voor Reutum opleverde. 

Daarna drong de thuisploeg wel meer aan, maar wist op het loei hete kunstgrasveld de ploeg uit Reutum niet echt de duimschroeven aan te draaien. Heeten kwam in blessuretijd nog wel terug tot 3-4, maar verder dan dat liet Reutum het niet aanbranden. 

Al vroeg in de wedstrijd liep een centrale verdediger van Heeten een nogal vervelende schouderblessure op waardoor er bij Heeten het één en ander omgezet moest worden. En het was Reutum dat optimaal profiteerde van deze omzetting. 

Na een heerlijke diepe bal van Maurice, werd Mark op pad gestuurd. Mark was veel sneller dan zijn directe tegenstander, en zag vanuit zijn ooghoek dat Stijn inmiddels bij de tweede paal was opgedoken. De lage voorzet van Mark viel heerlijk bij Stijn voor de voeten. De spits van Reutum had geen enkele moeite deze voorzet tot doelpunt te promoveren, 0-1. 

Daarna was het toch echt even billenknijpen aan de kant van Reutum toen de bal, vlak voor het doel, in een soort van flipperkast terechtkwam. Gelukkig sprong de bal bij een Reutum verdediger voor de voeten waardoor er tijdig geruimd kon worden. 

Maar Reutum was toch echt de gevaarlijkste ploeg in deze fase. Uit een slim genomen inworp was het opnieuw Mark die uiteindelijk in balbezit kwam. Na een prima duel vocht Mark zich een weg richting het doel van Heeten. Oog in oog met de doelman van Heeten ging het balletje breed op Bjorn die van dichtbij de bal in het lege mocht schuiven, 0-2. 

Heeten was na deze tweede treffer echt even de kluts kwijt, en hiervan profiteerde Reutum op de best mogelijke manier. Het was namelijk Mats die vanaf links aan een heerlijke solo begon. Mats dropte de bal, met een prima inspeelpass, bij Stijn voor de voeten. Stijn bedacht zich geen moment, en veegde de bal met veel gevoel bij Mats voor de voeten. Mats aarzelde niet, en joeg de bal van dichtbij, met zijn chocoladebeen, hard tegen de touwen, 0-3. 

Hierna leek dat Reutum het allemaal wat te gemakkelijk opnam, waardoor Heeten steeds dreigender mocht en kon gaan worden. Dit resulteerde al gelijk in een grote mogelijkheid toen de linksbuiten het 1:1 duel met doelman Kevin Tulk mocht gaan zoeken. Kevin deed wat hij moest doen, en elimineerde deze grote mogelijkheid dan ook op een prima manier. 

De 1-3 leek wel te vallen toen de bal opnieuw, vlak voor het doel, in een scrimmage terechtkwam. Ook nu had Reutum al het geluk van de wereld dat Kevin op de juiste plek stond om een bekeken balletje, met zijn vingertoppen, onder uit de hoek te tikken. 

De 0-4 leek in de maak toen opnieuw Mark op pad werd gestuurd. Na een prima actie probeerde Mark de bal met zijn linker in de lange hoek te krullen. Het idee was geweldig, alleen verdween de bal nog redelijk ver over het doel waardoor Reutum niet nog verder uitliep. 

Toen bijna iedereen zich al verzoend had met een ruststand van 0-3, ging het toch nog mis aan Reutum-kant. Een, op het oog, onschuldige inworp van Heeten plofte de zestien van Reutum binnen. Reutum stond erbij en keek erna toen een Heeten-speler wel reageerde op deze inworp, en de bal op ietwat gelukkige wijze voorbij Kevin frommelde, 1-3. 

In de rust moest Mark noodgedwongen de strijd staken, voor hem kwam Mick binnen de lijnen. Ook Heeten had gewisseld waardoor het na de thee gelijk overal op het veld 1 :1 werd. 

Met deze tactiek probeerde Heeten nog te redden wat er te redden viel want een nederlaag tegen Reutum zou zo goed als zeker degradatie betekenen. Heeten gokte, maar zag dat het gelijk door deze tactiek de deksel op de neus kreeg. 

Na een opbouw over de rechterkant van het veld was het uiteindelijk Maurice die de bal voor de voeten kreeg. Maurice bedacht zich geen moment en slingerde bal, hard en laag, voor het doel. Hier was Stijn inmiddels prima voor zijn man gekropen om de lage voorzet van Maurice, via een droge knal in de lange hoek, tot doelpunt te promoveren, 1-4.

Heeten gaf zich nog niet gewonnen, en gooide er nog een schepje bovenop. Dit resulteerde in een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, maar opnieuw wist de Reutum goalie een tegentreffer te voorkomen. 

Om de 1:1 koppeltjes op het veld te laten verdwijnen kwam Dani voor Stan naar de kant. Dit betekende dat Mart weer vrije verdediger werd, en de 2 aanvallers het mochten opnemen tegen de overgebleven 3 verdedigers van Heeten. 

Voetballend was er nu voor de thuisploeg bijna geen doorkomen meer aan, dus werden de ballen veelal voor de pot gepompt, maar hier had Reutum steeds een passend antwoord op. Als er dan toch eens een bal goed leek te vallen was daar doelman Tulk die zijn verdedigers te hulp kwam. 

Mede door de ruimte die Reutum voorop had Heeten soms handen en voeten nodig om Reutum tot stilstand te brengen. Dat hield in dat Reutum op een heerlijke plek een vrije trap mocht gaan nemen. Stijn meldde zich, en krulde de bal daarna met veel gevoel over de muur. De bal leek binnen te slaan, maar de doelman van Heeten stak hier met een prima safe een stokje voor. 

Uit de aansluitende corner was Mats er dicht bij zijn tweede treffer deze middag. Zijn scherp aangesneden corner werd langer en langer, en leek bij de tweede paal binnen te slaan. Leek, want de bal ketste via de lat weer het veld in. 

En dan werkelijk uit het niets lag de 2-4 tegen de touwen. Heeten die er voetballend niet door kon komen probeerde het dan maar van (ver) buiten de zestien. Het redelijk onschuldige schot werd prima geblokt, maar belandde precies bij een aanvaller voor de voeten die van dichtbij geen enkele moeite had de 2-4 binnen te tikken. 

Stijn had hierna Heeten nog meer pijn kunnen doen toen hij op karakter zijn persoonlijke duel met een Heeten-verdediger won. Stijn zag na dit duel dat de doelman van Heeten wel heel ver voor zijn doel stond. Stijn probeerde hierna gelijk de bal met een boog over de doelman te lepelen. Het idee was ingenieus, alleen bleef de uitvoering iets achter waardoor de doelman de boogbal van Stijn nog redelijk gemakkelijk kon oppakken. 

Na de tweede drinkpauze bleven Ramon en Mick aan de kant, hiervoor kwamen Tom en Jordi binnen de lijnen. Jordi beet al gelijk brutaal van zich af, maar zag zijn schot met buitenkantje rechts gepakt worden door de doelman van Heeten. 

Heeten had dan wel wat vaker de bal, maar de mogelijkheden op nog een treffer lagen toch echt bij Reutum. Zo had de altijd hard werkende, en vandaag prima spelende Maurice zichzelf nog kunnen belonen met een treffer. Zijn lage en bekeken schot leek de 2-5 te betekenen, maar de keeper van Heeten wist deze inzet met een uiterste krachtsinspanning nog net tot corner te promoveren. 

Heeten bleef volharden in het pompen van ballen voor de pot, en dat leverde eigenlijk helemaal niets op. Waarschijnlijk moet de aanvoerder van Heeten gedacht hebben laten we het dan maar eens over een andere boeg gooien. 

Na een balletje breed liet hij gelijk zijn linker spreken. Van ruim 25 meter werd de bal hard ingeschoten, waarna het niet veel later als een granaat tegen het net uiteen spatte 3-4. 

Inmiddels zat de wedstrijd al ver in blessuretijd, maar scheidsrechter te Nijenhuis liet maar doorspelen, en dat leverde voor de thuisploeg in de dying seconds nog een grote kans op. Heeten-speler Schoorlemmer kreeg rond de zestien de bal vrij voor de voeten, en mocht het doel van doelman Kevin Tulk nog een keer onder vuur nemen. Het schot volgde, maar deze had niet de juiste richting waardoor de bal ver over het doel van Reutum verdween. 

Kort hierna maakte scheidsrechter te Nijenhuis aan alle onzekerheid een einde door af te fluiten. Reutum deed hiermee goede zaken voor een plek in de nacompetitie tegen degradatie. Omdat ook DTC verloor, en Reutum zelf won van Heeten is de kloof naar de onderste twee plekken (Heeten en DTC) opgelopen van respectievelijk 5 en 6 punten, met nog twee speelronden voor de boeg. 

Natuurlijk deed Reutum prima zaken tegen een directe concurrent, maar de weg zal ook na deze overwinning nog lang zijn. We moeten ons eerst maar eens zien te plaatsen voor de nacompetitie, en vanaf daar gaat het pas echt beginnen. Dus deze ene zwaluw maakt zeker nog geen zomer. 

Tweede Pinksterdag wacht WVV ‘34 op de Kottenbrei, en dan zullen we ons weer zo goed als mogelijk moeten wapenen tegen de ploeg die nog strijd voor een vervangende periode (van de kampioen) in deze klasse. Maar WVV ’34 kan zich absoluut geen misstap meer permitteren want Wijhe en Ruurlo zitten eveneens op het vinkentouw voor deze vervangende periode. 

Het belooft dus op Tweede Pinksterdag , vanwege de verschillende belangen, een interessant potje te worden in Reutum. 

Opstelling tegen Heeten: Kevin, Wout, Mart, Jop, Mats, Ramon (Jordi 67’), Dani (Stan 57’), Maurice, Bjorn, Mark (Mick 46’/ Tom 67’), Stijn (Kjelt 78’)

 .Recent nieuws